Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, velice ráda fotím svoji 9m dcerku. Digi foťák co máme dosloužil a tak pokukujeme po novém, ale nevíme jaký zvolit. Proto bych uvítala , kdyby jste mi mohli dát tip jakou značku digi foťáku máte, kolik má Mpx, jak jste s ním spokojeni, jaká je manipulace, jaká je ostrost fotek ať už se fotí v interiéru nebo venku. Je velká prodleva při zmáčknutí spouště? Často se nám stalo, že jsme ten nej záběr právě díky velké prodlevě nezachytili.
Ahoj Majka,
fotenie je moje hobby, tak ti trosku popisem, ako sme vyberali fotak my. Mame Minoltu Dimage7Hi , kupovanu tusim pred 2 rokmi, uz je na svete urcite nieco premakanejsie. Stala okolo €1000. Ma 5Mpix, objektiv 28-200 (ekvivalent kinofilmu) + 2× digitalny zoom, moznost nahravania 1min. video zaznamu, rezimy na prioritu clony, casu, manual, rozne tematicke rezimy (nocna snimka, portret, krajina, sport), bodove meranie expozicie, nastavenie expozicie (+ev, -ev) a kopec dalsich srandiciek, ktore menej vyuzivame.
Ked sme ho s manzelom vyberali, chceli sme nieco, co bude mat:
Inak sme s nou velmi spokojni. Fotky z nej su super, tlacili sme aj doma na Epsone, aj sme dali vytlacit do fotolabu. Oneskorenie spuste zial ma, vtedy bol fotak s rychlou spustou velmi drahy (to bol ten Nikon s menitelnym objektivom) a nejak moc som to vtedy neriesila, fotila som najma pomerne staticke obrazky.
Neviem, co vsetko maju fotaky v „zakladnej vybave“ dnes, kedze sa po novom fotaku neobzeram, takze uplne presne ti poradit neviem. Ale snad ti aj toto trochu pomoze.
Maj sa fajn a zelam vela krasnych fotogenickych momentov a dobre svetlo! ![]()
schamka + Danko
Ahojky,
tady ti zasílám odkaz na foťák, který jsme si koupili- Kodak DX6490, je 4mpx, má 10× optický zoom- chtěli jsme co největší právě kvůli dětem a výletům do přírody. Jsme s ním spokojeni, kupovali jsme ho v akci v Intersparu za 7900 Kč. Tak tady na této stránce se o něm dozvíš vše- http://www.fotoaparat.cz/article/7210/1. Správný výběr a hezké focení! T.
Ahojky,
taky ráda fotím, pro běžné použití mi doporučili Samsung Digimax 370, jsem s ním zatím spokojená.
Kompakt, CCD 3.3 mil. pixelů, max. 2048×1536 (JPEG), objektiv 38-114mm (3× Zoom), světelnost 2.8-4.8, digitální Zoom 4×, závěrka 16s-1/2000s, citlivost ISO auto, blesk 3m, videosekvence se zvukem, slot pro kartu SD MS-Duo, (32MB v ceně), napájení 2 tužkové články AA, výstup USB video/audio, rozměry 107×56×32mm, hmotnost 144g.
Hlavně je tam manuál se širokou nabídkou, např. focení - děti a zvířata v pohybu (což oceňuji hlavně u našeho 12 měsíčního prcka a našeho psa), proti světlu, portréty, krajina, ohňostroj, zapadající slunce, východ slunce, focení na pláži nebo na sněhu apod. I to video je docela v dobré kvalitě, ne sice jako z videokamery (na 32 MB kartu se vejde přes minutu záznamu), ale mě se víc líbí momentky, než dlouhé záznamy. Líbí se mi i jednoduchý manuál, jemný blesk, takže má prcek na fotce otevřené oči
. Známá nás fotila se Sony a ten blesk je tak ostrý, že i mě z toho bolely oči.Parametry najdeš na http://samsung.libra.cz/…oductlist.do?…
a nejlevnější fotoaparáty jsem našla na http://www.skyfly.cz/…index_cz.htm, pokud ti nevadí nakupování přes internet.
hledam diskuze ,zítra dostanu nový fotak a je prý uplně jinej,než jsem mela.Žadná diskuze tu není aktualní.
Potřebuju poradit… dnes jsem zapla foták ale hlásí mi to chybu karty. Zkusila jsem ji vyndat a dát zpět…NIC. Zkusila jsem přepnout zámek na kartě…NIC. Zkusila jsem formátovat.....NIC hlásí to karta chráněna!!! Když napojím foták do PC,tak rozkliknu složku fotáku a dál NIC,prázdný. Naštěstí je ještě v záruce,ale třeba někdo poradí jestli s tím něco nejde dělat. Dík
No, chtělo by zkusit ve foťáku jinou kartu, je otázka jestli nějakou máš.
Podle popisu to tipuju na vadnou kartu, pokud na ní nebyly nějaké fotky, které chceš zachraňovat, tak přehoď zámek na kartě na odemknuto a zkus ji naformátovat v PC.
Ja mam nabíjecí baterky koupený v prosinci a už je jedna v háji.Vymění mi to?