Vaše zkušenosti z bondingem a co si o tom myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4921
25.5.12 21:22

@andelka83 - Tak po prasknutí vody jsem měla odrozeno za hodinu a dvacet minut :-), takže rychlovka, na sále jsem byla jen já , manžel a PA. Neměla jsem žádné léky a nic, rodila jsem přirozeně. Když malá vyšla ven, dali mi ji na holé břicho a držela jsem si ji, pořád jsme byli sppojené pupečníkem, manžel ji podepsal, vyfotili jsme se, sestra nás zakryla nějakým prostěradlem a čekala jsem, až se malá jakoby sama doplazí k prsu, mezitím mě doktorka, která pak přišla šila, celou tu dobu jsem ji měla na břichu, potom postupně malá otevřela oči, koukali jsme na sebe a přisála se. Když jsem byla zašitá, všichni odešli a my byli na sále sami a těšili se z miminka, pak přišla sestra, pomohla mi osprchovat se a manžel mezitím choval malou, která neumytá byla v peřince, když jsem se umyla já, šla jsem s malou jí opláchnout a zvážit a měřit a potom jsem si ji odvezla na pokoj, takže pořád spolu od porodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
25.5.12 21:29

@verusav tak to je super, a super porod :palec: my jsme nemohli být spojení pupečníkem, byl moc krátký. Ale na bříšku jsem ho měla, nemyli ho, jen utřeli, zabalili a dali tatínkovi a pak mně k prsu a pak do postýlky. Takže tam chybělo to, že nebyl delší dobu na mně a nenašel prso sám. Nicméně to bylo zas lepší než u prvního syna. Tam i bylo hafo lidí..teď jen PA, doktorka a sestra, nebo si další lidi nevybavuju..byla to taky rychlovka a všichni moc příjemní.
Hodně se mi ale líbilo, že malej celé dvě hodiny nespal, ale koukali jsme se na sebe, usnul až před převozem. A měla jsem v porodním plánu, že chci malého brzy k sobě, a to dodrželi.
Třetí porod už asi nebude, ale kdyby byl, chtěla bych to ještě líp, jako ty..ale do Krnova bysme asi nedojeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.5.12 21:36
@verusav píše:
@andelka83 - Tak po prasknutí vody jsem měla odrozeno za hodinu a dvacet minut :-), takže rychlovka, na sále jsem byla jen já , manžel a PA. Neměla jsem žádné léky a nic, rodila jsem přirozeně. Když malá vyšla ven, dali mi ji na holé břicho a držela jsem si ji, pořád jsme byli sppojené pupečníkem, manžel ji podepsal, vyfotili jsme se, sestra nás zakryla nějakým prostěradlem a čekala jsem, až se malá jakoby sama doplazí k prsu, mezitím mě doktorka, která pak přišla šila, celou tu dobu jsem ji měla na břichu, potom postupně malá otevřela oči, koukali jsme na sebe a přisála se. Když jsem byla zašitá, všichni odešli a my byli na sále sami a těšili se z miminka, pak přišla sestra, pomohla mi osprchovat se a manžel mezitím choval malou, která neumytá byla v peřince, když jsem se umyla já, šla jsem s malou jí opláchnout a zvážit a měřit a potom jsem si ji odvezla na pokoj, takže pořád spolu od porodu :-)

Super! V jaké porodnici to bylo? Měla jsi na to porodní plán nebo to tam tak dělají automaticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
26.5.12 10:10

@ivuska.h versa psala že to bylo v Krnově. Já bych teda měla radši porodní plán všude, pokud ho akceptují, automaticky bych neočekávala nic. Ale Krnov je tímhle lepším přístupem známý :palec: bohužel je to od nás daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
26.5.12 12:35

@ivuska.h - bylo to v Krnově,dělají to běžně, pokud porod je bez komplikací, ale měla jsem to i v porodním plánu, hodně to tam podporují a PA si to tam vydobyli jako standart, na kurzu to hodně zminovali, fakt jsem tam byla moc spokojená,i s péčí celkově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
11.6.12 21:01

Tady si můžete přečíst ještě něco o bondingu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 15:49

Zdravím, máte někdo zkušenosti s bondingem ve FN v Ostravě-Porubě? Pokud ano, tak jaké? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
3.7.12 16:17

@mmaarrttiinnaaa já jsem tam rodila 2× (2010 a 2012), starší syn zabondovaný moc nebyl, na bříško mi ho nedali a po převozu na oddělení 6nedělí mi ho dali snad za 5h. U druhého porodu jsem měla porodní plán, nestihla jsem ho vyndat, ale zmínila jsem se že ho mám, tak chtěli vědět co tam je, hlavní body. Takže druhý prcek mi přistál na bříšku a dostala jsem ho hoďku po převozu :) Jinak mimi je vedle tebe na vyhřívaném lůžku, nekoupají ho, jen otřou, zabalí a dají pochovat tatínkovi, pak přiloží k prsu…na oddělení je mimi s tebou 24h. Podle mě záleží na směně, na tvém doprovodu a radši měj napsané co chceš, jinak hrozí, že nic neřeknou a pojedou si po svém. Já jsem až s odstupem zjistila, že u prvního to nebylo tak jak jsem chtěla a jak to mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 18:19

Andelka83: Mockrát díky za info! Na sepsání porodního plánu se s přítelem chystáme, takže ten jim určitě předhodím. Hodně se o všem, co se porodu a následně bondingu týče informuju, takže by mě neměli odfláknout, pokud jim sdělím svá přání a uvidí, že nejsem klasicky vyjukaná nicnevědoucí prvorodička. Taky dost záleží na jaký personál natrefím. A jak dlouho jsi mimi měla na bříšku? A ošetřili a změřili ti ho přímo na bříšku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.7.12 20:37
@andelka83 píše:
@mmaarrttiinnaaa já jsem tam rodila 2× (2010 a 2012), starší syn zabondovaný moc nebyl, na bříško mi ho nedali a po převozu na oddělení 6nedělí mi ho dali snad za 5h. U druhého porodu jsem měla porodní plán, nestihla jsem ho vyndat, ale zmínila jsem se že ho mám, tak chtěli vědět co tam je, hlavní body. Takže druhý prcek mi přistál na bříšku a dostala jsem ho hoďku po převozu :) Jinak mimi je vedle tebe na vyhřívaném lůžku, nekoupají ho, jen otřou, zabalí a dají pochovat tatínkovi, pak přiloží k prsu…na oddělení je mimi s tebou 24h. Podle mě záleží na směně, na tvém doprovodu a radši měj napsané co chceš, jinak hrozí, že nic neřeknou a pojedou si po svém. Já jsem až s odstupem zjistila, že u prvního to nebylo tak jak jsem chtěla a jak to mohlo být.

To co popisuješ, ale není podpora bondingu bohužel ani zdaleka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
3.7.12 21:47

@ivuska.h no není to 100%, ale aspoň něco. S každým porodem to bylo o něco lepší, tak možná tak páté dítě bude zabondované dobře :lol:
@mmaarrttiinnaaa jejda, no jak dlouho, to nevím přesně. Museli ho odšmiknout, měl krátkou pupeční šňůru, pak mi ho dali na bříško, hladila jsem ho..správně by tam měl zůstat (v jiné poloze než byl), měli by nás přikrýt oba, nechat malého ať si sám najde prso a přisaje se…nevím, měla jsem ho pár minut, pak si ho vzala dětský sestra nebo doktorka, už nevím, změřili ho, zvážili vedle postele. Docela dlouho jsme čekali na placentu, pak přišel jiný doktor a zkontroloval mi spodek a pak nás nechali osamotě, hladila jsem prcka a koukali jsme na sebe.
Vím, že se dá na fakultce zařídit i plný bonding při císařském řezu, nevím proč všechny body nedělají automaticky u přirozeného porodu. Určitě to jde, ale člověk musí chodit do porodky dopředu, otravovat je s porodním plánem, konzultovat kdeco všechno, aby o tobě a tom co chceš věděli a ještě musíš mít ty správné lidi u toho.Na to jsem neměla čas ani nervy. Měla jsem plán a měla jsme mít dulu. Kdybych měla víc času před samotným porodem víc s nima komunikovat, o přáních a tak, ale to jsem neměla. :nevim: tak jsem ráda aspoň za to co bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
3.7.12 21:49

Se obávám, že v ostravských porodnicích jsou na tom s bondingem všude tak zhruba nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
3.7.12 22:15

Kamarádka mi doporučila tuto porodní asistentku http://uporodnibaby.cz/?… Je z Brna, ale má smlouvu s Vyškovskou porodnicí, kde bonding provádějí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
4.7.12 08:26

@AnnieL kamarádka rodila ve Vyškově se svou PA, a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.7.12 09:46

Holky a rozumím tomu teda dobře, že ve Šterneberku aktuálně provádějí bonding? Právě vybírám porodnici a tohle je jedno z hlavních kritérií, které zvažuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí