Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji dobrý den. ![]()
Chtěla bych se vás zeptat pokud nějaká z vás měla stejný problém a jak jste ho řešili.. ![]()
Takže k věci.. Jsem s přítelem 2 roky.. Když jsme spolu začali sexuálně žít bylo všechno v pořádku a vůbec mě pohlavní styk nebolel.. ba naopak
Jenže teď mám právě ten problém, že mě sex (na začátku, i během a dokonce i chvíli po) dost bolí
Vyzkoušeli jsme tedy lubigační gel i když se mi zdálo že nebylo potřeba, ale nepomohlo to.. I když jsem opravdu dost vzrušená pohlavní styk mě prostě bolí a vždycky musíme přestat, sám přítel nechce aby mě to bolelo.. ale hodně mě to mrzí, teď jsme neměli sex 2 měsíce protože to prostě nejde a to jsme celkem dost mladí na to mít ho jen tak málo..
Začalo to po tom co jsem měla silnější zánět močových cest
může to být třeba tím? Celý jsem ho v pořádku doléčila ![]()
Dál jsem taky léčila antibiotiky něco jako vaginální mykózu, prý chytnuto z veřejných záchodků
takže to taky mohlo být tím? (Ta bohužel nebyla úspěšně dokončená, moje gynekoložka jí hrozně moc dlouho přehlížela i když jsem na to upozorňovala a ani mě vlastně nechtěla na kontrolu jestli se mi mykóza úplně vyléčila)
Za měsíc půjdu na gynekologii (konečně k novému doktorovi, který si mykózy všiml hned při tom co mi odstraňoval absces.. ale v té době to ještě nebyl můj gynekolog ale to je jiné téma) tak se ho na to chci zeptat, ale před tím než to na něj „vybalím“ bych byla ráda pokud by mi nějaká z Vás napsala vaše zkušenosti a co vám na to pomohlo.
Už mi tu jednou holky moc dobře poradili s jedním problémem. ![]()
Děkuju za všechny rady ![]()
Já bych nečekala měsíc, ale zašla na gyndu hned! Můžeš mít nedoléčený zánět a teď v teple o to hůř…
Myslím, že příčin může být více. U tebe to může být určitě způsobeno i těma prodělanýma zánětama. Ale já takto trpěla několik let a zpětně vím, že mi to dělala antikoncepce… Už bych to svinstvo nikdy nebrala, málem se nám kvůli tomu rozpadl vztah… Přítel byl chápavý, rok, dva… ale logicky to nešlo napořád… Vždy jsem při tom cítila bolest, jako při mykoze, kolikrát jsme to i léčili, i když to nevypadalo na mykozu nebo zánět… Nakonec jsem se s tím nějak smířila a doktor říkal, že jsem nejspíš úzká, proto mám pořád ty potíže. Ale když jsem konečně vysadila antikoncepci, problém byl pryč, jako mávnutím kouzelného proutku… ![]()
Taky si s přítelem myslíme jestli nejsem moc úzká ![]()
No, pokud to bude jediná možnost tak asi budu muset přestat antikoncepci užívat.. i když bych pak byla asi dost nervózní.. s kondomem mě pohlavní sex bolel vždycky byl mi nepříjemný a přerušovanému sexu nevěřím
Ale hold by se nic nedalo dělat
![]()
Jestli máš pořád mykózu, tak to bude tím - prostě není doléčená, zánět tam je pořád, a proto to bolí..mně taky mykózu rozjel zánět močáku. Jinak vysazení antikoncepce může a nemusí pomoct, já třeba vysadila a moc mi to nepomohlo..ale vyzkoušela bych to, třeba to tobě zrovna pomůže ![]()
Ahoj, taky si myslím, že máš nějaký zánět a proto máš ty potíže při sexu, určitě bych nečekala měsíc, ale šla k dr co nejdříve..čím dříve se to doléčí tím lépe!
Mě urolog radil při dlouhodobém léčení zánětu močového měchýře zkusit vysadit HA, no pomohlo to =)
Holky a mám otázku - myslíte, že by zakladatelka mohla mít nějaký zánět a přesto by to lékař nemusel vidět? Že by pochva vypadala klidně a třeba i bez výtoku?
Měla jsem úplně stejný problém. Jinak teda pochybuju, že mykoza se chytí z veřejných wc tomu nevěřim, kord když se nesedá na prkýnko. Mykoza nastává, když se ti naruší přirozené prostředí v pochvě např. spermatem. K té bolesti, nebyla jsem schopná půl roku mít sex. Měla jsem mykozu, bakterie v pochvě a pořád léčby, sex hrozně bolel. Vysadila jsem antikoncepci a najednou mykozy nikde. Předtím jsem na ně hrozně trpěla. Potřebovala jsem se fakt uzdravit, takže půl roku styk s přítelem nebyl a teď už bolestivý styk nemám. Hodně jsem se léčila laktobacilama, super věc.
@Keysi24 píše:
Ahoj, taky si myslím, že máš nějaký zánět a proto máš ty potíže při sexu, určitě bych nečekala měsíc, ale šla k dr co nejdříve..čím dříve se to doléčí tím lépe!
Mě urolog radil při dlouhodobém léčení zánětu močového měchýře zkusit vysadit HA, no pomohlo to =)
A nemohlo to být i tím, že jste začali používat kondom? Jen se ptám, protože zkoumám, proč mně to zrovna vůbec nezabralo..
@fialka09 a nejíš sladký? Kvasinky milují totiž hormony a sladké. Takže jestli se ti mykozy pořád opakují, tak to může být důvod.
@Anonymní píše:
@fialka09 a nejíš sladký? Kvasinky milují totiž hormony a sladké. Takže jestli se ti mykozy pořád opakují, tak to může být důvod.
Mám pocit, že jím docela vyváženě právě
jasně, že si občas sladké dám, ale není to, že bych si dala každý den čokoládu..třeba sladké nápoje nepiju vůbec..
@fialka09 Já když na to trpěla, tak jsem vyloučila všechno sladký a vysadila antikoncepci a začla denně jíst bílé jogurty a mykoza díky bohu zatím od té doby žádná.
@fialka09 Doporučuji ti. Vynechat na týden všechno sladké a používat jako lubrikant bílý jogurt. ![]()