Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem tehotna poprve, tak by mi mozna ani neprislo divny, kdyby me brisko nebolelo.. Vzdycky jsem si myslela, ze mi bude „zle, divne“ az ke konci tehotenstvi… Mno a uplne me dostala doktorka, kdyz jsem u ni diky bolesti zad sotva slezla z kresla a ona to okomentovala slovy: Zada? Do porodu dost casu, tak si zvyknete a verte, ze bude hur…
ale snazim se uzivat si i tohle… ![]()
jasně pokud by ta boles byla nesnesitelná tak k doktorovi upaluju ale zatím ji hodnotím jako snesitelnou jen mi je divné že to trvá tak dlouho,jako žeby děloha rostla 24 hodin denně? ![]()
jo a taky sem četla že v těhotenství je běžná zácpa tak je klidně možné že ty bolesti jsou i díky tomu.teď mě napadá že jsem už 2 dny nebyla…
![]()
Taky jsem se ptala doktorky a mam stejny nazor - radsi 20× zbytecne…
no zácpa sice ano, ale spíš až prý později, nevím, tento problém nemám, mě v podbříšku pobolívalo tak jak přibližně při MS… ale každá to má jinak..
Myslím, že mě trápí stejný problém, ale raději to rozvedu… Jsem 8+3tt, moje první těhu, bude mi 30.
Pořád jsem se připravovala na to, že mi bude špatně, budu třeba i zvracet, ale nic z toho se neděje. Ale jak píšete, bolí mě břicho. Nejen podbřišek, ale celé bříško… Mám ho už docela vylezlé, na to že jsem v druhém měsíci, ale každý říká, že je to tím, že jsem hubeňour, takže je bříško víc vidět, plus jsem někdy nafouklá… No a právě mám často takový pocit jako že je mi těžko, někdy to mám, že se potřebuju najíst (jím často a malé porce) a jindy je to po jídle, jako bych se přejedla. Někdy trochu i cítím ten žaludek, ale ne tolik, aby se mi chtělo zvracet. To všechno se samozřejmě dá vydržet, ale nejhorší je to večer a v noci, kdy mě začnou křeče jako při menses, kolikrát mě to vzbudí a pak nemůžu spát, nevím jak si mám lehnout… ![]()
Samozřejmě se uklidňuju, že je to tím rozpínáním dělohy, nebo jsem tu někde četla něco o žlutém tělísku…
Chtěla bych jen vědět, kdo jste měl podobné zkušenosti, jestli to přejde, nebo to tak bude celé těhu? ![]()
Ahoj Colorko.. Me taky trapily bolesti v podbrisku a jak jsem tady uz psala… Radsi jsem se zeptala Dr. Nicmene me brisko nikdy nebolelo tak, ze by me to v noci vzbudilo…
colorko mám to stejné jak popisuješ,jako bych byla pořád přejezená
v úterý jdu k mudr a zeptám se ho na to.jo a ještě poznámka,ty už jsi ve 3. měsíci,ne ve druhém ![]()
Rjumik: Já jsem to asi napsala blbě, vzbudí mě potřeba jít na záchod, jdu vždycky kolem třetí a pak asi v sedm ráno. No a v noci právě znova ulehnu a pak už nemůžu zabrat a navíc cítím to bříško… Jako dá se to vydržet, ale je to nepříjemné. Kdyby to bolelo hodně, šla bych samozřejmě hned k doktorce. Tohle je spíš protivné, mno. Ale tak jestli to patří k těhu a nic to není, tak to vydržím, hlavně ať mimi prospívá ![]()
Bajča: No jo vlastně, začátek třetího
Mně vůbec trvalo, než jsem se v tom počítání zorientovala, víš? Třeba nechápu, proč se to počítá od poslední menses, když to ještě není ani nové dozrálé vajíčko, natož oplodněné
Počítala bych to od ovulace neboli pravděpodobného dne početí
Ale tak já nejsem odborník ![]()
jo jo je to divné to počítání ale tak to prostě je
jak tak pročítám tvé příspěvky tak mám uplně do puntíku stejné pocity jak ty,s tím bříškem.i s tou nocí a prostě vše.dokonce jsem těhu stejně jak ty
dnes 8+2.kdypak jdeš na kontrolu?srdíčko už jsi viděla?
Bajča: Jé, to je bezva, že jsme takhle stejně ![]()
Mno, srdíčko už pan doktor na ultrazvuku viděl, když jsem byla naposledy. Dnes jsem byla na odběru krve, brali mi pět zkumavek
Bylo to ale na hodně testů.
Jinak mi dnes bylo mnohem líp, tchyně mi říkala, že taky někdy to břicho ze začátku takhle bolí okolo termínu menses, i když už to nemám, což by souhlasilo, protože kdybych nečekala mimí, tak bych to dostala 11. září… Je to pro mě všechno nové, někdy si to užívám a jindy jsem z toho trochu vykulená ![]()
Jsi tady někde v diskuzi „zakotvená na trvalo“? Já jsem se chtěla někam přesunout, plánovaly jsme to s Misulelenkou, která je na tom s těhu stejně, ale nějak se mi ztratila…
Ahoj holky, tak já jsem 7+4tt (také první těhu a je mi 28)a to břicho mě bolí taky. V podbřišku-to chápu-roste děloha, ale bolí mě i po stranách výše asi tak jako kdybych den předtím dělala lehy sedy. A já se nikde nenamáhám, tak fakt nevím. Není to zase tak hrozný, ale spíš nepříjemný.
Jinak jsem byla na UTZ minulý týden a srdíčko jsme už viděli ![]()
colorko já jsem ve dvou skupinách.zamlklé těhu listopad a pak i zamlklé těhu březen ale jinak si píšu s holkama mimi březen duben nebo tak nějak
každá bolest něco znamená, většinou je to tím že se natahují vazy a roste děloha, ale pokud začne ta bolest být hooodně nepříjemná, bodavá a hodně bolestivá, radši se obraťte na dr. říká se že radši přijít 20× zbytečně než jednou pozdě!!!