Bolest na hrudi po covidu

76
3.12.21 13:22

Bolest na hrudi po covidu

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Před čtyřmi týdny jsem prodělala covid. Bolelo mě hlavně na hrudi a měla jsem dusivý kašel plus další příznaky. Po měsíci nemám stále čich, ale to vím, že se vrátí časem. Co mě ale trápí je stále velká bolest na hrudi a pálení. Kašel je lepší, spis už jen pokašlávám. Předevčírem jsem s tím byla u dr. Udělal EKG, crp, poslech a krev mi vzal. Vše je prý v pořádku a zánět v těle není.
Ale ta bolest je fakt divná. Nemam si třeba třeba v pondělí vyzadat ještě rentgen? Nebo když nic nezjistil z těchto vyšetření, tak to mám jen přetrpět? Nemá někdo podobnou zkušenost?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
3.12.21 13:25

Objednej se na plicní a začni s dechovou rehabilitací. A teda ten rentgen chtěj - bude na něm vidět míra poškození plic.

Když se to nebude lepšit i přes rehabilitaci, poptej se na možnost lázní.

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

držím palce, ať nemáš dlouhodobé následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
3.12.21 13:26

Ano chtěj rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.12.21 13:46

Mám týden po izolaci a od úterý mě děsně bolí záda a taky mě píchá jakoby mezi prsama, neumím to moc popsat. Se to všechno táhne jak týden před výplatou. Jestli se to do pondělí neuklidní, taky budu volat doktorce ať mě pošle na rentgen. Ale asi je to prostě všechno normální, než se to srovná. Taky už skoro nekaslu, jen jsem strašně zahleněna furt a nemůžu se toho zbavit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.21 13:51

Me fascinuje, jak je u covidu vsechno „normalni“ a „musi se to pretrpet“, zatimco u vsech ostatnich nemoci clovek masti k doktorovi pri prvnim pichnuti.

Ano, vyzadej si rtg, pripadne plicni nebo kardio (echo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.12.21 13:57

@Lucie_Sx hele souhlas no. U covidu vše vydržet a hlavně být doma a neotravovat. Vítej v roce 2021. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.12.21 22:15

@Veruna123 ahoj. Jak jsi dopadla? Já mám cca 4 týdny po covidu a cítím hrudní kost, krční páteř. Kašlu občas. Bojím se, že je to třeba ten suchý zápal plic. Někdy pomůžou cviky na hrudní-krční páteř někdy pomazat konskou masti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.12.21 22:16

@Netopýr1 ahoj. Jak jsi na tom? Já měsíc po covidu a cítím krční páteř a bolest hrudní kosti. Někdy pomůžou cviky někdy koňská mast. Vůbec nevím proč to mám, kašel nijak zavratny nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.12.21 22:42

@Ramada25 už je to trochu lepší. Zada už ok, i to dýchání. Taky jsem nijak extra nekaslala. Ono to asi odezní, jen to někdy dýl trvá. Taky různě cvičím, spíš protahovací cvičení, na zápal plic bych to u tebe neviděla. Zkus doktorku, moje je absolutně neochotná, takže mě akorát poslechla, žádný rentgen, náběry, nejvyšší čas na změnu, akorát se bojím, že těch dobrý praktiku jak by člověk pohledal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
28.12.21 10:02

@Ramada25 Ahoj, na rentgenu jsem byla a nic tam nebylo. Trvalo to pak asi ještě týden a pak to samo přešlo. Akorát jsem si mazala hruď mastí, ale nevím jestli to mělo vliv. Asi to teda bylo namožené po tom covidu a potřebovalo to čas. Ale příště bych stejně raději na rentgen i tak šla.
Mamka měla podobné příznaky a rtg ukázal, že prodělala lehký zápal plic. Takže to, že se mi to dalo dohromady samo, neznamená, že na to budu spoléhat případně příště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
28.12.21 10:03
@Veruna123 píše:
@Ramada25 Ahoj, na rentgenu jsem byla a nic tam nebylo. Trvalo to pak asi ještě týden a pak to samo přešlo. Akorát jsem si mazala hruď mastí, ale nevím jestli to mělo vliv. Asi to teda bylo namožené po tom covidu a potřebovalo to čas. Ale příště bych stejně raději na rentgen i tak šla.
Mamka měla podobné příznaky a rtg ukázal, že prodělala lehký zápal plic. Takže to, že se mi to dalo dohromady samo, neznamená, že na to budu spoléhat případně příště :)

Ještě dodám, že i tak se mi občas lehce hůře dýchá a jsem víc unavená, ale už je to minimálně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty