Bolest hlavy a přidávající se potíže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5549
24.1.14 14:24

@blumen @blumen Myslím změny, které by se mohli týkat třeba těch "výpadků!
Holky poslední dobou se mi i stává, že se někam objednám-něco si domluvím a už za hodinu nevím na kolikátou sem se objednala.Nebo mi někdo něco říká a já za 20 minut si nedokážu vzpomenout a někomu říct co mi dotyčný říkal-vysvětloval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
24.1.14 14:37

@maminka189 vsak pisu, uvidim tam strukturalni zmeny, to znamena tumor, infarkt, krvaceni, atrofii. Proste neco, co to muze zpusobit. Vypadek pameti je nasledek neceho. Kazdopadne to, co rikas vypada vazne, nezapomen to tam rict. Pokud radiolog na CT neco podezreleho uvidi nebo neuvidi nic, co by tve problemy mohlo zpusobit, doporuci MRT (na ty je delsi cekaci doba a proto se dela nejdriv CT). Navic nektere veci jdou lepe videt na CT, obe vysetreni jsou dulezita… Ve tvem pripade by meli udelat i EEG. To muzou udelat na miste nekdy rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.1.14 21:13

@maminka189 :palec: :palec: Doufám v dobrý výsledek :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
24.1.14 21:40

U me nevideli krome polypu v nose nic, tak jsem sla jeste na eeg, ale tam az za mesic, ct udelaji v pripade potizi fakt rychle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
24.1.14 22:15

@Radka1979 Mohu se zeptat, jaké si měla potíže? Takže na CT je vidět fakt vše? I debilní zánět dutin nebo zánet středního ucha?(třeba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
24.1.14 23:35
@maminka189 píše:
@Radka1979 Mohu se zeptat, jaké si měla potíže? Takže na CT je vidět fakt vše? I debilní zánět dutin nebo zánet středního ucha?(třeba)

Ano, problém v dutinách mi CT ukázalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
24.1.14 23:44

@vitecek Tak treba ten tlak zpusobuje tohle i kdyz me usi neboli. A za jak dlouho si se dozvedela vysledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
25.1.14 06:53

@maminka189 zanet stredniho ucha ne. A zsnet dutin jo, ale nejdou videt vsechny dutiny, maxillarni jen castecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
25.1.14 06:54

Respektive by to samozrejme videt slo, ale u obycejneho CT hlavy se zachyti jen urcita cast, podle toho, jske jsou obtize. Ve tvem pripade se bude vysetrovat mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
25.1.14 12:55
@maminka189 píše:

tak já tam byla pro veliké bolesti hlavy po očkováni, plus další problémy a proste mi řekli, ze ČT je ok, ze je tam jen polyp v nose. Takže nevím, co a jak mi rentgenovali, ale proste to viděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
25.1.14 20:01

@maminka189 ahoooj ty joo divím se že to řešíš až po takové době, ale hlavně že už to řešíš, já měla podobné problémy, teda né tak vážné, bolesti hlavy, zapomínání, motaly se mi písmenka při psaní sms apod a obvoďák mi vypsal ihend žádanku pro neurologa a ten mě zase ihned vyšetřil, udělal odběry, zajistil ct, rtg páteře, zkrátka papíry pro další doktory aby mě mohli proklepnout vše dopadlo vpořádku, teda ct, taky jsem se bála abych tam neměla nádor nebo nějaké změny, což by ct ukázalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.1.14 15:01
@maminka189 píše:
@blumen @blumen Myslím změny, které by se mohli týkat třeba těch "výpadků!
Holky poslední dobou se mi i stává, že se někam objednám-něco si domluvím a už za hodinu nevím na kolikátou sem se objednala.Nebo mi někdo něco říká a já za 20 minut si nedokážu vzpomenout a někomu říct co mi dotyčný říkal-vysvětloval

Mám „obyč“ migrénu s aurou, ale záchvaty se mi opakují každý den třeba i 10 dní a v tom období mám podobný problém - takže to asi souvisí, ale pak se to u mne upraví.
V té době si všechno píšu anebo jak všem říkám, mluvte na mne jak na malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.1.14 15:19
@maminka189 píše:
@jenny.fields @Rampepurna Už mám žádanku na neurologii.Hned v pondělí se jdu objednat.Jo a mám napsáno, že to je akutní :-).Teď už se to snad pohne a i u žádanky na CT budu požadovat aby tam bylo napsáno, že to spěchá!!!

ahoj, vsimla jsem si diskuse az tedka

spadova neurologie casto nebere bez objednani, zejmena ne nove pacienty, jeste tak ty svoje stare. Kdyz mas urgentni potize, je lepsi jit rovnou do spitalu. lepsi nekam, kde neni urgentni prijem, ale kde muzes rovnou na neurologii. zejmena bych nedporucovala UVN.

CT muzes mit budto v rezimu statim, ale to bys musela mit pri tom neurologickem vysetreni nejaky loziskovy nalez, jen podle tvych priznaku by to na statim nebylo. Jinak zadne „specha“ na zadance nepomuze. Pokud jsi z Pha, doporucuji objednat se pripadne k Boromejkam (Praha, DC centrum Petrin), chvastaji se, ze udelaji CT do dvou dnu, coz taky neni pravda, ale terminy lepsi maji.
Na MR se ceka obvykle mesic, rychlejsi termin ti dokazi zaridit pouze ve spitale, pokud k tomu shledaji zavazny duvod - obvykle nalez na CT.

Jinak doporucuji u lekare se nedomahat zadnych konkretnich vysetreni, ale jen hezky dramaticky podat vsechny svoje priznaky. Ty prvotni bolesti byly skutecne jako migrena a kazda migrena by 1× za zivot mela nejakou grafiku mit, alespon CT, spis tu MR. To dalsi uz tak alarmujici nevypada (teda nevim, jestli mi pak jeste neco z diskuse neuteklo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
4.2.14 22:16
@maminka189 píše:
@jenny.fields @Rampepurna Už mám žádanku na neurologii.Hned v pondělí se jdu objednat.Jo a mám napsáno, že to je akutní :-).Teď už se to snad pohne a i u žádanky na CT budu požadovat aby tam bylo napsáno, že to spěchá!!!

Tak jak?
Na kdy jsi objednaná? A jak se na tebe tvářili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
6.2.14 19:43

@maminka189 Tak jak to dopadlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie