Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taktez jsem necetla ale chlap rikava „Ta je blba jak cigansky hracky“ nebo „Mota se tam jak spina v kyblu“ ![]()
Já často používám - motáš se tady jak ho*no pod splavem…a ještě - čuměl(a) jak péro z divanu… a poslední - co koukáš jak bacil do lékárny.
@Idril přece sádrového ježka:-)Strčila se mu do pusy vonná tyčinka, zapálila a už čmoudil. Trvalo mu to docela dlouho, takže asi proto. ![]()
Super, díky.
Ještě jsem si vzpomněla na „důležitej jak zábradlí u Macochy“. ![]()
Já miluju hlášku - „neuč orla létat“
edit - teď mi došlo, že to není přirovnání, no jo, jsem blbá jak necky ![]()
Příspěvek upraven 26.04.14 v 10:58
@Bersaba píše:Super, díky.
Ještě jsem si vzpomněla na „důležitej jak zábradlí u Macochy“.
U nás se říká „drzej jak vopica“, „motá se jak špína v kýblu“, „zmatený jak Goro před Tokiem“, „blbá až to bolí“, „zima jak v Rusku“, „nervózní jak sáňky v létě“, „blbej až na půdu“, „čumí jak péro z gauče“… Možná si vzpomenu na další.
Holky, to je bezva téma, mám kamarádku, která je na přirovnání expert ![]()
Takže, pokud je chování nelogické, tak je to… Jak pojď na mě z boku přes tepláky
Pokud je něco ztráta času, tak je to… Festival prom* danýho času
Pokud někdo dostane rozum…Nalilo se mu z p* dele do hlavy
A o IQ - blbá jak bedna kytu
Často používám -,,čumí jak vyoraná krysa" nebo je někdon,,blbej ja vagón bláta" ![]()
Příspěvek upraven 26.04.14 v 11:07
Tak můj přítel mi často říká, že mi hrabe jak stoleté kobyle
A když se ho ptám jestli už to viděl tak říká, že on už viděl všechno : hada chcát, koňe grcat, letadlo couvat a převracenou cikánskou maringotku ![]()
@mlsalkaM píše:
Holky, to je bezva téma, mám kamarádku, která je na přirovnání expertTakže, pokud je chování nelogické, tak je to… Jak pojď na mě z boku přes tepláky
Pokud je něco ztráta času, tak je to… Festival prom* danýho času
Pokud někdo dostane rozum…Nalilo se mu z p* dele do hlavy
A o IQ - blbá jak bedna kytu
Jó, bedna kytu je u nás taky
A ten festival je super ![]()
Používáme:
--blbá jak štolvenk (p.s.co je štolvenk?) ![]()