Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
5.8. jsem podstoupila revizi pro zamlklé těhotenství. Menstruace přišla někdy na konci srpna. Poté jsem byla 15.9. na konizaci čípku, poté přišla další MS a třetí 26.10., ta ovšem trvala 15 dní, střídalo se krvácení se sraženinami a špinění. Na kontrole po konizaci mi Dr. našla prý asi myom. Nebyla si jistá a poslala mě na expertní UTZ, tam mi Dr. řekla, že se jí to nezdá jako myom, že to má stejnou echogenitu jako endometrium a že by to mohly být zbytky po revizi a že mám přijít znovu za měsíc. Mezitím jsem byla u svého gynekologa a ten řekl, že je to myom. Poté mě bolelo v podbřišku a zádech, šla jsem tedy znovu na gynekologii, kde byl tentokrát syn mého Dr. a ten řekl, že to myom není, že se to zmenšuje a jsou to teď už malé zbytky po revizi.
A tak se ptám, jak je možné, že tam byly a stále jsou skoro 3 a půl měsíce a nikdo nic neviděl už v tom srpnu, kdy jsem chodila na kontroly. Ultrazvuk mi dělali x-krát. A jak to, že mi to kromě občasné bolesti nedělá žádné problémy? Jak ten zbytek vypudit? Chtěli mi něco píchnout, ale to samé jsem měla i po revizi, bez účinku. Dlouho jsem pila kontryhel, maliník, šalvěj, řebříček. Na revizi ani hysteroskopii se mi opravdu nechce.
Ptala jsem se, jestli to nemá vliv na otěhotnění a prý ne, což se mi nezdá…
@SmokedSalmon Ahoj, muzu se zeptat jak nakonec ten „myom“ dopadl? Ja jsem byla na revizi po ZT pred 4 tydny, na kontrolnim ultrazvuku mne dr rikala, ze tam mam maly myom, predtim nic nebylo videt a to jsem tam byla i pred otehotnenim. Prijde mne divny, ze doted si ho nevsimla a najednou po revizi tam je. Vzhledem k tomu, ze mam dovolene po porevizni ms otehotnet tak ted nevim co delat. Pry se to bude sledovat a tehotenstvi to nevadi, ze se nemam bat.
No nakonec to nebyl myom, ale zbytek po té revizi. Postupně se zmenšoval až zmizel. Před týdnem jsem porodila holčičku, takže vše dobře dopadlo ![]()
@SmokedSalmon Tak je krasna zprava. Gratuluji a at vam mimco dela radost. Ja taky doufam, ze to je zbytek po revizi a bude to ok.
Děkuji
já myslím, že když se to objevilo hned po revizi, tak to bude zbytek. Co takhle zkusit nějaký lepší ultrazvuk v nemocnici?