Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hojky, mám 15 měsíčního syna a již cca měsíc se s ním děje něco divného
Píšu situace : Stál v kuchyni a smál se a zničeho nic začal strašně plakat a agresivně se mlátit do kolínek..trvalo to asi 2 minuty a pak klid. Koukala jsem mu na nohy.. oteklé nebo červené nebyly. To samé se opakovalo každý týden tak 1 x.. jenže se to začalo zhoršovat
Už se to děje každý den a předevčírem to vyvrcholilo.. Stál a najednou se skácel k zemi.. a strašně agresivně se zase mlátil do kolen.. svlékla jsem ho ale výsledek stejný.. nikde nic. Zkoušela jsem ho odlákat na sladké, na hračku.. prostě nic nezabralo
už jsem chtěla volat sanitku ale najednou se zvedl a byl v pohodě
Včera jsem s ním šla k lékaři, prohlédl ho a nikde nic nenašel.. kyčle, kotníky.. prostě vše ok. Pak se ptal na vitamín D - ten dávám a pak jestli mléčné výrobky - těch jí strašně moc.. Takže vápník by také měl být v pořádku. Sám říkal že prostě neví co to může být
.. jdeme dnes na nějaké speciální odběry krve.. als prostě neví co to může být
Jsem bezradná.. nezažil někdo něco podobného?
Jo a ještě se ptali na klíště a nebo štípnutí komárem.. Klíště jedno měl ale to měl minulé léto a neměl to ani oteklé, červené… ale to jsem si vzpomněla až teď. To ještě doktorovi řeknu..
@mixit24 píše:
Hojky, mám 15 měsíčního syna a již cca měsíc se s ním děje něco divnéhoPíšu situace : Stál v kuchyni a smál se a zničeho nic začal strašně plakat a agresivně se mlátit do kolínek..trvalo to asi 2 minuty a pak klid. Koukala jsem mu na nohy.. oteklé nebo červené nebyly. To samé se opakovalo každý týden tak 1 x.. jenže se to začalo zhoršovat
Už se to děje každý den a předevčírem to vyvrcholilo.. Stál a najednou se skácel k zemi.. a strašně agresivně se zase mlátil do kolen.. svlékla jsem ho ale výsledek stejný.. nikde nic. Zkoušela jsem ho odlákat na sladké, na hračku.. prostě nic nezabralo
už jsem chtěla volat sanitku ale najednou se zvedl a byl v pohodě
Včera jsem s ním šla k lékaři, prohlédl ho a nikde nic nenašel.. kyčle, kotníky.. prostě vše ok. Pak se ptal na vitamín D - ten dávám a pak jestli mléčné výrobky - těch jí strašně moc.. Takže vápník by také měl být v pořádku. Sám říkal že prostě neví co to může být
.. jdeme dnes na nějaké speciální odběry krve.. als prostě neví co to může být
Jsem bezradná.. nezažil někdo něco podobného?
Jo a ještě se ptali na klíště a nebo štípnutí komárem.. Klíště jedno měl ale to měl minulé léto a neměl to ani oteklé, červené… ale to jsem si vzpomněla až teď. To ještě doktorovi řeknu..
Ja si taky myslim, ze to muze byt z rustu ![]()
Ja si to u sebe pamatuji ze svych mozna peti let, ze jsem v noci plakavala bolesti a mama me utesovala. Vim, ze to byla nesnesitelna bolest a jak rychle prisla, tak rychle odeznela.
@mixit24 Mám dceru teď má tři roky a na bolest nohou(teda spíš Kolínek)si stěžuje už rok..Kolem těch dvou let to bylo horší teď už je to jen velmi zridka..Ale to co popisuješ že dělá syn dělala taky
prostě z ničeho nic začala plakat že ji bolí kolínka..Jednu dobu nemohla ani do schodů a někdy i lezla po ctyrech
byla jsem s ní samozřejmě několikrát u doktorky a vždy vše ok, krev taky ok, ortoped taky…Teď už si ale téměř nestěžuje tak opravdu nevím čím to mohlo být..Dost možná opravdu jen růstové bolesti
taky prý kolena bolí při nemoci či po nemoci to si teda stěžuje téměř vždy když má třeba chřipku…
No pediatr říkal že si myslí že růstem to být nemůže, protože to by prý neměl tak pohyblivé kyčle.. a měl by kamenná kolena.. Takže on si myslí že růstem to není.. Proto nás poslal na ty odběry.. Já jsem už bezradná.. nevím jak mu pomoct..
Tak přeji ať hlavně odběry dopadnou dobre
a pokud možno ať se najde příčina těch bolesti..Nás to přešlo samo od sebe tak si opravdu nedokážu vysvětlit čím to mohlo byt
ortoped ji prohlédl ale připadlo mi že nás spíše odbyl..Byli jsme v ordinaci snad minutu..Pokrčil ji nohu v koleni a to bylo vse
prý pokud to trvá tak dlouho a nemá žádný otok, nekulhá a krev je ok tak to nic nebude..Myslela jsem že ji udělají alespoň rentgen nebo sono ale nic..Nejvíc jsem se bála těch odběrů aby byla krev v pořádku..Co jsem se dočetla může bolest kolen souviset s leukémii..Z toho jsem byla příšerně vyděšená..Naštěstí jiné příznaky neměla a ta krev byla ok..Ale stejně bych ji tu krev nejradši nechala pro kontrolu nabrat ještě jednou…Ale případne mi že doktorka už to nechce řešit že si myslí asi že si to malá vymýšlí
pak mě ještě napadlo že je může mít namožené ze schodů..Máme dvougenerační dům a pořád trajdá dolů k babičce a je to celkem dost schodů ![]()
Ještě me teď napadlo…zkus mu ty kolínka namazat chladivou masti když ho budou bolet..To mě řekla doktorka a když v noci brečela malá bolesti tak to zabiralo ![]()
Ahoj holky,
Prosím vás nemá některá z vás zkusenot s napětím a tupými bolestmi a divnymi pocity od kolen do lýtek.. Před měsícem sem zmenila antikoncepci. Nejdřív mi to začalo v obou nohách cca. Tejden se mi tyhle pocity střídají z jedné nohy na druhou. Začala sem brat magnézium a trošku se to zmírnilo, ale vůbec to nechce odeznít. V rodině nikdo neměl trombózu ani problemy s cévy a zilami. Nohy neotekaji ani nerudnou. Před třema měsícema sem spadla na ledu a měla sem narazenou kostr mohlo by to být i tim a delam pokojskou takže za celý den toho ujdu a nastojim fakt hodně. Děkuji za odpovedi ![]()
Syn na to trpi uz leta a podarilo.se mi vypozorovat par veci a vecery,kdy potrebuje prasek na.bolesti snizit na minimum: zaprve mu nedavam nic, co obsahuje forfor, protoze se na nej vaze vapnik - nesmi tedy napoje jako cola,fanta a sprite a jidlo obsahujici prasek do peciva, takze mu nedavam kupovane muffiny, satecky a podobne. Dale nesmi smazene pokrmy jako hranolky a rybi prsty,jsou smazene v rostlinnem oleji a napriklad revmatici by je nemeli jist, protoze nepusobi dobre na klouby. Navic ho nutim jist banany, obsahuji horcik a.draslik. ted ho nohy boli jen vyjimecne