Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@andreazbudejc píše:
@Blanka89 no mně ho odnesli, aby ho prohlíd doktor a pak mi ho jen ukázali zabalenýho jak mumiiopravdu pochovat sem si ho mohla až druhý den.
![]()
![]()
aha, ale to je nestandardní, ne? Mně prcka napřed dali manželovi a pak mně, a neptali se, jak to chceme…
@Blanka89 no to je hodně nestandartní, zvlášt proto, že malej nebyl nijak ohrožen na zdraví nebo životě..sice sme pak leželi na neonatologii, ale nebyl ani v inkubátoru..nic..měl malinko míň na váze, to bylo všechno..no každopádně du zejtra na těhu cvičení, které vede pordodní asistentka z budějcké porodnice (nebo tam aspon PA dělala),tak se jí zeptám na podrobnosti, jak je to tam ted..snad bude vědět
Ahojky,
vcera jsem byla v porodnici kde chci rodit papiry, abych to nedelala pri velkych bolestech (bylo mi to doporuceno- coz chapu
)Po sepsani a podepsani vsech tech papiru uz sme se se setrou skoro loucili, kdyz v tom na me vyhrkla-"Ze pokud budu chtit BONDING, tak si mam pripravit veci, v tu chvili jsem nadd tim uz nejak nepremyslela, prtz jsem se videla uz na ceste domu, ale vlastne jsem ji nepochopila a ted nevim co tim presne myslela. Holky prosim vas poradte mi.Co si mam predstavit pod vetou - Pripravte si veci na bonding. Diky za odpoved ![]()
@Sáába21 netuším. Asi bych se radši zeptala jich. Možná deku? Tu si většinou rodičky nosí, obvykle deku nebo červený ručník. Jinak mě nic nenapadá, protože podpora bondingu je v chování, ne ve věcech.
Volala - Asi jsem to vtom svym spechu spatne pochopila a ve vysledku, to snad ani nebylo receny, takze jsem tu zbytecne plasila.
Maminky, všude čtu jak je důležitý bonding. Na předporodním kurzu to bylo téma č. 1. Co ale v případě, kdy se bonding uskuteční jen z části nebo vůbec(zdravotní komplikace, nebo porodnice nejdříve váží, měří, koupe a až teprve po té přikládá). Diskuze a informace o bondingu pak ve mně vzbuzují pocit, že pokud není uskutečněn, není navázan vztah matka dítě a už se nikdy tak nenaváže. Dokonce má kamarádka po velmi těžkém porodu, který byl ukončen akutním císařským řezem, byla velmi špatná z toho, že se po něm pro bolest nemohla starat o dítě, že jí dítě nebylo přiloženo, vyčítala si, že nemá kvůli tomu navazany vztah s dítětem a už to nikdy nenapravi…
@Marffusha ani u jednoho ditka jsem ho nezazila-rodila jsem cisarem (planovany a akutni) a nedokazu si predstavit, ze bych mela s nimi mela jeste blizsi vztah. Nekdy to proste nejde ![]()
@Marffusha
Já rodila před 14 dny a také jsem ho měla v plánu.., jenže se dostavily komplikace a malá musela ven zvonem a po vytažení mi byla odnesena a byla až do večera v inkubátoru.. ![]()
Také jsem byla zklamaná celou situací a jsem doteď, ale nijak jsem to nemohla ovlivnit a myslím, že to neznamená, že o to horší vztah s malou mám.. ![]()
Bonding - jak píšeš, je to fakt téma cislo jedna… Bohuzel si osobně myslím, že je to až moc…
Taky jsem se těšila na první pohled pohled, první dotek… No a pak, stejně jako Tvá kamarádka, jsem byla na akutním císaři… Ano, trápilo mě to, že jsem syna neviděla hned - celková narkoza - ale po dvou letech mohu konstatovat, jsme tady, jsme zdraví a milujeme se nade vše… Bonding, nebonding…jo a kojím dosnes, kdykoliv si řekne a vážně nejevíme ani jeden známky toho, že bychom se neměli mít rádi… Fakt, že ze začátku to byl masakr, ale to nebylo způsobené, tím, že nebyl bonding, ale to, že jsem měla co dělat sama se sebou…narkoza a pooperační hojeni mě dalo dost zabrat…
Pokud se těšíš na miminko, myslím, že jej i bez bondingu budeš milovat… ![]()
Všechno se dnes přehání. Všude maminkám předhazují, jak je důležité toto a toto, aniž by se matka mohla vůbec sama rozhodnout, co chce a je pro ni důležité. Bonding je sice nádherná věc, ale já jsem ho třeba kvůli komplikacím při prvním porodu nezažila a nijak to můj vztah s dcerou nepoznamenalo. A víte proč? Protože jsem ani ó žádném bondingu nevěděla. Přesto jsem měla se starší dcerou ( a mám pořád) krásný vztah hned od začátku. Naopak byla lepší ve všem než má druhá dcera, se kterou jsem bonding měla. Taková odolnější. Mladší dcera jakoby tím bondingem ke mě úplně přilnula a první půlrok jsem se od ní nemohla ani hnout… Takže bych se kvůli tomu určitě netrápila. Je to jen moc propírané téma. ![]()
@Anonymní píše:
Všechno se dnes přehání. Všude maminkám předhazují, jak je důležité toto a toto, aniž by se matka mohla vůbec sama rozhodnout, co chce a je pro ni důležité. Bonding je sice nádherná věc, ale já jsem ho třeba kvůli komplikacím při prvním porodu nezažila a nijak to můj vztah s dcerou nepoznamenalo. A víte proč? Protože jsem ani ó žádném bondingu nevěděla. Přesto jsem měla se starší dcerou ( a mám pořád) krásný vztah hned od začátku. Naopak byla lepší ve všem než má druhá dcera, se kterou jsem bonding měla. Taková odolnější. Mladší dcera jakoby tím bondingem ke mě úplně přilnula a první půlrok jsem se od ní nemohla ani hnout… Takže bych se kvůli tomu určitě netrápila. Je to jen moc propírané téma.
Své dítě budeš milovat bez ohledu na to jestli bonding proběhl nebo ne.
A vztah budete mít takový jaký ho vytvoříš
Mě malou po porodu odnesli, zvážili, okoupali a až pak položili na mě a nepřijde mi, že by nás to poznamenalo že jsem ji nedostala na sebe hned po narození ![]()
@Anonymní píše:Přesně!
Všechno se dnes přehání. Všude maminkám předhazují, jak je důležité toto a toto, aniž by se matka mohla vůbec sama rozhodnout, co chce a je pro ni důležité. Bonding je sice nádherná věc, ale já jsem ho třeba kvůli komplikacím při prvním porodu nezažila a nijak to můj vztah s dcerou nepoznamenalo. A víte proč? Protože jsem ani ó žádném bondingu nevěděla. Přesto jsem měla se starší dcerou ( a mám pořád) krásný vztah hned od začátku. Naopak byla lepší ve všem než má druhá dcera, se kterou jsem bonding měla. Taková odolnější. Mladší dcera jakoby tím bondingem ke mě úplně přilnula a první půlrok jsem se od ní nemohla ani hnout… Takže bych se kvůli tomu určitě netrápila. Je to jen moc propírané téma.