Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Odpálkovala jsi mě raz dva, já tady nehodlám prosazovat moje názory, jen jsem ti chtěla napsat co a jak probíhalo u mě a mé kamarádky a protože ti má odpověď nebyla vhod a nemáš asi schopnost se do druhých vcítit a naslouchat jim a asi jsi ani nerodila, tak akorát píšeš jen jak by měl bonding vypadat…a to tady víme všechnny co chceme přirozeně porodit…ukončeme to a přeji ti štěstí a pohodu a zdravé miminko!!
@bbetty
Jejda, takové osočení, že se neumím vcítit do druhých a naslouchat jim… No nezlob se na mě, ale něco takového vyvozovat z internetové diskuze je poněkud odvážné.
Tvá odpověď mi skutečně vhod nebyla, protože jsem se z ní nedozvěděla to, na co jsem se ptala. Tedy když rodička bonding požaduje a má ho v porodním plánu, jestli je to bez problémů nebo ne. Tys vůbec nenapsala, jestli jsi ho vyžadovala…jen že jsi ho nezažila. A to já vím, že když si o něj neřeknu, plný bonding ve Zlíně nebude.
S tím, jestli rodím poprvé, podruhé nebo po desáté to vůbec nesouvisí, existují ženy, které mají „odrozeno“ a o bondingu neví, takže tvá poznámka, že jsem asi ještě nerodila a o bondingu akorát píšu, je zcela mimo. Navíc jsem se tu o něm nijak zvlášť nerozepisovala, pouze v jednom příspěvku. Ano, jsem v bondingu teoretik, stejně jako každá matka, která porod s bondingem nezažila.
Takže ti tedy velmi děkuji za takové zhodnocení mé osoby, to by zcela jistě nedokázal ani psycholog s letitými zkušenostmi ![]()
@PaniMys Budu ráda, díky! No a ať ti to dobře dopadne a jestli se ti bonding podaří, tak si to užij
U mě se uvidí, jak to skrz císař půjde…možná když bude plánovaný je to něco jiného než akuťák v noci a malého si užijeme více. A kdyby ne, nějak to pak doženeme ![]()
@Mistessa
Děkuju moc, snad to všechno půjde jako po másle ![]()
Myslím, že u plánovaného císaře to domluvit půjde, přece jen u akutního je to všecko neplánovaně ráz na ráz a na tyto věci asi není čas, pokud to nemají zautomatizované, jakože asi bohužel zatím nemají.
A navíc přesně jak píšeš - kdyžtak to člověk pak dožene, nestojí na tom svět ![]()
Ahoj, já jsem rodila ve Zlíně letos v lednu a malou mi hned po porodu dali na břicho (nikdo ji neumýval), zakryli ji dekou a tak u mě byla asi dvě hodiny, dokonce mi ji nechali i při šití, prý abych byla klidnější
Pak když přišla dětská ji zkontrolovat, tak mi ji taky nebrala, jen na ni mrkla a řekla, že pak přijde znovu, po mytí a prohlídne ji důkladně. Takže si myslím, že když si řekneš, že ji(jeho) chceš u sebe, tak ti mimčo nemůžou nikam vzít. A po asi dvou hodinách ji odnesla sestra okoupat, manžel šel s ní a zas mi ji donesla a vezla jsem si ji sama i na pokoj, ani na noc mi ji sestry nevzaly.
@Be-una tak to je fajn zpráva, díky za ni…aspoň taky vidím, že to jde. Asi když je mimčo v pohodě, tak problém dělat nebudou…vím že u prvního nám v kurzu říkali, že někdy se musí dát kyslík nebo křísit a to asi brání takovým příležitostem jako nechat mimčo hned u mámy a neprohlížet.
Jsem tu s reportem
Všechno proběhlo krásně a úžasně, přesně jak jsme chtěli. Personál byl skvělý, jak na porodním, tak na šestinedělí. Porodní plán naprosto respektovali, malého jsem spustila z očí pouze v den propuštění asi na 5 minut kvůli ultrazvuku ledvin. Takže ano, když člověk chce, dá se domluvit na skoro všem, jsou ke všemu ochotní a vstřícní. Já jsem opravdu moc spokojená.
Tak blahopřejeme!!!A ať jste s miminkem zdraví a šťastní!!!Taky určitě záleží kolik je porodů -
v květnu mě pomalu neměli kam uložit, na pokoji jsme byli i po třech!!!Teď asi tak silné období není.
Užívej si to, jsou to ty nejkrásnější okamžiky v životě!!!
@PaniMys @bbetty Tak už mám taky zkušenost
ani jsem jim to nestačila v den porodu říct, že bych chtěla malého hned po porodu na prsa a provedli to automaticky…prostě jsem porodila a hned jak byl umazaný a měl šňůru, tak mi ho nechali na prsou…až mě šili, sama jsem ho chtěla odložit manželovi, a pak teprve až jsme se pokochali a byla jsem zašitá (jakože mě šili hooodně) nám řekla sestra, že ho vykoupe…a to už byl totálně prokakaný smolkou, takže stejně musel. A to musím říct, že se ten den rodilo o 106, jen plakali mimina a po nás hned rodil vedlejší box…ten den měli prý 14 porodů a my rodili v 6 večer. Takže já nevím, na čem ten přístup záleží, každopádně jsem byla spokojená a nahradila si to, co jsem u prvního porodu císařem zažít nemohla a jsem za to strašně vděčná, protože ty city a emoce člověk jinak nazažije.
Co se týká porodního plánu, ten jsem měla spíš v hlavě…s tím rizikem, že může být opět císař. PA se mě sama ptala, jakou mám představu, zda bych přistouopila na epidural, zda bych odmítla transfúzi či jsem ji někdy měla, atd. Řekla jsem jí sama názor na všechno s tím, že budu vždy poslouchat především lékaře, co mi doporučí, ať už jdu k porodu s tou či onou představou…
Měla jsem PA Máselníkovou a doporučuju ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.