Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pomka Jo, asi tak
Ja nastesti nezjistuju radeji moc info o porodu, rozhodne nedivam se na porody na youtube apod, nechci se zbytecne stresovat jeste vic nez ted jsem. Ale radsi chci uz porod nez tady ty tydny bolesti a nemohoucnosti cokoli udelat, zavazat si boty nebo se pretocit v posteli
A kdepak rodis? ![]()
@sagittarius píše:
@Bibi239 To doufam, ze tam nebude moc dlouhoKez by to prislo aspon o tyden driv
Ale s tou teplou vodou mam zas strach to delat ted, to by ten porod fakt mohlo i vyvolat, né?
no, kdyby to mohlo porod vyvolat, myslíš, že by v porodnicích vyháněli miminka tabletkama a kapačkama?
Teplá voda (teplá, ne vařicí) pomáhá hlavně na uvolnění svalů, z nepravých kontrakcí pravé neudělá, neboj
@sagittarius píše:
@Bibi239 Aha, ja myslela ze tepla koupel je v tehu zakazana
V prvním trimestru by se neměla, protože může vyvolat potrat a na konci se právě říká, že pokud máš jen poslíčky, tak je dokáže zastavit a pokud je to už porod, tak ti to nezastaví
@sagittarius to já se na pár videí podívala, to mě ale neodrazuje, spíš se bojím těch bolestí, co budou předtím. Strach z neznáma, člověk neví, co čeho jde a co ho čeká. Bojím se, abych tam nevyváděla
Rodit budu v Jindřichově Hradci, jsem z jižních Čech ![]()
Ahoj, taky jsem 35tt. a bolí mě snad všechno, hlavně stydká spona a v podbřišku a to hlavně v leže při otočení z boku na bok, když dlouho sedím a pak vstanu, nebo když mám plný močový měchýř, což je prakticky neustále
No a o pálení žáhy ani nemluvím.. Navíc už asi 14 dní občas lehce zašpiním, tak si taky říkám co to je.. ![]()
Jako menstruacni bolesti to mam od cca 35tt taky, jsou to poslove no, taky by mohli ubrat na sile. A koupel si klidne dej, ja se kazdy tehotenstvi vylozene varim ve vane kazdou chvili, ackoli jinak teplomilny clovek nejsem. A nikdy to nic nevyvolalo. A ted mi to dojtorka sama doporucila, ze podle toho poznam jestli to jeste jsou poslicci nebo uz kontrakce.
Jenom se holky zeptam, minule me jina doktorka uz poslala prvne na ozvy a pak predala do porodnice, a ted jdu zas za tyden normalne k doktprce, zadne ozvy se nekonaji, ona teda vzdycku kouka na srdicko, ale je to normalni?
@Koblížek21 mně žádný ozvy doktor nesleduje. Kouká tedy na utz na srdíčko, ale neposlouchá ho přes ten pás, jestli myslíš to, na to je podle mě brzy, ale nevím, čekám první. Příští týden budu 36tt a jdu na kontrolu zase k mému dr. V porodnici mi řekli, že by mě měl předat a když jsem se mu zmínila, tak to vypadalo, že to neví a že to není ani nutný, tak nevím ![]()
@Pomka no mne prave minula doktorka poslala prvne na ozvy, to jsem byla 35+4 taky uz si me tam rovnou nechali, ale ted tahle nerikala vubec nic, tak se radeji ptam. Tak to ma doktor uplne stejny postupy, jako ta moje, tak dekuju za uklidneni.
@Koblížek21 na netu jsem teď četla, že ozvy se dělají přibližně v 38tt, ale jak je ta informace spolehlivá… těžko říct, je to asi orientační a každý doktor to má jinak. Můj mi taky nic neřekl, zatím to neřeším, myslím, že se zmíní, až začnu chodit na kontrolu každý týden. Zatím chodím jednou za dva týdny.
@Pomka aha, tak ja mela jeste minulou kontrolu po mesici, dneska jsem byla prvne a naposled po dvou tydnech, a priste uz jdu za tyden. By me zajimalo, podle cehp to ti doktori delaji, ze to ma kazdy jinak:-D
@Koblížek21 a v kolikátým jsi týdnu? Záleží fakt jak kde, já každý dva týdny chodím od začátku těhotenství, ale důvodem asi bylo to, že jsem byla zezačátku na neschopence. Pak jsem šla zpět do práce a asi dvakrát jsem šla jednou za tři týdny, jinak teď zas jednou za dva. Tak nevím. Utz mi dělá každou druhou kontrolu, takže jednou za měsíc a přitom pojišťovna údajně proplácí jen 3. Tak je to doktor od doktora ![]()
@Pomka 36tt, no prave kdyz to vezmu podle minula, tak tamta doktorka delala ty tri utz a od 30tt mi zacla zkracovat terminy mezi navstevama, do te doby taky po mesici a to jsen taky byla na rizikaci, v tom 36tt me poslala na ty prvni ozvy.
A ted mam utz pokazde, ozvy nic a zacla to zkracovat az ted…
@Koblížek21 uvidíš. U doktora holky vždy na tom pásu leží, tak si říkám, proč zrovna mně by to nedělal a je asi ještě čas.