Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
syn si už najednou začal stěžovat, že ho bolí břicho v oblasti žaludku. Někdy ho to začne prý bolet už ráno, někdy před obědem, někdy až po obědě. Už mi ho i 2× vrátili po obědě z družiny, že se mu udělalo při obědě špatně až na zvracení, ale nikdy nezvracel. doma si vždycky lehnul a usnul.
Samozřejmě, že s ním půjdu k doktorovi - takže prosím, nekamenujte mne.
Jen se chci zeptat, zda by to mohlo být způsobeno třeba tím, že velmi málo pije? Nebo mě napadá, že každé ráno mívá cereálie s mlékem (třeba intolerance laktozy). Také je alergický na pyly a trávy - je možná souvislost s tímto?
přes víkend si na bříško nestěžovat ani včera ne, ale dnes mi ho právě vrátili podruhé z družiny.
@lumpisek píše:
Dobrý den,
syn si už najednou začal stěžovat, že ho bolí břicho v oblasti žaludku. Někdy ho to začne prý bolet už ráno, někdy před obědem, někdy až po obědě. Už mi ho i 2× vrátili po obědě z družiny, že se mu udělalo při obědě špatně až na zvracení, ale nikdy nezvracel. doma si vždycky lehnul a usnul.
Jen se chci zeptat, zda by to mohlo být způsobeno třeba tím, že velmi málo pije? Nebo mě napadá, že každé ráno mívá cereálie s mlékem (třeba intolerance laktozy). Také je alergický na pyly a trávy - je možná souvislost s tímto?
přes víkend si na bříško nestěžovat ani včera ne, ale dnes mi ho právě vrátili podruhé z družiny.
S bolestí břicha je vždy vhodné zajít k doktorovi.
@janeshort jak jsem již psala, samozřejmě že půjdu, ale doktor je až zítra
@martina.se vyptávala jsem se ho, ale vypadá to, že ne. I jsem se bavila s učitelkou ve družině, také si není vědoma, že by se něco stalo. Stěžuje si teď poslední týden
@lumpisek uvidíš po návštěvě dr, ale zase kdyby se něco extra dělo, tak se to projeví.. jídlo a spol mají pořád stejné, mi to fakt přijde psychické
něco se tam mohlo stát, od té doby takhle reaguje. Ale uvidíš po tom dr.
@lumpisek píše:
Dobrý den,
A co misto cerealii udelat chleba se syrem, sunkou, zelenina?? Nemam rada ty ala zdrave veci ktere jsou vlastne nezdrave
@Kamikadze když pro manžela je to nejjednodušší příprava snídaně
a děti to samy vyžadují, ale také si říkám, jestli toho mléka není moc…
Neprobíhá ve škole nějaká (skrytá) šikana??
ségra měla tohle půlku dětství, pořád s ní máma lítala po doktorech, dokonce ji chtěli hnát i k psychiatrovi, já si z ní dělala šoufky, že nechce do školy, že se bojí zkoušení a pod…
až v dospělosti se mi přiznala, že to tehdá bylo proto, že tam po ní šly nějaký spolužačky - dělaly jí peklo cestou z a do školy. Ale ona se tak bála, že to neřekla nikde nikomu, jen se to projevovalo střevní „neurozou“ ![]()
anonym, ségra sem taky chodí ![]()
Pulka lidi ti rekne psychicky problem, druha pulka zdravotni problem.
U nasich deti, i kdyz problem trval rok, pokazde to byl problem zdravotni.
Sama jsem v dobe dospivani mela silene bolesti zaludku a to z jineho casove nastaveneho zpusobu stravovani v bezny skolni den, kdy mi to tak nevyhovovalo.
Chleb na snidani muzes nachystat i s predstihem ne?
@lumpisek píše:
@Kamikadze když pro manžela je to nejjednodušší příprava snídaněa děti to samy vyžadují, ale také si říkám, jestli toho mléka není moc…
Co je na tom sloziteho??
Navic cerealie, ala musli a dasli ala zdrave veci jsou plne jednoduchych cukru, brzo z nich vyhladne atd. najdi si tom vice.
@lumpisek píše:
@Kamikadze když pro manžela je to nejjednodušší příprava snídaněa děti to samy vyžadují, ale také si říkám, jestli toho mléka není moc…
Moji pětileťačku občas bolí břicho, někdy vidím, že se jí nechce do školky, někdy bez příčiny. Na sonu jí zjistili zvětšené uzliny, snad z virózy. Dělat s tím nic nebudou, protože teď ji už nebolí.
@ostlužina právě že on si nikdy nestěžuje ráno, že by se mu nechtělo do školy, ale spíš v průběhu vyučování nebo při obědě. uvidím zítra u té doktorky
Ahoj, nevim, tezko poradit, nezname podrobnosti ale asi bych to smerovala na nejake gastro a alergo vysetreni… osobne si nemyslim ze takove potize mohou byt z nedostatku tekutin…