Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Leeenilka jsem taky v 15tt a citim se stejne jako ty, v podstate porad mam bolest jako na MS a dneska cely den bodava bolest na leve strane.. dala jsem si vanu a je to ok.. vsude pisi ze to je z roztahovani delohy tak snad jo.. kdyby te to hodne bolelo nebo si zacala spinit tak urcite k doktorovi..
@Leeenilka premyslim, jak bychom my tady meli poznat, zda to je ci neni vazne… Mam jedfinou zkusenost s krecemi a to takovou, ze jsem mela zanet, ten to tam drazdil. Jela bych na pohotovost, aby mrkli na cipek. Tam poznaji, zda to je ci neni vazne
@Leeenilka píše:
Ahojda lidičky. Jsem v 15. Tydnu těhotenství a bolí mě v podbřišku. Plus slabé křeče. Takove ty bodavé. Přirovnala bych to k menstruacnim bolestem. Neni to nic vážného? Je to mé první těhu a tak jsem vyplašená ze všeho
Ahoj, tenhle dotaz je tu často
Neboj, taky jsem plašila. Samozřejmě ti nikdo přes net neřekne na stopro, že nemáš nějaký vážnější problém, ale obecně to bývá tak, že se rozpíná děloha a to způsobuje ty jakoby menstruační bolesti. Kolem 17. a 18. týdne prý chodí hodně prvorodiček na pohotovost s tím, že cítí bodavou bolest třeba při otáčení ze strany na stranu, to je zas způsobeno tím, že se v tom období zvyšuje množství plodové vody a následné roztahování dělohy působí i na vazy a úpony u dělohy…ty pak takhle bolí, jak se roztahují a napínají.
Taky se ti potom začne roztahovat pánev a taky posouvat kostrč až o několik centimetrů, to můžeš cítit i jako bolest vystřelující do kyčlí až do stehen, taky za to můžou nervy, které se v té oblasti upínají.
Jestli je tu nějaký doktor a já se pletu, tak se nechám ráda opravit. Takhle jsem to ale vyčetla a vyzjistila u doktorů ![]()
@Leeenilka ahoj, buď klidná. Měla jsem to taky, přesne jak popisuješ, tak jsem platila, že jsem byla na pohotovost i, tam mi řekli to samé zže musím vydržet, děloha se prostě přizpůsobuje:-)..tak jsem si řekla, že budu ráda aspoň tak jakoby cítím že miminko pomalu roste ![]()
@Leeenilka Já jsem měla bolesti břicha asi do 6 měsíce. Pořád jsem si s tím dělala starosti, ale vše bylo a je v pořádku. Měla jsem různé druhy bolestí, menstruační, bodavé, křeče,… asi to bylo způsobeno tím, jak se roztahuje děloha a ty vazy okolo…pak se mi břicho „vypouklo“ ven a mám docela pokoj. Nejvíc jsem ty bolesti měla okolo termínu, kdy bych měla normálně MS. Někdy mě to břicho bolelo tak, že jsem raději dva dny ležela… Přeji ti, aby tě to také brzo přešlo, protože vím, že je to opravdu stresující
Neboj nic to neni.ja to mela cele tehu.pro me to bylo kazdodwnni plaseni a strach.bylo to roztahovanim delohy. pomahalo mi na to co nejvic odpocivat a magnesium.kdyz jsem pres den hodne nachodila paj jsem hodne trpela.mela jsem taky ruzne bolesti. nejhorsi pak bylo kdyz me to bricho paj tahlo dolu a do toho silene bolela stydka kost. trpela jsem kazdy den.no ale vzdy bylo na kontrole ok a dnes mi tu spinka skori 4 mesicni mimusko. ![]()
@Leeenilka vazne bud v klidku to mimusko to potrebuje. lehni do postele a odpocivej.
Ahojda lidičky. Jsem v 15. Tydnu těhotenství a bolí mě v podbřišku. Plus slabé křeče. Takove ty bodavé. Přirovnala bych to k menstruacnim bolestem. Neni to nic vážného? Je to mé první těhu a tak jsem vyplašená ze všeho