Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, v úterý mě cestou do práce srazilo na přechodu auto, viník je řidič i dle policie když za mnou byli v nemocnici.Byla jsem propuštěna po 3h, mám naraženiny, odřeniny, koleno i nos 2krat takový, celkem se mi velmi špatně hýbe a zničené brýle. Na email mi poslal pan od policie protokol a zpátky žádal lékařskou zprávu z nemocnice. Urazovou pojistku nemám. Jak se to prosím řeší dál? mám někam jít? kontaktuje mě někdo z pojišťovny viníka? a co nemocenská, v jaké je výši, když je to cizí zavinění? absolutně se v tom nevyznám, děkuji ze srdce. Zrovna jsme se s dcerou měli stěhovat po rozvodu a já teď jako samozivtelka ležím u našich jak lazar. Klidný den
Neschopenka je stále stejná, na její výši nemá způsob vzniku vliv. Jedinou výjimku má myslím pracovní úraz. Jinak na ostatní otázky odpověď neznám…
@lenka26nelinka píše:
Ahoj, v úterý mě cestou do práce srazilo na přechodu auto, viník je řidič i dle policie když za mnou byli v nemocnici.Byla jsem propuštěna po 3h, mám naraženiny, odřeniny, koleno i nos 2krat takový, celkem se mi velmi špatně hýbe a zničené brýle. Na email mi poslal pan od policie protokol a zpátky žádal lékařskou zprávu z nemocnice. Urazovou pojistku nemám. Jak se to prosím řeší dál? mám někam jít? kontaktuje mě někdo z pojišťovny viníka? a co nemocenská, v jaké je výši, když je to cizí zavinění? absolutně se v tom nevyznám, děkuji ze srdce. Zrovna jsme se s dcerou měli stěhovat po rozvodu a já teď jako samozivtelka ležím u našich jak lazar. Klidný den
A ty máš pracovní neschopnost? hodně bude záležet na tom, jak dlouho ji budeš mít. Určitě budou chtít, aby jsi se v rámci trestního řízení vyjádřila ke škodě, kterou budeš požadovat. U té pojišťovny záleží, co má dotyčný pojištěné…
Neschopenka bude stejná. Odškodné, bolestne, usly zisk atd. budeš vymáhat po vinikovi.
Děkuji a to se čeká na vyzváni od policie, nebo jeho pojišťovny?
Asi by ses mela poradit s pravnikem.
Urcite muzes zadat leccos, ale melo by to v rozumne/odpovidajici vysi.
Neco uhradi pojistovna vinika z povinneho ruceni, muzes po nem chtit i vic, ale to by vyzadovalo poradu s pravnikem…na uraz maj pojistovny tabulky, mozna by hradili i ty bryle, ale to nevim..usly zisk budes muset resit soudni cestou, nebo dohodou…kontaktovala bych pojistovnu vinika, mozna je uvedena v tom protokolu
Já byla v 19 letech dost zmlácena, 3 dny v nemocnici, 14dní neschopenka. Byl i soud, táhlo se to hrozně dlouho. Veškeré výdaje (nemocnice, sanitka a soud) musela zaplatit dotyčná pojištovně a mě měla zaplatit ušlý zisk..