Vaše zkušenosti z bondingem a co si o tom myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
22.12.13 15:32

@iggy.piggy ano to jiste, ale komunikace je oboustranny proces. Lekar jiste taky ceka na nejaky naznak toho zeho vnimam, takze pokud tam sedim jako zarezana nemuzu se nasledne divit, ze nemam odpovedi na sve otazky a tudiz se ani nemuzu rozhodnout. Aneb cast viny je v tomto i na pacintech, aby se proste ptali a vyzadovali odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
27.2.14 15:51

A co bonding v Budějkách ????

Ahoj, maminy, oživuji diskuzi na téma bonding. Při prvním porodu jsem měla vypracovanej krásnej porodní plán, kde bylo zapsáno i to, že chci miminko položit ihned na bříško. Bohužel se na mě vyprdli, jako bych byla omezená na svých právech. Odborná literatura na toto téma reaguje jasně:Dítě po porodu patří na matčino bříško za jakýchkoliv okolností. Pokud miminku nehrozí akutně nebezpečí ( a to Markovi rozhodně nehrozilo),není důvod jej odnášet kdoví kam.
V květnu očekáváme příchod druhého děťátka. Po zkušenostech s porodním plánem, kterým jsem si mohla leda vytřít řiť :zed:,jsem se rozhodla nic nepsat, ale důrazně o bonding požádám. Budu rodit ve stejný porodnici, v Českých Budějovicích, protože ji máme hned za rohem-to za á) a za bé)chci, aby se za mnou a za malou mohli přijít podívat muž se synkem, což by jinak bylo asi nereálné. Tak snad mi moje odhodlání poprat se o „bříškování“ s dceruškou vydrží. Pravda-líná huba holé neštěstí. Jen je hodně smutné, že bonding je pořád někde braný jako nějaký nadstandart.
Maminky, které jste rodily v poslední době v Budějicích, prosím, napište sem vaše zkušenosti s bondingem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
27.2.14 16:08

Tak mně to bříško jde tak nějak hezčejc z pusy, ale vždyt víme jak to myslím :D :kytka: pro moje miminko je to prostě bříško..docela si mě pobavila s tím výkřikem „dej sem to dítě“ :D :potlesk: no jestli takhle na ně zařvu, asi budou koukat že..když to nepůjde jinak..maj co chtěli :twisted:

• Citovat
  • Upravit
2090
27.2.14 16:10

No to je na zalobu ze nereagovali na tvuj porodni plan ne. CB zkusenost nemam ale v jh mi lukyho hned polozili a nadhera bez planu a rikani pak ho se mnou asi hodinku nechali na porodnim sale. Moc jsem si to uzivala koukani na to spici zrovna narozene zlaticko. No druheho syna jsem rodila uz v praze na vinohradech tam ho po porodu hned odnesli a privezli ho az na 6ti nedeli za nekolik hodin uz jsem tam zacinala plasit no ale byl to svatek 28.9. Meli tam velmi malo personalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.2.14 16:26

Bonding je to nejúžasnější, co může matka po porodu s dítětem zažít!
Nás tedy jen přikryli předehřátými dekami, zakryli i hlavičku a tělem jsem malou zahřívala.. Podchlazená i po 3 hodinách nebyla.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.2.14 16:47

Já bych to důrazně řešila s PA, která tě bude mít po příjmu v péči. A pak teda je dobrý, pokud je manžel u porodu, tyto věci podchytil, přece jen rodička má myšlenky trochu někde jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
27.2.14 16:50

@TereuliJa víš co, to je těžký, byli jsme šťastní, že máme krásné miminko..s odstupem času si vyčítám, že jsem byla slaboch, že jsem měla o to „svoje“ víc bojovat. Bohužel, stalo se.

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
27.2.14 16:52

@Dice to je právě to co mě ser..e. proč si mám někomu říkat o bonding, když to má být automatické??? :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
2249
27.2.14 21:32

Já jsem u prvního dítěte bonding chtěla a neměla au druhého nechtěla a měla :-) A to jsem rodila v rozmezí necelých dvou let v jedné porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.2.14 21:50

Tak u nás to automatické bylo, ale já rodila v Rakousku a tady je automatických víc věcí, které v ČR nepřipadají v úvahu.. Což mě vůči českým maminkám strašně mrzí!
Konkrétně v českobudějovické nemocnici jsem pracovala před odchodem z ČR. Ne na porodnici, ale co jsem se doslechla o místních porodech, to mě nenadchlo.. Člověk by v krajské porodnici čekal pokrokovější postupy..
Každopádně bych tedy naostřila lokty a hájila si svá práva!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
2.3.14 16:47

Tak vem s sebou chlapa, a on ti to zařídí, kdyby to byl fofr, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
2.3.14 16:56

@Blanka89 to nejde, on bude doma s prvním synem..a krom toho, myslím, že z nás dvou sem ta průbojnější fakt já :)

• Citovat
  • Upravit
3909
2.3.14 17:18
@andreazbudejc píše:
@Blanka89 to nejde, on bude doma s prvním synem..a krom toho, myslím, že z nás dvou sem ta průbojnější fakt já :)

aha, tak my to máme naopak, :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
2.3.14 17:28

A kam dávají jinak to dítě, když ne matce?
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
3.3.14 07:23

@Blanka89 no mně ho odnesli, aby ho prohlíd doktor a pak mi ho jen ukázali zabalenýho jak mumii :cert: opravdu pochovat sem si ho mohla až druhý den. :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100