Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nic to být nemusí, já si asi před deseti lety našla taky ze dne na den bolestivou bouličku pod paží, šla jsem s tím k dr., poslala mě na utz a nic to nebylo, jen zduřelá uzlinka, samo to zmizelo.. ale.. našla mi při té příležitosti bouličku v prsu, o které jsem neměla ani páru!! Ta nakonec musela jít ven..
Nemohla by to být boulička, která se udělá, když zarůstá chloupek?
mně jednou za čas taky vyraší, bolí to jak čert tak dva dny a potom je pokoj, nějak se vstřebá nebo co ![]()
Taky jsem si našla bolestivou bouličku v podpaží a nic to nebylo. Zjistila jsem, že to mám z antiperspirantů (zabraňují pocení). Když jsem je přestala denodenně používat a přešla na přírodní antiperspirantů a deodoranty, tak bulka za pár dní zmizela.
Taky me to napadlo, obcas me podpazi boli, ale ta bulka me vydesila…ja pouzivam ted on Nivei…
@Sandra752 rakovinova bulka prej neboli to mi rek doktor- ja mam leta bulku v prsu velikosti pecky z broskve a jw to naka zmrsena svalovina bo co.ale dobre ze des k doktorovi budes mit klid
Já jsem si jednou podpaží oholila strojkem manžela a hned druhý den se mi udělala dost bolestivá boulička.
Byla to ucpaná ta žlázka… Ale taky jsem to hned viděla černě, že to bude rakovina. ![]()
Udela se mi tak 1× za dva roky, duvod nikdy nezjistili, ale jsem vzdy podelana az za usima
Muze to byt tzv. pridatna mlecna zlaza - vetsinou se na ni prijde prave v tehotenstvi, kdy se prsa zvetsuji, tak se muze i tato aktivovat, je teda trosku zvlastni, ze to boli, me to nebolelo, udelala se mi vzdycky boulicka v tehu a kdyz jsem prestala kojit, tak to zmizelo
zkus si to zadat tady do vyhledavace, kdysi jsem tu o tom diskusi zakladala
Ano, taky jsem měla před x lety v podpaždí bolestivou bulku, pak další a další…Nakonec to byl zánět mízních žláz ![]()
Může to být jen zvětšená uzlina, ty občas můžou bolet, pokud jsi byla nedávno nemocná nebo nachlazená tak se to může stát, v drtivé většině to nic vážného neznamená, jestli je útvar pohyblivý tak rak to jistě není. Pokud je to čistě podkožní útvar tak se může jednat pouze o absces, tj podkožní zánětlivé ložisko, nejčastěji ucpaná mazová žlázka. Nedělala bych zbytečně paniku.
@Sandra752 fakt neboj to bude proste naka zlazka a nebo i ten zanet jak psala @berry4 timhle radsi zajit uz jen pro svuj klid ![]()
Ahojda holky..
Dnes jsem se probudila s bolesti v podpazi…po prohmatani jsem nasla bulku..jsem z toho na nervy, jdu kvuli tomu ve CT na gyndu. Je tu nekdo, kdi si nekdy bulku nasel a co to bylo? Myslim si ze to bude nejaky zanet, ale napadaji me katastroficke scenare..