Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kvalitní boty prostě něco stojí no. Ale chápu, že je to pro tebe velký výdaj. Existují obchody s nadměrnými velikostmi obuvi, tam mívají větší výběr.
Tak si najdi brigádu třeba…Nebo tatínek? Já mám desetiletou a ročně nás boty stojí cca 12tis… Boty kupujeme drahé a kvalitní. I jak jsme měli pár let zpět tak boty prostě měla dcera vždy kvalitní.
Co čekáš jak budou vypadat boty od pubertáka když má jedny, za půl roku…???
U nás jsou boty prostě drahé u dcery, zase to ušetříme na oblečení to jedeme hodně vinted, výprodeje…
Boty by měl mít kvalitní každý, ať je to dítě, nebo dospělý.
Zkoušela jsi třeba v nadměrných velikostech a sledovat výprodeje? Kamarádka takto kupuje synovi. On má ploutve 😊 a prostě se vždycky snaží mu sehnat něco v akci.
Ceny jsou hrozné. No, držím palce, ať seženeš a nezruinuje tě to ![]()
@KKK85 píše: Více
Děkuji za tip s brigádou. Mně jde spíš o tip, jaké boty koupit a kde. Kde a jaké kupujete drahé a kvalitní boty? Boty můžou vypadat normálně i po půl roce i u puberťaka. ![]()
@Anonymní píše: Více
tak když má jedny boty tak jak ty boty můžou vypadat… Boty je třeba střídat no. A dítě chce adidasy… takže jedině prostě hledat na netu, sjíždět akce, slevy… asi se nezavděčíš nějakými prestigemi např.
Noo a nebo takto:
Vel. 42-43, nike a adidas, nové s visačkou, nové bez visačky. Ceny vypadají přijatelně… dá se vybrat, někdo dá i někdy slevu.
https://www.vinted.cz/catalog?…[]=16&size_ids[]=63&size_ids[]=62&size_ids[]=1579&page=1&time=1774334845&brand_ids[]=53&brand_ids[]=14&status_ids[]=6&status_ids[]=1
Chtěla jsem napsat, že v této velikosti ty boty nijak líbivě nevypadají žádné, ale to asi nebude ten problém u Vás.
Bohužel, kvalitní boty něco stojí, jsou ty, co si vybrala, alespoň kožené?
Já často kvalitní boty koupím třeba do 1500 nebo 1000, ale to je proto, že mám malou nohu, neroste mi a ve výprodejích na mě vždy něco mají, protože v těch omezených velikostech díky mojí velikosti vždy něco je. Takže na konci zimy nebo na začátku jara zimní a podobně.
U tebe bych u některých botů viděla řešení v tom sledovat výprodeje a kupovat takové ty boty, co se nosí na jaře i na podzim dopředu velikostně, protože je unosí buď na jaře nebo na podzim.
U někoho, komu rostě noha, bych si ale takle dopředu nedovolila bohužel koupit zimní a asi ani letní. Nebo alespoň ne moc dopředu.
Nakupuji často v Peonu, nevím, zda u Vás máte pobočku, kde se prodává výhradně tato značka, ceny jsou celkem slušné, ale člověk musí vybírat, ne vše dlouho vydrží, takže se vyhýbám určitým úpravám materiálu, které jsou náchylnější na opotřebování. U nás takový obchod je. Ale nevím, zda mají typy bot, které se budou líbit puberťákovi.
V tomhle věku už jim noha neroste, ne? Bych tipla, že je nebudou mít na půl roku jako batole. Spíš bych jim kladla na srdce, že další hned tak nebudou. A chce jich to víc na střídání. Outlety, výprodeje… Jako majitelka nohy 42 nemyslím, že by byl dneska i v běžné obuvi problém sehnat větší boty. Že je to boj s vkusem, to chápu, ale mě když pubertalni dite prudi, sdělím mu, že buď akceptuje něco z mého výběru, nebo si vybere samo a dám cenový limit, nebo holt bude chodit boso.
Klidne kupuj i online, jen je opruz s pripadnym vracenim ve smyslu baleni a odesílání baliku a cekani na vraceni penez, jinak je to zdarma - treba zalando a spartoo mam overene.
Odkud jsi?
Dcera 14 let ma na vylety Superfity, u tehle znacky se daji poridit „detske“ do velikosti 43.
Pak ma kotnikove Adidasky a nizke Adidasky. Zimni nepocitam, to je samozrejmost.
Vychytavame akce. Ted k Vanocum jsme ji koupili tenisky znacky Champion za necelou tisicovku. Vypadaji dobre, je to takovy ten styl, co dneska decka nosi a nestaly majlant.
Ty jsme poridili v obchode Worldbox. Za me se daji poridit v akcich boty i pro velky deti, jen se holt musi toho projit vic.
Vim, ze to treba neni uplne levna polozka, ale jak uz nekdo psal, hadriky se daji suprove sehnat za peknou cenu na Vinted…,tak na boty bych nasetrila a klidne ji ty Adidasy doprala. Loni na jare jsem sehnala v akci asi troje, kolem 1.300.-/kus, objednala a rekla dceri, at si jedny vybere, vybrala, nosi…
@marcellia píše: Více
Jenže ty akce jsou většinou na online… to by zakladatelka v pohodě koupila adidas za 1000-1300. Ale prostě když jen vlezou do sportisima tak to je pak horší… Jasné může taky narazit, ale spíše je štěstí na ty akce a výprodeje na zalandu, eobuvi atd atd…
Tak jestli se jí líbí sportovní boty, ať si koupí pánské. Nebo přijde ti, že jsou významně širší, než dámské? Mně se zdá, že mnoho výrobců má u tenisek unisex střih. Já mám 45/46 a vypadá na tom hrozně každá dámská bota. Tenisky značkové se dají koupit v outletu za slušnou cenu, ale má i Deichmann, CCC, vychytáš se slevou značkové Adidas, Filla…ale prostě fakt se musí od 43 smířit, že do pánského. Já v jejím věku z toho měla trauma, kéž by šlo tenkrát kupovat přes internet, abych si to nemusela potupně zkoušet v obchodech.
Ve věku dcery jsem z toho důvodu nosila pánské fejkové Converse vždy odněkud z obchoďáku, kde nikdo nekoukal, jakou si beru velikost a nebylo třeba žádat prodavačku o druhou do páru, kam jsem si nacpala gelovou vložku. A to jsem měla „jen“ 43 tehdy ![]()
Pokud chci pěknější boty, musím si za dámské nadměrné připlatit, tak fakt pod 2 tis nejdeš, není-li nějaká akce. Jinak já už jsem z většiny na barefoot a je mi jedno, jak ta noha vypadá, hlavně, že je pohodlí ![]()
Kolegyně kupovala Tamaris, jen tam našla pěkné dámské boty. Na facebooku na me vyskakuje „obuvnadmerna“ a ty boty nevypadají špatně.
A třeba eobuv má možnost, že si objednáš online, vyzkoušíš na výdejním místě a zaplatíš jen to, co si bereš.
Teď mají ve Sportisimo širší řadu Adidas. Dětem jsem je kupoval asi před dvěma měsíci, když jsem na ně narazila a to měli jen pár kousků. Teď mají velký výběr. Stojí kolem 1200. Jsou i velké unisex.
U nás boty lítají vzduchem, kupujeme jich hodně, obě děti mají nějaký nožní problém a bota jim musí sedět opravdu dobře. Syn má Orto vložky.
Jaké kupujete boty dcerám (cca 13-16 let), které mají velké velikosti (42, 43)? Narážíme na to, že se dceři žádné boty v této velikosti nelíbí - bohužel spíš mají v její velikosti jen pánské. Teď si dcera vybrala boty na internetu, ale cena je pro mě moc vysoká. Sobě si kupuji boty za pár korun a vydrží mi. Dcera má boty na rok a ceny jsou hodně vysoké. A po půl roce vypadají hrozně. Další věc je, že má nohy ploché (má vložky do bot), úzké a špatné kotníky. Koupit boty, které ji sedí je nadlidský vykon. Bohužel nevydělávám moc, takže nemůžu jen tak kupovat boty za 3 tisíce. Kdybych měla plat několik desítek tisíc, tak bych to nemusela řešit. K mému nízkému platu - tady je problém sehnat lépe placenou práci. Musela bych dojíždět, což teď bohužel z více důvodů nejde.
Jaké značky doporučíte a kde a jak nakupujete? Využijete nějaké slevy? Boty nekupuji přes e-shop, vždy někam musíme vyrazit a zkoušet. Dcera by si teď přála drahé boty Adidas.