Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chci se zeptat dnes bych to měla dostat ráno jsem si dělala test a byl pozitivní můžu to ještě dostat když mě poboliva v podbřišku jako při MS?
Ano, začátky jsou nejisté a může odejít s opožděnou ms. Ale ta bolest může znamenat i to, že se zvětšuje děloha, mám to i teď v 2. trimestru. Držím palce ať to dobře dopadne. ![]()
Můžeš a nemusíš. Ale na začátku těhotenství muze břicho bolet jako by jsi to měla každou chvíli dostat. Děloha se roztahuje.
Jasne, ze to muzes dostat.
Nicmene pokud mas pozitivni test, tak je vetsi pravdepodobnost, ze uz se ms nedostavi 🍀.
Bolesti na zacatku jsou uplne normalni.
Jednak prave proto, ze se zacina pripravovat deloha.
@Libuš1234 píše:
Dobrý den chci se zeptat dnes bych to měla dostat ráno jsem si dělala test a byl pozitivní můžu to ještě dostat když mě poboliva v podbřišku jako při MS?
A je to bolest nebo ‚divny tlak‘? Ja myslim, ze je to uplne v pohode, jen se vic sledujes, tak ti to pripada intenzivnejsi. Nemely by to byt samozrejme křeče, ale jinak priznaky jsou takhle brzy spis menstruacni nez tehotenske. Neboj
u me ty tehotenske priznaky (nevolnosti, unava) zacaly vzdycky az v termin te dalsi ms ![]()
@FlorenceF Jenkins je to takoví pícháni v podbřišku prsa mě bolí už třetí den zatím jsem to nedostala tak uvidím do konce měsíce u prvního jsem to měla jiné to mi bylo zle už první den co jsem to nedostala teď je mi celkem fajn