Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tady je asi team výživových poradkyn.
.
Každopádně, syn mi ve 13 měsících vylizal pěnu a zbytek kafe z kelímku z odpadaku.
Dneska v 16 měsících se sapal do koše v parku a už měl v puse kelimek asi od piva.
Někdy jdeme i do meka se skoro 5 letym. Ten si dává hranolky, někdy mu upadnou. No ten mladší to zobe ze země.
Vodu mi nepije ani jeden. Ostatně ani já ne. Připadá mi, že to nechutna nijak.
Manžel pije jen Coly a džusy a světě div se, nikdy neměl ani kaz. (I když by si ho zasloužil.
)
Za největší metu zdravého stylu beru to, že já i ten mladší pijeme ovocný čaje bez cukru.
Mimochodem ani nějak nesokujeme, když vytahnu sušenku, nebo kubika.
Jediný, co bylo vážně k popukání. Byla schůzka ve školce. Kdy asi dvě maminky byly proti bonbonkum. No stejně už bylo pozdě.
![]()
@unuděná píše:Vodicku
No sranda, ale nezlob se na mě, ten Birell je fakt skoro lepší volba, než ledový čaj. Koukla jsi někdy na složení těhle lahůdek? Je to povětšinou samé Éčko, mraky cukru, barviv a konzervantů. Udělej dceři službu a dávej jí pít to, co je úměrné jejímu věku
@unuděná píše:Ano, přesně tak zněl dotaz
A o čem tedy měla diskuze být? O pobavení nad omyly? No, já bych se tím moc nechlubila ani tak, ten nápis fakt není nevýrazný
@Midaku píše:
@unuděná jo, jsem úplně blbá, že jsem si dovolila něčeho nevšimnout. Kdežto vy jste tady všechny úplně dokonalý… a čím jako že se nemám chlubit? Že jsem si nevšimla jednoho nápisu? Nebo že jsem svému dítěti výjimečně dala něco jiného než vodu? Nějak nepobiram tady ten hon na mne…
Normálka ![]()
@LilyJane píše:
Autorko, nic si z těch útoků tady nedělej. Já už si taky všimla, že na internetu jsou z 90% pouze ty dokonalé matky, co mají oči i na zadku, nikdy neudělaly chybu, jejich dětí jí pouze eko bio jídlo, pijí pouze vodu. Nikdo jim nic nesladí. Žádná nezdravá jídla. Cukr je prostě vražda a jejich děti ho mají zakázaný alespoň do 3 let a pak s omezením až do puberty.
My ostatní, normální, co občas uděláme chybu a pak máme svoje obavy, jsme pak pravidelně kamenovány, protože na kom si vybít frustraci nejlépe, než na matce, která není na 100% perfektníUž jsem si všimla, že spousta žen porodem ztrácí smysl pro humor a začnou brát všechno extrémně vážné. Jakmile dojde na jejich děti, tak neexistuje si z nich dělat srandu.
Nedávno dělal synek kraviny na hřišti - hopsal, cupital a bůhvíco všechno, asi 5× jsem ho varovala ať si dává pozor, jinak sebou švihne. Smál se. No a pak sebou švihnul tak komicky, že jsem vyprskla smíchy a chviličku se jenom chechtala, než jsem za ním šla mu pomoct. No kdyby se daly pohledem vrhat nože, tak jsem na tom hřišti dopadla hůř jak Julius Ceasar. Všechny ty perfektní matky mě tam nádherně odsoudily, jedna po mě dokonce křičela, že moje dítě PLÁČE! A já se mu směju! To jsem si nikdy neměla pořizovat dítě! Synek pustil asi 4 slzičky, ty otřel, objal mě, pofoukala jsem mu to a šel si zase hrát (nebylo to ani na krev.) Problém vyřešen za dalších 30 vteřin. Ale ženské si o tom podle mě šeptají ještě dneska.
Podruhé jsem se (zase na hřišti) prořekla, že jsem nestíhala vařit a tak jsem synovi dala na oběd jídlo z kupované skleničky. No kdybych řekla, že jsem mu do krku narvala trubku, tak by se na mě dívaly líp. Ještě že se odsud stěhujeme pryč, protože tady jsem za tu největší zrůduNašla jsem si pár kamarádek, které jsou taky tak v pohodě a je to docela osvěžující, když člověk řekne nějakou takovou příhodu jako ty a ostatní se tomu zasmějí a přidají svoje, místo toho aby tě sjely na dvě doby, že „takové jedy já dítěti ZÁSADNĚ NIKDY nedávám!“
Krasne popsány obraz dnešní doby vzyvani dětského božstva
![]()
@lllucie píše:Určitě
Jezis to je zas diskuse 🤣
A ja se klidne priznam, ze doma pijeme uplne vsechno. Od čisté vody po Pepsi. Jime taky úplně vsechno. A světě div se, mam tři zdrave deti, ty velke 15 a 18 jsou vysoké a štíhlé, malá sedmiletá vypada, jak kdyz ji nedame najist a ja mam momentálně 9 kilo nadvahu, ovsem v dohledné dobe budu rodit🤣
Strašně bych chtela bejt ta super bio eko matka, ale nikdy sem to nedala🤣
Vsak at si kazdej dela co chce, ne? Jeho zivot, jeho deti.
@FlorenceF Jenkins píše:To mi spadl kámen ze srdce
Podle me teda voda leze mnoha matkam na mozekholky, dejte si decku vina, svet bude veselejsi a nebudete takove zapškle
Birell maj deti rady, letni piti k taboraku
@freeport píše:
Když už jsme tady u toho posuzování mamin na tomto fóru, ještě miluju tema peníze, kdy každá druhá rodina, ne-li víc, má nasetreno minimálně deset platu dopředu, diví se, ze někdo nemá statisicovou rezervu. A pokud dojde na nechtěné otěhotnění, nechapou, jak to, ze dotyčná nepoužívala minimálně dvojfazovou antikoncepci. Já zřejmě ziju v jiném světě, protože mě deti pijí slazeny minerálky, mají rady hranolky a rizek, nemuzu se dočkat výplaty a kondom jsem videla jen v obchodě u pokladny.
@dicentra píše:
Chodím sem sporadicky, ale na jak dlouho by měl mít člověk úspory?
Az do smrti, a k tomu barák pro každé dítě
@topazio píše:
Vidím, že jsi také vodnář.
Vodnářky jsou speciální. 😂
V čem? To mě zajímá
Já na tohle fakt moc nevěřím, rysy každého znamení v sobě dokáže najít každý, když chce ![]()
Neboj. Lepší Birell než ty jedovaté grgave sodovky jako Fanta, Sprite a podobné hnusy. Já mám náhodou ledový čaj ráda a dám si s chutí a je mi celkem putna kolik éček obsahuje
Jinak měli jsme v rodině případ, kdy batole chodilo při oslavě kolem stolů a dojíždělo zbytky že štamprlí. A houby se mu stalo. No a moje dvouletá dcera mi včera po návratu z nákupu během asi 20ti vteřin co jsem byla ještě pro tašky, otevřela šlehačku a otočila ji půlku do sebe. ![]()
Jo a ještě teda dodám, že si dcera hrozně oblíbila kočičí granule Whiskas. Kupuju to kočce a malá jenom ji pustím z očí, tak fici k misce. Museli jsme to začít dávat tam, kde nedosáhne 😁 No a ještě máme slepice a obě dcery mi chodily uždibovat šrot, když byly menší. Asi nějaké minerály nebo co.
Nicméně obě jsou bez alergii a zdravé no ![]()
@Myšák24 píše:
Neboj. Lepší Birell než ty jedovaté grgave sodovky jako Fanta, Sprite a podobné hnusy. Já mám náhodou ledový čaj ráda a dám si s chutí a je mi celkem putna kolik éček obsahujeJinak měli jsme v rodině případ, kdy batole chodilo při oslavě kolem stolů a dojíždělo zbytky že štamprlí. A houby se mu stalo. No a moje dvouletá dcera mi včera po návratu z nákupu během asi 20ti vteřin co jsem byla ještě pro tašky, otevřela šlehačku a otočila ji půlku do sebe.
to s těma stamprlata dělala moje ségra taky ![]()
@Myšák24 píše:
Neboj. Lepší Birell než ty jedovaté grgave sodovky jako Fanta, Sprite a podobné hnusy. Já mám náhodou ledový čaj ráda a dám si s chutí a je mi celkem putna kolik éček obsahujeJinak měli jsme v rodině případ, kdy batole chodilo při oslavě kolem stolů a dojíždělo zbytky že štamprlí. A houby se mu stalo. No a moje dvouletá dcera mi včera po návratu z nákupu během asi 20ti vteřin co jsem byla ještě pro tašky, otevřela šlehačku a otočila ji půlku do sebe.
Na tohle pozor. Je to jako tvrdit, že znáš lidi, co vozili děti v autě bez autosedaček a nic se jim nikdy nestalo. Nebo posazovali mimino a je v pořádku. Nebo nechali dítě na kole bez obtěžující helmy. Nechali ho doma v noci spící a šli na party. Nemusí se nic stát, ale může. Když víme, že něco je prokazatelně špatné pro děti, určitě není ok mávat nad tím rukou, protože „jiné děti to taky přežily“. Jiné totiž třeba ne ![]()
@unuděná Ale jo, ale ona to dělala sestřenka, ktera má dneska už 30😁. Žádné následky to na ní nezanechalo. Jasně, že nikdo normální nenechá takového prcka schválně sosat gořalku. ![]()
@Myšák24 píše:
@unuděná Ale jo, ale ona to dělala sestřenka, ktera má dneska už 30😁. Žádné následky to na ní nezanechalo. Jasně, že nikdo normální nenechá takového prcka schválně sosat gořalku.
Kdyby gořalu, ale co teprve slazeny nápoje ![]()
@Anonymní píše:
Tak porad to ma 0.3-0.5 % alkoholu. Jeden asi nevadi, ale jako standartni piti bych to nedavala.
Asi tak.
Pouze do jisté míry. Z kolika procent může znamení mít vliv na osobnost? Viděl bych to do pěti procent. Společnost má daleko větší vliv. Možná někdo, kdo podléhá astrologii a snaží se podle toho žít, ale takových také moc není.