Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,
stalo se někomu někdy, že ho zničehonic začalo bolet lýtko zepředu kolem kosti (viz foto)? Bolí to při chůzi, ne nějak strašně a v klidu na dotek. Teplotu nemám, teplé to místo není, zarudlé ani nateklé také ne. Občas to během dne i vymizelo, ale zase se mi to vrátilo.
Děkuji za názory.
Ona je vlastně řeč o holeni, namožení z přetížení se docela vleče a chce to trpělivost a klid, ale může to být něco jiného.
Když to převedu do situaci kterou znám tak, při běhání to dělává špatná obuv a samozřejmě to může být přetížení.
Může to být i další fáze a to je zánět okostice, ale tam většinou si myslím nejsou ty pauzy bolesti. Takže pravděpodobně přetížení (jestli jsi „makala“) a nebo nějaká špatná obuv. V každým případě tvůj víkend by měl být v klidu a jestli to fakt bolí tak i ledovat. Jestli máš tak doplň nějaký minerály.
@Šárka1609 píše: Více
Tak lýtko je snad někde jinde, tebe bolí asi holeň. Prezuj si boty a budeš mít klid.
Holeň mě bolí, když dlouho jdu v balerinach, v botách bez jakéhokoliv vyvýšení paty. Taky u žabek se mi to stávalo… Od doby, co koukám na to, abych měla alespoň 1 cm klínek /podpatek… mám klid ![]()
To budou okostice na holeni, akutní stav leduj, a pak pro posílení pomáhá udělat dřep na celých chodidlech, takže i paty na zemi, a v tom bobečku takhle na těch patách chvíli vydržet a postupně to prodlužovat. Schvalne si zkus takhle dřepnout, jestli tě to bude vepředu bolet.