Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tyto potíže velmi často způsobuje ne krční, ani hrudní, ale bederní páteř, respektive část páteře L5,S1,jde o skříplí nerv nohy, který lze velmi snadno uvolnit, když se ví, jak na to.
Pohledej na google pojmy jako lumbago a ischias a L5S1 a zuzeni paterniho kanalu. Vinou je spatny drzeni tela, vyvalenej pupek dopredu, slaby brisni svaly, blbej pohyb… posune se plotynka nebo celej obratel (mam treba obratel vyjetej o 2,5 centimetru mimo). Zkus k praktickymu at ti da zadanku na rtg a rehabilitace, tam te pouci a nauci. Radsi s tim ted neco delat nez za par let muset na operaci patere - davaji se tam srouby a takovy tycky.
Nejčastější příčina je páteř, nejčastěji L5/S1 - hlavně u vysokých lidí je hodně namáhaný. Ale problém může být i jinde. O které obratle se jedná napoví průběh bolesti - po které straně nohy se táhne. Lze to odvodit i od doprovodných problémů - např. s močením. Jinak v noze se může jednat o takřka cokoliv, zvláště když tam probíhá spousta obraných mechanismů organismu, orgánové kompenzace atd. Ale od páteře je podle mě nástup velkých bolestí v kratším čase. Až tě zase bude bolet noha, tak si zkus vždycky zavzpomínat co jsi posledních pár dní předtím dělala. Pokud máš ty problémy dva dny, tak ten druhý to máš už od rána? nebo se stupňuje v průběhu dne? V tom druhém případě by měla stačit změnit životospráva.
Ahoj holky, to jsem z toho v šoku, že by to mohlo být od zad. Mám totiž stejný příznaky jako zakladatelka. Bolí mě prostě levá noha. Časově se v tom už trochu ztrácím, ale mám s tím problémy už pár měsíců. Nedávno mě to bolelo asi 3 týdny, už jsem myslela, že půjdu k doktorovi, ale nakonec pomohl ibalgin krém a stáhnout obvazem. Ted mě to zase chytlo. Bolí mě lýtko, jako by to bylo namožený, zároven taky kolem holeně, furt mě tam prostě někde píchá. Myslela jsem, že to mám spíš namožený, nebo natažený. Se zády mám taky problémy. Taky jako nevim co s tím, v pondělí jedu do zahraničí, takže na doktory není čas. Radši anonymně, kvůli zdravotním informacím. Q
Zdravim holky, prosim o radu. Obcas me chytne leva noha - jakoby krec v lytku, nekdy z boku nohy takovy neprijemny pocit, obcas to projede okolo kotniku, chodidlo. Neni to nic co by se nedalo vydrzet. Normalne muzu chodit atd… Obcas mam strach z trombozy ale chytne me to fakt jednou za cas a trva to den max dva pak mam treba dva mesice pokoj tak to snad s trombozou nesouvisi.. Navic v rodine ji nemame a HA neberu ani jsem nebrala. Myslite ze by mi to mohla delat krcni pater? Obcas mam fest ztuhle svaly od ramen ke krku nekdy i krk. Dekuju za rady