Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahojky,bolí mě dolní šestka,už nic nezabírá,bolí mě celé dásno a tak jako mi v tom zubu tepe,mám ho už zablombovanej,je to jen kaz nebo zánět?Za poslední dva roky jsem si se zuby užila dost,nemám obě horní osmičky.Na pohotovost se mi nechce,před dvěma lety se mi ulomil zub,na pohotovosti jsem čekala 3 hodiny a obrousil mi to tak,že to bylo ještě horší a obrousil mi i dásno,takže jsem pořád krvácela.
to ti nikdo neřekne jestli máš zánět nebo kaz, jestli plomba drží či nikoliv
jizvíková píše:
to ti nikdo neřekne jestli máš zánět nebo kaz, jestli plomba drží či nikoliv
ivana-domca píše:
Jestli v tom tepe, tak uz by to mel byt zanet
Zkus si udelat odvar z hrebicku. Do horke vody vhod cca 15-20 hrebicku {koreni
} a par minut to povar. Nech chvilku luhovat, pak zced a vlaznym odvarem si kloktej na te strane, kde te to boli. Ma to takovy znecitlivujici ucinek. Boleni zubu je strasne ![]()
Příspěvek upraven 14.01.12 v 22:04
74paja píše:
Zkus si udelat odvar z hrebicku. Do horke vody vhod cca 15-20 hrebicku {koreni} a par minut to povar. Nech chvilku luhovat, pak zcet a vlaznym odvarem si kloktej na te strane, kde te to boli. Ma to takovy znecitlivujici ucinek. Boleni zubu je strasne
Ja to mela v puberte, celou noc jsem kvuli tomu probrecela a rano mi zubar oznamil ze musi pryc protoze je zkazeny zkrz na zkrz ale po tomhle zakroku jsem od nej presla k jinemu zubari protoze tohle nebyl zubar ale dobytek :-@
Pokud tam máš plombu,bylo by nejlepší ji odvrtat,ulevilo by se ti hned…vím,že pohotovost nemá nikdo rád,ale než trpět do pondělí…
jizvíková píše:
nemas gel proti boleni zubu pro deti? calgel
Pavlínka05 píše:
Pokud tam máš plombu,bylo by nejlepší ji odvrtat,ulevilo by se ti hned…vím,že pohotovost nemá nikdo rád,ale než trpět do pondělí…
Pry pomaha i preslicka lekarska ale vubec nevim jestlise da koupit v lekarne ![]()
slonikova píše:
to mě nenapadlo,mám,mám,malou taky trápí první zoubky
jizvíková píše:
to ale pomůže jen na dáseň, pokud máš zánět pod zubem, tak na to to nepomůže. Věř mi, teď tu taky skučím se zubem. Měla jsem ho odvrtaný před vánoci, přes vánoce mi to zubařka nechala otevřené a bylo to v pohodě. V pátek mi tam dala prozatimní plombu, ale zřejmě to nebylo pořádně vyhojené, protože to opět bolí. Takže v pondělí tam jdu zase ![]()
Kakika píše:slonikova píše:to ale pomůže jen na dáseň, pokud máš zánět pod zubem, tak na to to nepomůže. Věř mi, teď tu taky skučím se zubem. Měla jsem ho odvrtaný před vánoci, přes vánoce mi to zubařka nechala otevřené a bylo to v pohodě. V pátek mi tam dala prozatimní plombu, ale zřejmě to nebylo pořádně vyhojené, protože to opět bolí. Takže v pondělí tam jdu zase
to mě nenapadlo,mám,mám,malou taky trápí první zoubky
jizvíková píše: