Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím o radu. Už 4 den beru antibiotika, mám ucpané nosní dutiny, šílené mě bolì pravá půlka hlavy a začali mě bolet zuby na pravé straně, přijde mě jako bych měla oteklé dásně, může to být vše k těm dutinám? Nikdy jsem to neměla, už strašně dlouho bojují s rýmou a nemůžu se ji zbavit. A nejhorší je, že antibiotika mi vůbec nezabìrajì,je mi čím dál hůř. Co mám dělat. Krásně jsem začala Nový rok.
![]()
@gabkalezakova Upřímně Tě lituju, tohle jsem tu řešila před Vánoci v několika diskuzích i bohužel osobně. Já byla na punkci, hned se mi ulevilo, taky mě bolela celá půlka obličeje a bolest šla až do zubů. Jestli máš možnost tak za mě to doporučuji. Jinak hodně nahřívat (suché teplo) na ORL mi řekli, že napařování není dobré, natékají po něm ještě víc sliznice.
@gabkalezakova taky mě posledně bolely zuby, hlavně šestky. Nahřívala jsem pecičkovým polštářkem, to se mi na chvilku ulevilo.
Macet ruce az po lokty v horke vode, ale opravdu horke, co sneses, vedle v rychlovarce vrouci vodu a postupne prilevat, vydrzet co nejdele a nekolikrat denne opakovat. Tohle mi moc pomaha pri zastydle ryme.
Taky mě při ucpaných dutinách bolí zuby. Soucítím, radu nemám, jen prášek od bolesti ![]()
Taky pouzivam sinupret kdyz me boli hlava od dutin, pak Ibalgin Grip, naparuju se nad hrncem kdyz varim treba brambory nebo testoviny a do vany si davam teplou vodu co vydrzim a ponorim celou hlavu do vody…to teply mi dela hrozne dobre
za cas se nestacim dovit co vysmrkavam
![]()
Měla jsem zánět dutin před vánocema a zuby mě bolely hodně. Jen si myslím, že 4.den antibiotik by mělo být znát zlepšení. Jestli máš pocit, že se to horší, tak bych možná sjela na pohotovost. Přeci jenom je to zánět v hlavě, tak to není radno podceňovat.
Jo tak to mě trápilo před Vánoc taky. Navíc těhotná, takže týden jsem byla pouze na mořské vodě, kterou jsem si mohla stříkat do nosu, než doktorka uznala, že to fakt nepomáhá a dala mi antibiotika. Zabrala možná 5.den, do té doby mě stále bolela tvář hlavně v noci, až jsem z toho byla nešťastná, že mě dva týdny před porodem bere moudrák…nebyl to moudrák, opravdu dutiny. ATB zabraly, ale fakt až po hodně dnech. Jestli ti je ale stále hůř, tak ORL.
A do nosu mi napsala kapky pamycon.
Dutiny rozhodně nenahřívat. Nahřívá se předloktí, nohy… Mě pomohl Sinupret, ale nešlo mi to až do zubů.
Mě při zánětu dutin bolely především zuby, šíleně. Hlavně sedmičky nahoře a postupně i další zuby. Musela jsem brát pořád Ibalgin, jinak bych ani nespala. Pořád jsem přemýšlela, jestli nejet ještě k zubaři. Nakonec ATB zabraly a přešla i bolest zubů, ale trvalo to asi dva týdny, než ty zuby opravdu bolet přestaly
Byl to pneumokok, takže trvalo déle, než léky opravdu zabraly.
Děkuji všem moc za rady. Pátý den antib. a zuby bolí šílené. Mám nahřìvat teplem nebo chladit?
@gabkalezakova nahřívat, to je rada mé doktorky z ORL, která mě nikdy nezklamala, nahřívat suchým teplem. Pokud to nepůjde vydržet nebránila bych se té punkci, fakt se neskutečně uleví a hlavně to, co z tebe vyjde ven.. představa, že si to v té hlavě nechávám jen o den déle ![]()
Právě na zaraženou rýmu, na její spuštění skvěle funguje přehřát celé tělo a rychle schladit ve skoro studené sprše. Nebo můžeš zkusit klenout nad vanu a pustit si na týl ledovou vodu, tak trošku tím zmrazit ten týl, toto tu rýmu taky může uvolnit.
Ahoj, zrovna si čtu vaše příspěvky, asi 4dny mam neskutečnou rýmu. Používám kapky, a nosní konvicku plus mažu tymianovym krémem dutiny.
Ale dnes od rána mě na pravé straně začal jakoby bolet zub nebo dva. Ty mám zdravé nejsou ani spravované takže to bude jistě od té rýmy že?? Hodně ty zuby cítím při chůzi a nebo když se někam ohnu. Jak začnu chodit hned cítím tlak do těch zubů. Mám si tedy skočit na ORL a oni mi něco dají?? Jen mě ještě zajímá můžu si vzít sinupret? Jsem 10tt těhotná
moc děkuji
1