Bolestivé znaménko na hlave

3477
18.7.19 00:02
@BarunkaPažitka píše:
Zdravím..
Mám takový menší dotaz..
Již pár let mám znaménko na temeni hlavy. Je docela velké, vystouplé a nepravidelného tvaru, ale neřešila jsem to.. Nyní jsem 29+3tt a zdá se mi, že se mi znaménko zvětšuje, kousek opodál se udělalo další a v okolí pár centimetrů místo bolí. Doteď to bylo jen při dotyku, dnes začalo i bez dotyku.. Určitě vyhledám pomoc kožní nebo chirurga, ale chtěla jsem se zeptat, zda s tím někdo nemá zkušenosti nebo zda není popřípadě nebezpečné pro miminko znaménko odstranit, jelikož se místo bude muset umrtvit..
Předem děkuji za odpověď.

Nebezpečné to neni a urcite udelejte a snad ho i vysetri na biopsii, pokud roste a boli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2015
18.7.19 00:45

V tehotenstvi znamenka rostou, tmavnou a zvetsuji se. Je to dano hormony, ktere tento stav doprovazi.

Bohuzel nekdy muze tehotenstvi i vyvolat/urychlit vznik melanomu. Ale verim, ze neni tento pripad.

Ma vlastni zkusenost. Loni jsem v lete byla tehotna a prave na hlave se mi zvetsil takovy vyrustek. Mela jsem ho tam snad odjakziva. Zacal (on a jeho okoli) svedit a dokonce bolet. Na kozni mi jej odstranili (pichli umrtvovaci injekci). Predtim mi to kozni vysetrila a rekla, ze mam nejakou podrazdenou kuzi.

Vyhybala jsem se tehdy slunicku a po case to zmizelo :palec:

Dejte prosim vedet, jak jste dopadla. Verim, ze bude vse v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.19 15:41

Tak jsem byla u lékaře.. Zvětšuje se to těhotenstvím. A ta bolest je způsobena tím, jak vše roste a zvětšuje se, tak mi to tlačí buď na nějaké žlázky nebo se mi prý dělá něco jako beďáček.. Každopádně si nemusím dělat absolutně žádné starosti.. A vyřízne mi to až dva měsíce po porodu.. Je to vyhlášený chirurg a onkolog, tak mu budu věřit. :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí