Bolestivé žíly při HA

1475
10.7.12 19:16

Bolestivé žíly při HA

Prosím o radu nebo zkušenost :nevim: Před 14ti dny jsem začala používat HA-kroužek. Od té doby stále krvácím (ne špiním, regulérní MS), bolí mě břicho jako při klasické MS a k tomu žíly na jedné noze hlavně když stojím. Četla jsem že nějaké špinění může být než si to sedne, ale trošku mě straší ty žíly, abych si někde neuhnala trombózu nebo nedejbůh nějakou embolii. 8o :nevim: Nemáte někdo zkušenost? K doktorovi se mi hned nechce, chtěla bych tomu dát ještě šanci, ale zas bych nerada něco podcenila :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
10.7.12 19:58

Se žílama mám bohužel zkušenost. také mě bolí více jedna noha. pokud se jedná o problém žil, tak bych HA okamžitě vysadila a utíkala pro Mobivenal do lékárny volně prodejný lék. Je to totéž co Detralex na předpis. Podchyť to co nejdříve, aby se ti to nezhoršilo (jako mně :,( ) pokud by byla bolest veliká tak ultrazvuk žil který vyloučí trombózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.7.12 20:00

Hormonální změny, vedro…to tomu fakt neprospívá. nechci tě vyděsit, jen si říkám, dkybych věděla, co vím teď, třeba bych na tom byla lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.7.12 20:01

Také mám zkušenosti - vysad´, neužívej HA, zvol jinou antikoncepci, nebo dopadneš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.7.12 20:04
@berry4 píše:
Také mám zkušenosti - vysad´, neužívej HA, zvol jinou antikoncepci, nebo dopadneš špatně.

hm koukám je nás víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
10.7.12 20:39

Taky radím vysadit co nejdřív to jde, není to sranda, trombóza je svinstvo a myslím si, že HA se na ní velkou částí může podílet, takže pokud tě noha bolí pryč s tím a chránit se jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
10.7.12 20:48

To jste mě děvčátka nepotěšily :(, nicméně moc děkuji za reakce. Naivně jsem si spíš přála, abz mi někdo napsal, že se to zachvíli spraví ;) Chodila jsem na hematologii, mám hraniční antitrombin(nedostatek), ale HA mi dovolili :nevim: Nevíte ještě o tomhle něco? Asi zítra pro jistotu zajdu k obvoďákoj nebo na ten ultrazvuk :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
10.7.12 20:53

Mam podobny problem, HA beru ted asi pul roku, noha me primo neboli, ale udelal se mi maly krecak na povrchu a v lytku jakoby tepe a divne mravenci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
10.7.12 21:00

Mě to bolí přímo v podkolení jamce jakoby hluboko v tý noze. Když jsem byla těhotná, tak mě to taky tak bolelo a brala jsem na to nějaký lék už nevím jak se jmenuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
10.7.12 21:00

@kokos tak pokud máš ještě hraničně nedostatek AT, taky bych si tím pádem nezahrávala, a hormóny nebrala, ale uděláš dobře, když zajdeš k obvodnímu a necháš se poslat na ultrazvuk, třeba tam nic nebude a bude to v pohodě :hug:.
Jinak osobní zkušenost nemám, ale viděla jsem pár ženských co měly ucpaný žilní systém v malé pánvi a anamnesticky všechny do jedné užívaly HA, navíc u některých léčba nezabírala, tak vážně není o co stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
10.7.12 21:18

No to je pěkný teda 8o Akorát mi hlava nebere, že mi na hematologii HA dovolili s tim antitrombinem, když jsem se nechala vyšetřit tenkrát spešl kvůli tomu. Kdo jinej už by mě měl varovat? :zed: To je zdravotnictví tohle :roll: To je jen takový výkřik do tmy tenhle příspěvek :lol: Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.7.12 21:22

Ahojda, ja to ted resila zrovna ýden do zadu od azalie, me hrozne bolely nohy, a to jsme myslela ze umru. nakonec me zacla jen jedna, a dr.me rekl ze mam kdyztak zajet na pohotovost.ale ja vysadila. tohle je o zivot, radsi dite, nez pohreb…ne::: :x :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.7.12 21:24
@kokos píše:
Mě to bolí přímo v podkolení jamce jakoby hluboko v tý noze. Když jsem byla těhotná, tak mě to taky tak bolelo a brala jsem na to nějaký lék už nevím jak se jmenuje :(

vysad co nejdrive, a kdyby to oteklo tak supajda na internu, naberou kvika, a ostatni testy a vis hned…ja uz nechci homrony do sebe ani nahodou,.to radsi opravu budu rodit ziva a snad zdrava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.7.12 21:59

:lol: Holky však existuje taky jiná antiko, než je HA!
Já kvůli tomu mám už 20 let nehormonální tělísko a nikdy jsem přes něj neotěhotněla, ani jiné problémy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
10.7.12 22:37
@berry4 píše: :lol: Holky však existuje taky jiná antiko, než je HA!
Já kvůli tomu mám už 20 let nehormonální tělísko a nikdy jsem přes něj neotěhotněla, ani jiné problémy ;)

Nj když já jsem sralbotka na zavedení se zakloněnou dělohou + nějak bojuju s tím že to funguje na principu permanentního lehkého zánětu v děloze, tak jsem si řekla že nachvíli dáme kroužek než našetříme na naturcomp. Nicméně jsem ráda za pozitivní ohlas na nehormonální tělísko, možná ho to vrátí do hry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí