Antidepresiva u 4 letého dítěte

105
10.8.21 09:27

Bojím se o dceru kamarádky

Ahojte, minulý týden jsem byla na kafi s kamarádkou, kterou znám z minule práce. Bavili jsme se o všem možném a došlo i na její děti. Mají dvě dcery - 4 a 2 roky. Říkala mi, že ta starší má nějaké noční můry a budí se ze spaní. Prý do ní cpou antidepresiva.
To mi přijde dost divné. Myslela jsem, že užíváním antidepresiv se snižuje IQ. V takhle nízkém věku to může být fatální. Když jsem jí to řekla, tak opáčila, že žádné děti nemám, tak tomu nerozumím.
Přijde vám to normální cpát do 4 letého dítěte antidepresiva? Prý to mají posvěcené dětskou doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65424
10.8.21 09:28
@Sasanka83 píše:
Ahojte, minulý týden jsem byla na kafi s kamarádkou, kterou znám z minule práce. Bavili jsme se o všem možném a došlo i na její děti. Mají dvě dcery - 4 a 2 roky. Říkala mi, že ta starší má nějaké noční můry a budí se ze spaní. Prý do ní cpou antidepresiva.
To mi přijde dost divné. Myslela jsem, že užíváním antidepresiv se snižuje IQ. V takhle nízkém věku to může být fatální. Když jsem jí to řekla, tak opáčila, že žádné děti nemám, tak tomu nerozumím.
Přijde vám to normální cpát do 4 letého dítěte antidepresiva? Prý to mají posvěcené dětskou doktorkou.

Přijde mi nenormální, že se staráš, o co nemáš. Fakt se takové léky nepíšou jen tak ze srandy, ten doktor si to patřičně rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730
10.8.21 09:32

Ad snižuje IQ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 09:33

Že by antidepresiva snižovaly IQ to slyším poprvé. :think:
Moje to na příbalovém letáku opravdu nemají. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65424
10.8.21 09:36
@ka2ka píše:
Ad snižuje IQ?

jedině, že to bere podle sebe, brala je a teď vidí výsledek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
10.8.21 09:37

Po kolika letech jste se viděly? Pokud tomu dobře rozumím, její dcery jsi nikdy neviděla a neznáš? Zcela jistě nemá dávku jak pro dospělého, ale něco na uklidnění, aby mohla v klidu spát. A časem se to nejspíše vysadí. A opravdu, koupit to nelze, je to na předpis. A lékařka nejspíše ví, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
10.8.21 09:38

Neřešila bych. Je to dítě kamarádky. Lékař ví, co předepisuje a jestli jí to pomáhá, tak je to v pořádku. Nemusí je mít nasazené dlouhodobě a IQ určitě nesnižují. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13245
10.8.21 09:38
@Sasanka83 píše:

Prosím tě, přestaň se starat do věcí, do kterých ti nic není a o kterých nic nevíš. :roll: kdyby kamarádka jen tušila, co jsi zač, tak by se s tebou vůbec nebavila. Předpokládám, že nemáš atestaci z dětské psychiatrie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
10.8.21 09:39
@Sasanka83 píše:
To mi přijde dost divné. Myslela jsem, že užíváním antidepresiv se snižuje IQ. V takhle nízkém věku to může být fatální.Když jsem jí to řekla, tak opáčila, že žádné děti nemám, tak tomu nerozumím.

Co že to?? :think: takže to nevíš jistě, myslela jsi si/někde jsi slyšel…ale určitě to může být fatální :think: hádám, že dětská doktorka a ani psychiatrička nejsi a víš o tom prd…
No, přesně takovéto kamarádky jsou zadarmo drahé…Kamarádka má pravdu, nerozumíš tomu, tak se do toho raději nemontuj, ať se zbytečně neztrapníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730
10.8.21 09:39
@vokishka píše:
jedině, že to bere podle sebe, brala je a teď vidí výsledek :mrgreen:
:mrgreen: no asi tak, chudák to dítě pokud potká takový lidi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
10.8.21 09:40
@vokishka píše:
jedině, že to bere podle sebe, brala je a teď vidí výsledek :mrgreen:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
10.8.21 09:41

Mrkněte na jiné zakladatelciny diskuse. Řekla bych, že ji v dětství cpali antidepresivy denně. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
105
10.8.21 09:41

Já tohle svinstvo nikdy neužívala a věřím, že jsou i jiné metody.
Je prý určitá souvislost mezi užíváním antidepresiv v těhotenství a následnou hyperaktivitou a poruchami pozornosti dítěte.
Když někdo tyhle oblbováky cpe do dětí, které s tím nemůžou nic udělat, to pdle mě nemá v hlavě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.8.21 09:42
@Keyllah píše:
Co že to?? :think: takže to nevíš jistě, myslela jsi si/někde jsi slyšel…ale určitě to může být fatální :think: hádám, že dětská doktorka a ani psychiatrička nejsi a víš o tom prd…
No, přesně takovéto kamarádky jsou zadarmo drahé…Kamarádka má pravdu, nerozumíš tomu, tak se do toho raději nemontuj, ať se zbytečně neztrapníš…

Doktorka z těch předepsaných léčiv má většinou nějaké provize. Čas od času se to na někoho provalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.8.21 09:43
@Sasanka83 píše:

Příjde mi nenormální, že někdo hodotí léčbu cizího člověka podle informací, které se dozvědělv v kavárně. Víš, houby, co jí předepsali, tak drž kušnu.

U dětí s nějakou neurologicko-psychiatrickou diagnózou se běžně užívají léky ze skupiny, kterou bys nazvala „nějaká antidepresiva“, byť to většinou antideprsiva v pravém symslu nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí