Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží, jak velké jsi měla poranění a jak se ne/hojí..Gynekolog ti k tomu něco řekl? To je asi zásadní…
Můžu ti říct, že pro mě byl sex ještě půl roku po porodu bolestivější… Já teda měla komplikovanější porod a víc stehů uvnitř i vně. Lubrikační gel trochu pomáhal, ale v oblasti jizvy mě to táhlo a bolelo fakt docela dlouho, po tom půl roce se to zlepšovalo a teď už v pohodě. Gynekolog mi tenkrát ríkal, že je to normální a časem se to spraví a do té doby sexovat opatrně, ono nám ani nic jiného nezbývalo.
Já jsem 7 týdnů po porodu a dole mě to sakra bolí i bez sexu
a to jsem měla jen pár stehů, no bohužel se mi taky v šestinedělí rozjeli. Tak jsem zvědavá kdy se to spraví, jestli vůbec, protože ikdyž bych ráda měla sex, tak to fakt nejde.
Nam se poprve neco povedlo az sedm mesicu po porodu, ale poraneni bylo velke. Zavadela jsem cipky cicatridina pomahaji hojeni po porodu. Sex me boli i dva roky po, ale diky prolapsu. Urcite nepospichej, hodne se srovna, hlavni je, ze vubec neco jde ![]()
Tak kolem pul roku asi taky. Ne tak hodne jako na zacatku, ale nez to bylo v pohode. U druheho to bude horsi, ale mela jsem pocit, ze mi tam dali steh navic
Nijak jsem to neresila, vyresil to cas.
Ja nemela poraneni skoro zadna a ty zacatky byly stejne hruza..myslim, ze lepsi to bylo tak cca po 6ti mesicich, kdy uz jsem s prikrmy tolik nekojila…a uplne jako driv, mozna i lepsi je to az ted rok a pul od porodu a pul roku od kojeni a co jsem zacla brat antikoncepci
Aby to bylo úplně bez bolesti, tak to tak těch 7 měsíců. 2 měsíce po šestinedělí to bylo víceméně jen zkoušení. A jak tu bylo zmíněno, taky jsem měla pocit stehu navíc, ale prý je to otok, to taky pak zmizelo.
Mě to po cisari bolelo 18 měsíců. Radila jsem se i s doktorkou, byla jsem vyšetřena, prej to přejde. A přešlo.
Ahoj, jsem něco málo přes dva měsíce po porodu a stále mě celkem dost bolí sex. Někde jsem četla, ze je dobré to “promazat” gelem ale ani to nepomáhá, bolí to pořád stejně. Tak se chci zeptat: jak dlouho po porodu bolel sex vás? Pomohlo vám něco na zmírnění bolesti? Případně co? A pokud ne, bylo to něco vážnějšího, že jste s tím museli opět k doktorovi? Děkuji za případné odpovědi.