Bojíte se létat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
14.6.14 13:02
@slavuska1 píše:
Nebojím…lítám ráda, akorát vždycky večer před letem mě přepadne takový pocit typu co jsem to zase vymyslela..ale pak to ze mě spadne, a už se jen těším :) zajímavý je že na rozhledně jsem podělaná až za ušima, na naprosto bezpečný stezce korunami stromů jsem měla pomalu hysterák, kdykoliv se děti ode mě hnuly směrem k okraji(který je naprosto bezpečně oplocený), ale letadlu nějak věřím :)

Nech bejt, ta stezka je docela drsná. Jednak se poslední patra znatelně hýbou pod nohama a jednak mě zničily ty schůdky na tu úplně poslední, vyhlídkovou plošinu - takovýho dřeva tam padlo a oni na ty schůdky nemohli nabouchat pár dalších prkýnek, aby nebylo vidět skrz ně dolů. :zed:
Plus teda ta lanovka nahoru byl taky zážitek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.6.14 13:04
@Bersaba píše:
Nech bejt, ta stezka je docela drsná. Jednak se poslední patra znatelně hýbou pod nohama a jednak mě zničily ty schůdky na tu úplně poslední, vyhlídkovou plošinu - takovýho dřeva tam padlo a oni na ty schůdky nemohli nabouchat pár dalších prkýnek, aby nebylo vidět skrz ně dolů. :zed:
Plus teda ta lanovka nahoru byl taky zážitek. :roll:

tak na tu vyhlídkovou plošinu jsem se vůbec nedostala :jazyk: :lol:
lanovkou jsme tam nejeli, šli jsme nahoru pěšky..ale ty sedačkový lanovky mi nevadí, mě paradoxně víc vadí kabinkový visutý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.6.14 13:07
@slavuska1 píše:
no já taky..nejprve hrdinka, pohodička..po pár desítkách metrech už jsem se začínala klepat, a jak jsem viděla 10 letý děti na těch „adrenalinovejch“ úsecích, tak mě bylo normálně špatně, jen jsem křečovitě svírala kočárek, a ječela na děti, ať se pokud možno nehýbou :mrgreen: ani jsem nevylezla až nahoru, už jsem si netroufla :oops:

na těch odbočkách odvahy lezl pětiletý syn a vůbec se nebál, ani když viděl dolů pod sebe. Já držela kočár a radši se dívala jinam… dole to šlo, ale ty dvě poslední patra už na mě byly moc 8o
My jsme jeli nahoru a dolů autobusem :oops: kvůli kočáru :lol:

• Citovat
  • Upravit
31672
14.6.14 13:10
@madi píše:
na těch odbočkách odvahy lezl pětiletý syn a vůbec se nebál, ani když viděl dolů pod sebe. Já držela kočár a radši se dívala jinam… dole to šlo, ale ty dvě poslední patra už na mě byly moc 8o

ty bláho, tak to bych nedala, já bych tam 4 leťáka nepostila ani omylem, ani kdyby mi za to někdo nabízel milion :lol: ale on po tom naštěstí ani netoužil. jako na tý normální stezce se nebál, vylezl s taťkou až úplně nahoru(já šílela o patro níž :mrgreen: ), ale ty stezky odvahy ho naštěstí ani nenapadly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
14.6.14 13:14

@Lenka002
Já létám ráda a strach nemám, ale strach z létání je všeobecně jednou z nejběžnějších úzkostných poruch. Jsou dvě varianty léčby a to buď si nechat předepsat léky, které pomáhají proti příznakům spojených s nadměrným stresem. Druhá varianta je tzv. kognitivní terapie, která dosahuje při léčbě fobií značných úspěchů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.6.14 13:22

@slavuska1 ale ono se fakt nic stát nemůže, je to bezpečné.. a táta ho zezadu jistil. Akorát se na to nemůžu dívat, no. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
55978
14.6.14 13:23

Zivi me letectvi. jsou aerolinky, se kterymi bych neletela ani za nic. ale s 80% ano. vidim, jak nakupuji nahradni dily, vim, jak casto musi delat kontroly atd. a stejne mi je divne od zaludku. ale rozumem vzato, je to velmi bezpecne. a na letadlo nenamontujes jen tak nejake dily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.6.14 13:25
@madi píše:
@slavuska1 ale ono se fakt nic stát nemůže, je to bezpečné.. a táta ho zezadu jistil. Akorát se na to nemůžu dívat, no. :mrgreen:

já vím, že je to bezpečný..ale při představě, že uklouzne, a spadne i jen těch pár cm do tý sítě, a já bych mu musela jít pomoct, prostě ne a ne, jak se mi ulevilo, když jsme stanuli na pevné zemi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.6.14 13:26

Nesnáším lítání, ale vždycky se překonám. Nejhorší byl let do Asie, to jsem z toho stresu nespala víc jak 24 hodin.

• Citovat
  • Upravit
6538
14.6.14 13:28

@Lenka002 já před dětmi létala docela dost a v klidu, i delší lety, vždycky jsem se těšila a užívala si to. No a co mám děti, tak je z toho moje noční můra. Chlap začal koketovat s myšlenkou, že bychom příští rok poprvé vyjeli na dovolenou letecky a já mám už teď z toho hrůzu a čas od času nad tím přemýšlím. Racionálně si strach vyvrátit umím, ale neporučím si. Minimálně si budu muset na let vzít nějaký oblbovák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.6.14 13:31
@Lenka002 píše:
A co proti tomu děláte?
Já moc, létáme každý rok, ale vždy si říkám, jestli mi to za to stojí, kamarádka si dá 2 panáky, manžel se nebojí vůbec, maminka se modlí, já si vezmu Lexaurin, ale nepomáhá, třesu se celý let.
V červenci mě čeká jen 2 hodiny, ale v srpnu skoro 5 hodin a mám sto chutí nejet, ale děti se těší a berem i tchýni a ta se už nemůže dočkat a ta se nebojí.

Bojím se, moc. Dělám proti tomu to, že do letadla nelezu (nikdy jsem v letadle nebyla)… Na dovolenou jsme jezdili maximálně do Řecka a zásadně autobusem + trajektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.6.14 13:34

@Fjodorka to by se mi líbilo jet do Řecka busem a trajetkem :palec: Jenže jak má člověk děti, tak už to moc nejde, ty by ten autobus nedaly. Vím, argument může být, nejezdit s dětmi tak daleko, když mě můj 5ti letý syn začal přemlouvat, že chce letět a já nevím, jestli to dám :roll: Blbý je, že jsem se začala bát třeba i lanovek, to jsem loni na dovolené v Rakousku těžko rozdýchávala a dolů chtěla jít pěšky. Mám to fakt až od té doby, co se narodily děti a je to otrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
14.6.14 13:40

Nez
jet na dovolenou autobusem, to radsi budu sedet doma! me pomaha 1-2
tabletky Kinedrylu, pomaha od nevolnosti a jsem po nem ospala, tak mi je
vse jedno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.6.14 13:44

@mischelinka My jsme byli, taky ještě jako bezdětní, na Lefkádě autem - do Ancony, pak trajektem a po řeckém pobřeží na Lefkádu. Jako super dovolená, ale s holkou si to nedovedu představit. (Teda spíš dovedu, v barvách. :evil: :mrgreen: )
Takže pokud v blízké budoucnosti do Řecka, což bych moc ráda, tak mě to letadlo nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
14.6.14 13:46

Mám to úplně stejně jako @mischelinka a docela mě to mrzí. Než se narodily děti, létání jsem milovala. Byla to pro mě skoro ta nejlepší část z dovolené :lol:. Nejradši jsem měla vzlety, přistání a turbulence. Po porodu se mi ale něco přeplo v hlavě a bojím se. Letěla jsem naposledy před dvěma lety (sama) a musím říct, že byť ten let byl krásný a klidný, byla jsem trochu v křeči, která povolila, až když jsem měla pevnou půdu pod nohama :-).
V září mě čeká let s 3,5letým synem, tak jsem zvědavá, jak to zvládnu, a doufám, že se mi podaří svou „hysterii“ držet na uzdě, abych neděsila chudáka kluka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí