Ventilační trubičky - z ucha vytéká+teplota

3563
30.5.15 20:31

Ventilační trubičky - z ucha vytéká+teplota

Maminky, mám takový dotaz. Syn 22 měsíců má od září 2014 zavedeny ventilační trubičky. Před cca 3 týdny horečkoval a vyklubala se z toho laryngitida, ta mu sedla na průdušky a od čtvrtka bere ERDOMED, CRP negativní, takže ATB nemá. Ode dneška má teploty do 38, v poledne mu začalo z jednoho ucha něco vytékat. Vypadá to jako táhlý sopel zbarvený něco mezi hnědou a červenou, špatně se to dává z ucha pryč ( připomíná mi to konzistencí ovulační hlen), nepláče. Máme jet na pohotovost nebo co s tím? Jsem na děti sama, manžel dojede někdy v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4091
30.5.15 20:49

@Vermun to same jsme měli před 3 týdny…už 14 dni lezim s dcerou v nemocnici…vysoké horečky, cpou do ni antibiotika a neví kde je ten zánět, byla na CT, koulali endoskopem do uši, ted dělali sono břicha, vytery ze všeho, odběry krve a neví co toje???Myslím ze jsou to ty trubky, chci je nechat vyndat máme je od února a od te doby 8 antibiotika, nemocná je nonstop :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.5.15 20:58

@jesenka33 on právě od toho září 2014 žádný problém s uchem neměl, horečky nemá nějak extra vysoké (dnes do 38, ani nurofen jsem mu nedala), že by plakal bolestí to také ne, jen mu to prostě teče z toho jednoho ucha (od dnešního poledne) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
30.5.15 21:11

@Vermun male taky z pravého ouška, nebolelo to jen to šílené smrdelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.5.15 21:15

@jesenka33 mu to nesmrdí, aspoň jsem si ničeho nevšimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
30.5.15 21:19

@Vermun U nas byl stejny problem - 2mesice jen stridal antibiotika, protoze mu tekl hnis z ucha +atb kapky do usi. Jen teda u detska nas stejne poslala na ORL, ze si s tim nevi rady. Trubicky ma take od zari 2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.5.15 21:21

@LenkaTho a jak to dopadlo? Co zjistili? A mám s ním jet zítra na pohotovost a nebo to počká do pondělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
30.5.15 22:07

@Vermun Vzdy udelali vyter a jednalo se o bakter. infekci. Dle dr by dite nemelo trpet bolesti, protoze hnis odteka a netlaci na bubinek. Poprve mu zacalo ousko hnisat v prosinci a to jsem z toho byla vydesena. Od brezna mu teklo hodne casto a hodne - vzdy alespon 5dni. Dobral atb a za 2dny znovu. Ted jsem mu zacala davat homeopat. kapky Otovowen, protoze jsem uz odmitla do nej cpat dalsi antibiotika (mel 3za sebou atb na zanet str.ucha a hned na to na zapal plic). Zatim v ramci moznosti dobry.
Pokud by meli i zitra horecku, tak bych na pohotovost sjela. Preci jen je maly a jedna se o zanet ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.5.15 22:31

@LenkaTho děkuji, teď byl hodně horky, tak jsem mu dala nurofen. Mám hlavně strach z ucpání těch trubicek. A řekli vám proč se to děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.1.16 07:34

Hledala jsem nějaké téma ohledně ventilačních trubiček a narazila jsem na tuto diskuzi. Syn má trubičky od října a nyní mu z uší začal vytékat nějaký hnis a hlavně strašně zapáchá.
Jinak žádné bolesti nemá ani není nijak nachlazený. Nevíte co by to mohlo být?
Na ORL jdeme příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.1.16 07:38

@Helca729 to je probíhající zánět, já bych se tedy šla ukázat na orl ještě dnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.1.16 15:12
@Vermun píše:
@Helca729 to je probíhající zánět, já bych se tedy šla ukázat na orl ještě dnes…

Tak jsme teď dojeli z orl a je to opravdu hnisavý zánět středního ucha a máme antibiotika. Dělal malému proplach a v pondělí jdeme znovu. Mudr říkal, že ta trubička zabránila bolesti, kdyby tam nebyla, tak by měl malej velké bolesti, které by nás stejně donutily jet na orl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.1.16 15:14

@Helca729 je dobře, že jste jeli, i když tedy, to že máte zánět se mi nelíbí. At je brzo lépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.1.16 15:28

@Vermun moc děkujeme… Vůbec ale nechápu, že si na nic nestěžoval, ani bolest, ani teplota, žádná únava, celou dobu řádí jak drak. Jen měl před pár dny trochu rýmu, mudr říkal, že to může souviset.Tak snad to nebude nic vážného. Díky za podporu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.1.16 15:37

@Helca729 podle mě to vše zvládá daleko lépe proto, že má ty trubičky, tím pádem má vlastně díru v bubínku a hnis může samovolně vytékat a netlačí ho tam, tudíž ho to nebolí. Jinak já u syna poznala zánět jen tak, že jsem měla pocit, že s ním mám jít ORL. Jako zní to divně já vím, ale on nikdy extrémně neřval, na nic si nestěžoval a vždy tam zánět měl a skoro pokaždé oboustranný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí