Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dceři 6 let bolí od rána břicho pod pupkem, ale nebolí jí to, když je v klidu to znamená když třeba jen leží, sedí. Bolí jí to při stlačení jakoby tam kde se nachází tlusté střevo a to pod pupkem směrem k levému podbříšku a k pravému podbříšku. Taky jí to zabolí při zaklonení, nebo při zvednutí horní poloviny těla. Nemá teplotu ani nezvrací, je psychicky v pohodě. Myslíte, že to může být i slepé střevo? Řekla jsem jí ať zkusí zakašlat a hopsat po jedné noze a při tomhle jí to zabolelo. ![]()
Jako dite jsem pri slepem strevu sla v predklonu a pak uz po ctyrech a rozhodne to bolelo, i kdyz jsem byla v klidu…ale muze to byt cokoli jineho..treba prujem jeste prijde
kdyz ji to ale boli jen v pohybu, nemohla namoct nekde svaly nebo tak? ![]()
Dcera 11 let má tři měsíce po operaci slepého střeva. Ráno byla ještě běhat, poté si začala stěžovat na bokest kolem pupiku. Ještě i obědvala, pak si lehla a břicho bolelo stále, ale v předklonu tedy nechodila. Kolem sedmé večer se pozvracela a břicho bolelo pořád stejně, po tomto jsem s ní raději šla na pohotovost, tam následovalo kolečko vyšetření a v jedenáct v noci operace, prý těsně před prasknutím.
@verisek89 píše:
Ahoj, dceři 6 let bolí od rána břicho pod pupkem, ale nebolí jí to, když je v klidu to znamená když třeba jen leží, sedí. Bolí jí to při stlačení jakoby tam kde se nachází tlusté střevo a to pod pupkem směrem k levému podbříšku a k pravému podbříšku. Taky jí to zabolí při zaklonení, nebo při zvednutí horní poloviny těla. Nemá teplotu ani nezvrací, je psychicky v pohodě. Myslíte, že to může být i slepé střevo? Řekla jsem jí ať zkusí zakašlat a hopsat po jedné noze a při tomhle jí to zabolelo.
Neni to kyla?
@Melodie91 ptala jsem se jí a neví o ničem, že by se něco těžkého zvedala nebo se bouchla.
@lilith1 taky jsem si říkala, ale nemá tam žádnou bulku ani nemá vyklenutý pupek, při stlačení pupku to nebolí, ale pod ním jak jsem psala viz výše.
Dneska jí to bolí ještě, ale prý méně.