Bojkot UM v 6 měsících

2853
12.6.14 07:53

Bojkot UM v 6 měsících

Ahoj maminky,

předem se omlouvám, zkoušela jsem tu hledat křížem krážem odpověď na to, co mě trápí, ale moc jsem toho nenašla, zkouším tedy sama, jestli mi některá neporadí, nebo aspoň nepodpoří, že to tak měla i ona..

Má dcera (narozena v 33tt), zítra 6 měsíců začala bojkotovat UM (je na něm plně od 6 týdnů), ale úplně…od 3,5 měsíců začala docházet na očkování, střídavě po 14 dnech Hexa a Synflorix. Po každém očkování se jí dávka mléka snížila na půlku, nikdy jedlík nebyla, průměrná dávka na jídlo byla cca 80-90ml, když mi někdy vypila 120ml, jásala jsem…po očkování pila tak 40-50ml na dávku. Za den, když vypila 600ml tak jsem jásala, většinou to bylo jen těch 500ml.

Poslední očkování proběhlo před 14 dny na Synflorix, od té doby začala UM bojkotovat úplně, jakmile se přiblížím s flaškou, řve, cuká se, vyráží mi flašku od pusy…zkoušela jsem změnit láhve, 7 druhů saviček i mléko (jsme na Babylove) a nic.

Dcera je už měsíc na příkrmech, teď tedy úplně těch 14 dní. Ráno kaše, dopoledne přesnídávka, oběd masozelenina, svačina přesnídávka nebo čerstvé ovoce (jogurt nechce) večer kaše…vše chce lžičkou a spíše tuhou stravu a i s kouskama. UM se jí snažím cpát do všeho, kaší, zeleniny i přesnídávek, ale horko těžko udělá 200ml za den a to je ještě moc. Jinak pije hodně čaje, cca 400ml. V noci pije jen čaj, jak se tu píše, že děti v noci často to mléko vypijí, dcera ne, v polospánku jí to dám a v tu ránu se probere úplně a začne řvát…za noc vypije stejně čaje, co přes den. Zároveň se bohužel i kvůli tomu budí častěji, necucne si, vypije hodně, ale prostě se budí častěji. :zed:

Nevím, třeba je to teď těma horkama, nebo zubama, ale na dásních nemá nic…jen pozoruji, že je více plačtivá, protivná a vyřvává si věci tak, jak dříve vůbec…Slintá, ne nijak přehršle, teploty nemá…oblékám ji adekvátně k počasí.

Stalo se to některé z Vás a vrátilo se to po nějaké době aspoň trochu do normálu a dítě začalo opět brát mléko, jako dříve? Někdy mi dochází inspirace, co jí vlastně dávat, i když příkrmy jí chutnají, furt do ní rvát kaše asi není úplně řešení…den sní vše, druhý den půlku příkrmů a tak stále dokola. Nevypadá, že by jí něco chybělo, jen ten nedostatek mléka mě trápí, proč to najednou začala bojkotovat zcela.

Doktorky se teprve ptát budu, jelikož s jejími názory se někdy dost rozcházíme, budu volit změnu, jak se přestěhujem.

Omlouvám se za délku a pokud tady úplně stejné téma už bylo.

Hezký den a díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
12.6.14 07:56

No já myslím, že když v kaších je um, že něco má, třeba prostě na mléko nebude :nevim:
Nechce, nechce, a zkoušela se třeba dát do mléka banán a mléko ji dávat po lžičkách??
Nebo zkus jiné mléko, ale pokud ji toto vyhovovalo, tak to radši nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 08:04

@tumpach zkoušela jsem i ochucená mléka, zrovna banán jí nejede, zvyká si na něj pomalu, ale ta chuť jí spíše nadavuje…mléko jiné jsem zkoušela Hami, Bebu, kterou mudra tak strašně propaguje, nic, stejný efekt :,( Dříve pila krásně, na Babylove přešla z prvotního Nutrilonu v porodnici, přes Bebu od mudry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.6.14 08:05

@Bugaboo no já nemyslela ochucený už, já myslela do mléka přidat čerstvé ovoce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 08:11

@tumpach já jsem to pochopila, ale blbě napsala, měla čerstvý banán i jiná ochucená mléka, dala jsem jí do toho i přesnídávky, šťávu z ovoce, nic…měla jsem i tmavší láhev, aby neviděla to mléko, nic, prostě záhada :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
12.6.14 08:39

To je celkem boj… :roll: a jak dlouho to dělá? Nebo by to souviset se spurtem?
Edit: Už čtu, že po očko uplně před 14 dni… :roll: hmm spurt asi nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 08:48

@Barunka88 kdyby to byl spurt, tak by spíše jedla hodně ne? Nebo je spurt i opačný, že dítě nejí? Fakt nevím, pročtě očkování a stopla to, dokonce se stává, že když si dá 10ml, tak jí to najednou nadavuje…dle mě spíše, jak se vzteká, tak jí to rychle hrkne dovnitř a to jí dělá peklo…fakt nevím, to mlíko milovala a flašku do minuty vyžahla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
12.6.14 09:16

@Bugaboo u našeho synátora se spurt projevoval bojkotem kojení. Nevím jak to bývá u UM. Ale on řval a řval a necucl si prostě…trvalo to týden pokaždé… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 09:19

@Barunka88 třeba je to i UM, fakt nevím, je to první dítě a je fakt, že poslední 2 dny vyloženě řve někdy hlady, ale to mléko si nevezme, zuby nevidím, dásně normální…takže třeba to bude druh spurtu…ale že by to bylo už 14 dní, já fakt nevím…chtěla bych, aby to pila, přeci jenom jogurty nebaští a to mlíko je prospěšné, dle mě…fakt boj :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
12.6.14 09:39

Znam to ;) synator byl ale jedlik. Uz ve trech tydnech pil kolem 130ml. Vim to, protoze jsem mu davala odstrikane mleko z lahve. Presne ve ctyrech mesicich zacal odmitat me MM, nutila jsem mu ho 14dni a bez uspechu, takze byl od ctyr mesicu na UM. To mu vydrzelo do sesti mesicu a zacal dalsi bojkot, presne jak pises. Pak zase treba dva dny pil, tyden ne. Den jo, tri ne, mesic ne dva dny jo…Stale dokola. No a v deseti mesicich prestal uplne. A to i ty mlecne kase. A co jsem delala? Nic. Zkousela, nabizela… Po case jsem to vzdala. Dnes je mu 17m a mleko nema proste rad. Nekdy vypije krabickove mleko ochucene od nestle.
Verim, ze jsi z toho spatna. Mimco je malicke a mleko by pit melo. Ale kdyz nechce nic neudelas. Zkousej, nabizej. Nic vic delat ani nemuzes. A v okoli mam vic pripadu, jako jsme my, takze hlavu vzhuru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 11:35

@Pizlam tak to se mám fakt na co těšit, děkuji za podporu, uvidím, jak nebudou ty vedro, ale koukám, že to asi dopadne, jako u Vás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
12.6.14 11:41
@Bugaboo píše:
@Pizlam tak to se mám fakt na co těšit, děkuji za podporu, uvidím, jak nebudou ty vedro, ale koukám, že to asi dopadne, jako u Vás :think:

Ale treba vubec ne. Treba se k UM zase vrati. Vetsinou to mimca maji, ze v urcitem obdobi bojkotuji mleko. Hlavne se tim nestresuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.6.14 11:48

@Pizlam to mi po pravdě moc nejde, já jsem stresžena odjakživa, ale děkuju, si hodná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová