Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, včera mě začala mírně pobolívat záda ale bolest postupně gradovala a přecházela ze zad až do břicha. Musím říct, že to se mi za celé těhotenství stalo poprvé. Bylo to vážně bolestivé a dost nepříjemné. Snažila jsem se dýchat a po pár minutách to přešlo. Asi po třech hodinách se vše opakovalo, ale s daleko větší intenzitou. Byla jsem zrovna nakupovat a myslela jsem, že už nedojdu domu. Když jsem si pak vlezla do sprchy a následně si lehla, vše se uklidnilo a teď už zase ok. Jsem ve 36tt a nevím, co to mohlo být. Myslela jsem na poslíčky, ale jak říkám, nevím…nemáte některá z vás zkušenost s něčím podobným? Děkuju ![]()
Mě před porodem vždy bolely jen záda,tak jsem to poprvé ani nedešifrovala.
Ahojky
Vypadá to na poslíčky.Kdyby to byl porod,tak se to po sprše spíš rozjede.
Ahoj, opravdu to vypadá na poslíčky…Já jsem je měla 3 dny a 3 noci před porodem. Někdy po 20 minutách, někdy po hodině. V noci to bývalo po těch 20 minutách a musela jsem to vydýchávat většinou v předklonu. Poslední noc mi pak prdla voda. Tak ti přeji aby to u tebe bylo jen chvilkové a před porodem si se mohla pořádně vyspat.
Ahojky,já jsem ted 39tt.a něco takového jem měla taky tak od 35tt.Bolesti zad v kříži,jako by mi naběhlo břicho,ztvrdlo a po chvíli to povolilo.Někdy to teda taky bolelo jak čert,tak jsem chodila a zhluboka dýchala.Na kontrole jsem to pak řekla doktorovi a ten mi předepsal magnézko,taky kvůli tomu,že mě v noci chytaly křeče do lýtek.Ted už jsem to vysadila a po tom to trošku pomohlo.Jinak Mudr.říkal,že jsou to poslíčci,taková předzvěst,že už se děloha připravuje.
Ahoj, mě tda bolelo v kříži úúúplně nehorázně, nemohla jem vůbec sedět. Ale nešlo mi to do břicha. Tohle bylo ale až fakt asi 3 dny před porodem, během kterého mi mimochodem ty záda málem praskly bolestí!
Myslím, že to, co popisuješ ty jsou fakt poslíky, vzhledem k tomu, že se ti to ve sprše zklidnilo.
Přeju rychlý a bezproblémový porod!
tak já měla od soboty to co spagetka,a jde mi to od zad a mám to aj v podbříšku a to neustále,dneska na KO mi řekli že to jsou poslíčci a že bohužel to může trvat i několik týdnů dnů…hroza,ale ted mi začla zřejmě odcházet hlenová zátka,výtok byl hnědkavý až slabá světlá krev tak nevím zda to mám po tom jak do mě dr šáhl a nebo zátku,u prvního mi odešla v den porodu ale to sem měla vyvolávaně!takže ted nevím kdy poznat porod když tohle jsou jen poslýčci au:))první sme na vyvolání měla za 2,5 hodky,sice s bolestma ale to sem věděla že je to porod kvůli vyvolání,ted se bojim že to nepoznám ha ha
![]()
Ahoj, jsem ve 38 tt, sice uz jedno dite mam, ale poslicky jsem pri prvnim tehu nemela. Ted mi (hlavne v noci)tvrdne bricho a mam krece, jako pri menstruaci. Zvlast po sexu mam pocit, ze zacinam rodit. Mohou byt poslicci silnejsi po sexu?