Bolest klenby na noze

3563
2.1.15 16:23

Bolest klenby na noze

Zdravím,

dnes jsem nesla těžký nákup z obchodu a od odpoledne mě bolí klenba na pravé noze. Bolest se stupňuje. Zatím na nohu došlápnout můžu, ale s bolestí. Noha bolí i v klidu, ale méně. Co s tím? Případně co to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1324
2.1.15 16:40

@Vermun nejspíš bolest z námahy, ale dost často k tomu dochází jen tak, ani nemusí být větší námaha, bývá to zánětem šlach v oblasti klenby nožní, nejvíc to bolí v oblasti paty, kam se šlachy upínají. Jediný co poradit aby to přešlo, je klid. režim, odlehčovat chůzí po špičce, nebo po patě, záleží co nebolí, a 2-3×denně to promazat antiflogist. krémem či gelem (Aulin, Flector, Dolgit, Veral, Fastum, apod), a ono tě to za pár dní přejde, zaleží jak moc to necháš v kidu, tím dřív to přejde, ted jsem to taky měla a trvalo to 5 dní než to zcela přešlo, chodit jsem musela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
2.1.15 16:44

Doporučuji kostivalovou mast a kostivalový koncentrát a střídat. Nestojí to majlant a funguje.
Namazat, dát kousek gázy, zavázat, nechat přes noc, ráno zas to druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
2.1.15 16:46

Chodit musím, mám tu dvě malé děti. Jedno má rok a půl, druhé 3 a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.1.15 17:08
@Vermun
@Vermun píše:
Zdravím,dnes jsem nesla těžký nákup z obchodu a od odpoledne mě bolí klenba na pravé noze. Bolest se stupňuje. Zatím na nohu došlápnout můžu, ale s bolestí. Noha bolí i v klidu, ale méně. Co s tím? Případně co to může být?

Může to být plochá noha nebo propadání nožní klenby.

Případně, jak píše @berettka, přetížení svalů a šlach (analogicky k zamrzlému rameni, tenisovému lokti,…).

Pomohla by ortopedická obuv, ortopedické vložky, nechodit bosky. :nevim: Když tak se poraď s lékařem, popřípadě se nech poslat k ortopedovi.

Příspěvek upraven 02.01.15 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.1.15 17:09

Mě tuhle bolela klenba, když jsem měla baleríny s úplně rovnou podrážkou. Bolelo to dost asi 3 dny, opravdu jsem kulhala. Pak to zase odeznělo, ani jsem ničím nemazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
2.1.15 17:12

Děkuji všem za rady, vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
2.1.15 17:43

@Vermun Klenba mě bolela (a ne jednou) tak, jak říkáš, po nošení něčeho těžkého. Pomohla mi fyzioterapeutka, mám příčně plochou nohu, pomůžou mi vložky, cvičení a naučila mi i klenbu tejpovat, což se mi hodí hlavně na lyžování, ale i na dlouhé nošení lodiček. Nejhorší bolest jsem zažila v těhotenství, když jsem byla jednou blbá a šla někam v balerínách. A před tím na horách s těžkým báglem.
Pokud to nepřejde ne se bude opakovat, doporučuju investovat do fyzioterapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
2.1.15 18:10

@Vermun, to mě trápilo taky při prvním těhotenství. Bortila se mi nožní klenba. Bylo mi doporučeno, abych si koupila ortopedickou vložku do bot, tzv. srdíčko, vlepila jsem si to do bot a hodně mi to pomohlo. A to jsem každé ráno vstávala s bolestí plosek nohou, jak kdybych vyšla Sněžku. Po porodu mi to odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.1.15 18:13

@Vermun Jo, a samozřejmě, ne jehláče. Nechodit na vysokém podpadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
2.1.15 18:22

:think: no pokud to zítra ráno nebude lepší či naopak to bude horší, tak asi navštívím doktora.

Jak se jinak pozná zánět šlach od zborcené klenby? Přijde mi, že mám nohu i trochu napuchlou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
2.1.15 19:40

@Vermun Jak se pozná… to pozná ortoped. Zánět šlach a svalů z přetížení může mít různé příčiny a jednou z nich může být bortící se klenba.

Nechte to na lékaři, já bych na sobě taky sám nepoznal, že se mi bortí klenba na noze a neidentifikoval bych to jako příčinu bolestí a křečí v noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
2.1.15 19:43

Hele mužeš to mít i mírně podvrknuté, stačí 1 mm a noha a ortoped to pozná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí