Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
prosim poradite jestli se da nekde na Praze 4 sehnat biozelenina?
Zatim jezdim do Truhlarsky a to je trosku pro nas z ruky.
Jestli o necem vite pisnete
Jana
Ahoj,
ja kupuju v delvite BIO mrkev, maji myslim i celer, ale tem my neradi a nekdo ho ani pro mensi mimca nedoporucuje. Maji tam i kralici a teleci maso, takze Delvitu my v tomhle nejradeji. Da ce neso nakoupit i v Toulcove dvore (P4 Kosik), ale tam jsem jeste nebyla, ale chystam se, mam to kousek.
Martina
Na Smíchově kousek od metra Anděl je zdravá výživa Rozmarýna, můžeš kouknout na jejich stránky www.rozmaryna.cz , je tam možnost objednat si přes net a pak buď vyzvednout osobně nebo ti to dovezou domů, pokud bydlíš v Praze a nakoupíš za víc jak 800,–-.
Ahoj maminy!
Snažím se malému kupovat aspoň bio mrkev a brambory. Víc ze zeleniny toho ale většinou v bioprodejně nenajdu. Snad ještě cibuli, ale…
Navíc většinou i ta mrkev nevypadá moc vábně. Nejblíže mám bioprodejnu v Praze na Dejvické. Koukám občas i v Tescu, Delvitě a tak, ale většinou tam nic nenajdu, max. ty brambory.
Jakou třeba kupujete brokolici, řepu, květák a další zeleninu, kterou dáváte dětem?
Já kupuji mraženou brokolici Bonduelle a kukuřici taky.
A co třeba maso? Zatím dávám synovi (11 měs.) jen kuřecí, a to normální prsní řízky. Dáváte i jiné maso? Vím, že dobré je i králičí, ale to vidím málo a krůtí je většinou ve vakuu a ve složení jsou éčka.
Tak „baby“ raďte........ prosím!
Ahoj, ja male varim polivky, brambory, zeleninu, normalne kupovanou a kdyz chci davat nejake maso, treba teleci, kralici, kupuji Hipp nebo Hami konzervicky, to by melo byt v pohode, teda doufam
!
Simona&Kristynka(9 1/2 mesice)
Ahoj Janat, řeším už nějakou dobu úplně stejný problém. Tento týden se chystám do již zmíněného Toulcova dvora http://www.toulcuvdvur.cz/ Ale je to z Krče trošku z ruky.
Mab
Ahoj holky,
já osobně nakupuji více než rok na už zmíněné Rozmarýně přes internet (www.rozmaryna.cz). Dělám tam 1× týdně velký nákup, který je vždy za víc než 800,–, takže mi ho dovezou zadarmo. Co se týče Toulcova dvora, dá se také objednat přes net na http://obchudek.biopotraviny.cz a vyzvednout si to tam osobně (vždy ve středu 14-19 hodin). Pokud uděláte objednávku přes net, jsou ceny trochu nižší, než když se tam vydáte nakoupit přímo, ale zase se platí 45 Kč za to, že Vám to tam majitelé dovezou (bydlí totiž v Ďáblicích a zboží se dá odebrat i tam - bezplatně). No, na těch stránkách to je vše popsáno.
Ahoj Žížalko,
já synkovi (1 rok) zatím žádné maso nedávám. Do ukončených 9. měsíců byl plně kojený a teď papá kromě mámy jablíčka, mrkev, rýži basmati, jáhly a brambory, to vše v bio kvalitě. Prospívá skvěle. Chci kojit ještě minimálně rok a během té doby nejspíš ani maso dávat nebudu; uvidím. Kdybych se pro něj rozhodla, dávala bych nejspíš pouze bílé (kuře, krůta). Pokud vím, bio kuřecí ani krůtí se v obchodě sehnat nedá, ale řešila bych to tak, že bych si obvolala nějaké menší bio farmy a domluvila se s nimi soukromě. Kamarádka si takhle našla nějaké sympatické manžele a má od nich „na objednávku“ kuřata. Hodně se řídím doporučeními dr. Fořta - jedna z jeho posledních knížek Výživa pro těhotné, kojící ženy a děti je opravdu výborná a stojí za přečtení. Jo, ještě jsem si vzpomněla - v Albiu na Smíchově mají jakousi francouzskou značku přesnídávek pro děti (název si bohužel nepamatuji), která je také bio. Budeme ji zkoušet teď na dovolené, tak jsem zvědavá, co na ni brouček řekne.
Holky prosím, kde v Praze nebo v Praze-západ se dá koupit kvalitní bio zelenina a maso? Bio maso mají nějaké v Albertu, Tescu…ale nejhorší je to asi se zeleninou. Poradíte? Kde to kupujete?
Díky.
@Bersaba taky tak
jo a ještě celoročně přes freshbedynky.cz tam mají vše bio.
Oživuji diskusi. Kde doporučujete kupovat dobrou zeleninu na první příkrmy? Jsem z Prahy 9. Bedýnky znám, ale nechci objednávat celé bedýnky, chci prostě někam zajít a koupit si např. svazek mrkví a jednu brokolici atd. Celé bedýnky nevyužijeme. Kde nakupujete? Děkuji.