Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stacilo nam mazat asi tyden. Ze avatku tak trikkrat denne a pak po trech dnech jen dvakrat. Na prstik velikosti hrasku vytrit papulku.
S poštovným z Německa (goldpharma) 392,–
![]()
a to ani když přijdu do lékárny a zeptám se jestli mi to seženou, tak to nejde? ![]()
@Janichka Třeba se ti to bude ještě hodit, když je to takovej zázrak ![]()
Holky moučnivka může bolet - mně malá taky nechtěla s moučnivkou jíst/pít ![]()
Doktorka nám na to napsala Mycomax 150 - je to tableta asi za 220 Kč, uděláš si z toho roztok a potíráš vatovou tyčinkou.. Pak se prodávají ještě takové tyčinky, ale nevzpomenu si na název - je to v nějaké diskuzi tady.. Jsou 3 v balení a stojí to pár korun v lékárně. Moučnivka nemá ráda kyselo a ty tyčinky jsou dělany na týhle bázi, ale fakt nevim název..
![]()
@IvkaV mě doktorka řekla (když to měla malá prvně, když jsem ještě kojila - ale to hned zmizelo s fialkou), že na to nic jinýho než fialku dát nemůže ![]()
Nám doktorka v r.2009 taky doporučila fialku. Loni moučnivku dostala dcera a doktorka nám řekla, ať koupíme TANTUM VERDE naředíme a vatičkou potíráme. Zabralo to.
Ty tyčinky jsou možná Pagavit? Genciánu bych nedávala, důvody tu již padly, Neocid gel je OK, homeopatika Borax. A pozor - my jsme byli také hluboce přesvědčeni, že má malý moučnivku a byl to jen povlak z mléka a tvrdé patro. A týden jsme malého kurýrovali, kdežto doktorka koukla a bylo jasno, příště půjdu rovnou k ní ![]()
Holky, s moucnivkou, nebo se tomu rika zabka mam velke zkusenosti. Prvni dcerka(nyni 6let ji mela).Mohla jsem delat co chtela, vytirat ji pusinku fialkou, umyvat si koziska, natirat je take fialkou a pred kojenim umyt. Preslo to samo od sebe kolem 5mesice a cecek jsem v horku vytahla i neumyty v testauraci a nic. Nejednou to vysumelo. A to nemela od narozeni ani dudel. Druha dcerka? To stejny, hned po prichodu domu z porodnice. Pritom jsem opravdu dbala na cistotu bradavek, dudliky vyvarovala denne, byla ta mrcha tam. Vytirala jsem fialkou, prezila jsem, vse usmudlane, ale prezily jsme s malou obe.Nese mudr neco blechtala o tycinkach.Za boha nevim nazev. Vypada to jak vetsi tycinky do usi. Mrnatku jsem tim vytrela kazdy den pusinku po koupani a mizel povlak pred ocima. V lekarne budou vedet, jak se to jmenuje. I tady na emiminu ve starsich diskusich ten nazev je, sama jsem ho tam psala. Nevim, jestli zabka boli, me mudr rikala u druhe dcerky, ze ji muze v pusince omezovat a byt neprijeny, treba i u kojeni. Kazdopadne obe moje dcery ten povlak presel pozdeji po marne snaze se ho zbavit. Pomalu ze dne na den
.