Vaše zkušenosti z bondingem a co si o tom myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
229
20.12.13 15:12

Bonding je záležitost na celý život. Já měla malou na svým břiše jen pár minut, a bylo to něco, co se nedá pospat. Ale za bonding to nepovažuju, bylo to příliš krátký. Já si bonding představuju, že tam budu mít sviště tak dlouho, dokud se i nepřisaje a hezky nenapapá ;-) Čekám teď druhýho sviště, doufám, že vše bude v poho a psychicky se teď připravuju na to, že ihned po porodu budu muset zmobilizovat všechny svoje síly a to dítě jim rozhodně nedám. Samozřejmě něco jinýho je, kdyby byl problém. Jinak mě ani nehne. Zbytečný to rozhodně není a právě to předchází již zmiňovaným problémům s kojením… Je opravdu důležitý bojovat za svá práva. Na západě je to úplně normální, to je ntady v tom východním bloku se považuje za normální separovat dítě a matku. Sice už je to jen v řádu půlhodin až hodin, ale i tak to je ničí to důležitý pouto. Nikdo neříká, že máma nemiluje svoje dítě hned, ale jsou tam drobnosti a trhliny, které tam být nemusí… Mám tu nové číslo časopisu Dieťa, kde se tomu zrovna věnují a pokud některá bude mít zájem, naskenuju a pošlu. :)

Tady je jeden starší článek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.13 15:20

@Rascal to by bylo hrozně fajn, já měla u prvního porodní plán a trvala jsem na bondingu a v tomhle mi vyšli vstříc i přes komplikace, u druhého to chci stejně, fakt to bylo nezapomenutelné, jak rozlepoval ty očička a poprvé se přisál, přeji ti, ať se ti zadaří a prožiješ si krásný bonding, kdy rodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
20.12.13 15:21

Až někdy na přelomu července/srpna? Ještě ani nevím, dnes jsem byla u dr a jsem 7+4tt :-)
Jen nevim jak to pan doktor počítá. Mě řekl 7+4 a když koukám na kalkulačku, kdy poslední menzes byl 17.10. tak teď bych měla být v 9+1tt, tak tomu nějak nerozumím…

Příspěvek upraven 20.12.13 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 15:23

@Rascal peknej clanek. Jj vychodni zdravotnictvi.. Udelat z matky v podstate nesvepravnou bytost a dite pred ni ochranit separaci…je to prilis zakorenene a jeste bude dlouho trvat nez zdravotnici zvladnou poodstoupit a dat prostor :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
20.12.13 15:25

Já jsem svého synka viděla až den po porodu a do náručí jsem ho směla vzít až po týdnu a po dvou teprve zkusit kojení… to nám nešlo, a přesto se milujeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 15:26

@Rascal jj 17.10 to bys byla 9+1 tak neni to podle UZ ;)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
20.12.13 15:29

No je to možný, že podle UZ. něco tam měřil. příště se ho zeptám, jak to počítá… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.13 15:30

@Rascal a jéé tak to je čerstvý, gratuluju, mně čeká porod za dva týdny

to asi upřesnil podle ultrazvuku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.13 15:32
@quinny píše:
Udelat z matky v podstate nesvepravnou bytost a dite pred ni ochranit separaci…je to prilis zakorenene a jeste bude dlouho trvat nez zdravotnici zvladnou poodstoupit a dat prostor :potlesk:

mně to příjde příšerné, alepostupně se to zlepšuje, já nesnáším, když dojdu na vyšetření k doktorovi, kterého neznám, ani mi ruku nepodá, ani se nepředstaví a hup na kozu a už se ve mě šťárá, němá k té rodičce úctu jako k člověku, brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 15:40

@Rascal jj to si napsal podle uz. Uz ti dal prukazku nebo kde to ctes? Nejpresnejsi je UZ kolem toho 12 nebo 13 tydne ale vypada to ze teda bude o neco mladsi to tehotenstvi nez by odpovidalo MS. Nemas dlouhy cykly?

@iggy.piggy píše:
mně to příjde příšerné, alepostupně se to zlepšuje, já nesnáším, když dojdu na vyšetření k doktorovi, kterého neznám, ani mi ruku nepodá, ani se nepředstaví a hup na kozu a už se ve mě šťárá, němá k té rodičce úctu jako k člověku, brrr

K takovemu lekari bych nesla brr. Jo meni se to, sle na muj vkus prilis pomalu. Je to o lidech a o tom nenechat si to libit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.13 15:44

@quinny když jdeš na pohotovost, nemáš moc na výběr :roll:
já si myslím, že ta změna je tak pomalá, protože rodičky si nechají leccos líbit, protože jsou v blbé pozici a jde jim hlavně o to, aby byl prcek ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 15:52

@iggy.piggy jasnytak pohotovost je vyjimka ;) a jinak souhlas ono je to sice vsude, ale v tom porodnictvi je to narocnejsi o to rozhodovani za dva a pak jeste v pediatrii. Proto je tam lehci s nima manipulovat.
Ale verim ze kdyz se lidi nauci prevzit zodpovednost za sve zdravi tak to pak budou vyzadovat i v tom porodnictvi.
Ted jsem nekde zaslechla ze zmena spolecnosti a jejiho uvazovani trva tei genetace takze cas to urcite chce. Ale hlavne nepolevit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
20.12.13 15:52

Cyklus byl normální, pokaždý na úplněk :-D průkazku ještě nemám. Teď mi udělal jen kontrolní střery, vzal krev a uvidíme se zase 10. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 15:55

@Rascal tak to je divny skoro o dva tydny ale hlavne ze je vse ok. V lednu bude jasneji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.13 16:05

@quinny máš pravdu, je to o tom, aby lidi převzali odpovědnost, ale to jde, když mudr komunikoval a obeznámil tě se všemi fakty, což se často neděje. Pak lidi hledají info na internetu, aniž by si uvědomili, že tam si každý může napsat, co chce, což dává příležitost různým podvodníkům nebo desinformacím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí