Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.. jsem ve 21 týdnu a už to začíná být jízda
Nemohla jsem dnes vůbec usnout protože mě neskutečné boleli boky.. pravděpodobně to budou natahujici se vazy. Doktorka upozorňovalia na rychlý růst bříška ve 2 trimestru ale neřekla že mě to přepadne ze dne na den
. Zapomela jsem se zeptat co na to. Mate nějaké Babské rady jak bolest zmírnit? Alespoň aby se s ní dalo spat.. pokud možno bez léku brufen, ibalgin, valetol a jiné léky na mě nezabirají. Hezky den ![]()
Nevím jak přesně boky bolí, ale určitě polohovat - polštář mezi nohy, ať jsou stehna rovně. Kojici polštář je kámoš.
@Lily-of-the-valley cítím ze v oblasti kde jsou vaječníky mě něco pne a tahá.. taková tupa bolest jak kdybych cvičila cely den… Polštář pravé mám ale i přez to to hodně boli, snad to bezo přejde.. a nebo to bude horší
? ![]()
@barelunka152 je to pak jak na houpačce, aspoň pro mě bylo. Pár dní něco bolelo, a pak mi bylo týden fajn. Pak se našlo něco jiného, pak bolelo co před tím, pak mi bylo fajn ![]()
Vydrž
To je tak všechno co můžeš dělat.
Mi hrozně moc pomáhal kojící polštář a v době kdy to bolelo opravdu nejvíc, jsem si mezi kolena ještě jeden polštář přidala.
Bohužel na tu bolest nic brát nemůžeš a ona sama odezní až se všechno natáhne jak má. Počkej, po porodu se to zase bude stahovat zpět, to je taky sranda ![]()
Mě bolí vazy už pěknou dobu. Určitě tak od toho 20tt, teď jsem 34tt a je to čím dál horší
vstát z postele na wc je utrpení a měla bych mít každý den aspoň hodinu chůze což si teď nedovedu představit. Bolí mě vazy po stranách podbřišku a teď i ty boky. Před těhotenstvím jsem dost intenzivně cvičila, může to být tím? Zatím jsem přibrala asi 5.5 kg a bříško mi nechtějí věřit ve 34tt. Podle dr je vše v pořádku. Ptám se na to každou kontrolu. Měly jste to některá taky tak?
Já jsem 21.týden a bolest vazů mám od začátku 2.trim
Zatím očekávám, že už to ani do porodu nepřejde
bolí a píchá mě to pouze na pravé straně, když se zvedám ze židle, z auta, když chodím, když cvičím, samozřejmě nejhorší v noci…
První trimestr s nevolnostmi skončil a začalo tohle
všechno je ok a doktorka potvrdila, že je to normální a leda vydržet.. tak už to neřeším a beru to jako protivnou součást těhotenství, která je, doufám, jen na dobu určitou
![]()
Taky jsem predtím cvičila.. teď jsem ráda, že chodím aspoň se psem na procházky a chodím na těhu cvičení kde hekám bolestí víc, než holčiny s velkým břichem ![]()
Pres den vazat bricho neelastickym satkem😉 s nim jsem mohla skaly lamat bez nej jsem sotva usla 500m.