Boty s funkční membránou?

37
30.9.22 09:14

Boty s funkční membránou?

Poraďte jakou značku a jaký typ… Pro dceru, dámská velikost, kvalitní boty, které vydrží několik sezon. Membránu potřebuji nepromokavou. Ideálně jeden pár celoroční, použitelný léto, podzim, jaro. Druhý pár vyteplený na zimu. Něco, co fakt funguje, cena přiměřená kvalitě. Nemám absolutně zkušenost, doteď jsem kupovala outdoor boty v Lidlu a ta kvalita mě tam nestačí (i když té ceně to asi odpovídá). Kupovat kde, přes internet, sportisimo nebo decathlon nebo jinde?
Předem velké díky.
Boty budou sloužit k vycházkám v přírodě, příležitostně trek do hor, do lesa. Při špatném počasí na cesty do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14624
30.9.22 09:19

U takových bot většinou cena odpovídá kvalitě :lol: nejlevnější nepromokave boty jsou ovšem gumaky. To zní možná blbě, ale já mám jedny, co vypadaji jako boty typu chelsea, a nosim je v dešti i normálně do města. Hlavni je pro mě sucho, i nepatrná vlhkost v bote me vytaci, a zde je to 100% jistota :lol: vypadaji úplně normálně, akorát jsou proste z gumy, no. A do hor mám kožené pohorky.

Příspěvek upraven 30.09.22 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.9.22 09:21

Já jsem tohle vyřešila trochu jinak. Potřebovala jsem, jak boty na trek do hor, tak abych v nich mohla chodit normálně a nepotila se mi noha. Slečna, co prošla Pacifickou hřebenovku mi doporučila, ať si vezmu nějaké lepší boty na běhání a tak jsem pročítala různé cestovatelské finty na boty, koupila jsem si nakonec boty na běhání od Salomonu, které jsou prodyšné a rychleschnoucí a lehoučké. Člověk má pocit, že chodí po obláčku, zároveň se cítí pevně a boty jsou příjemně prodyšné. Nepromokavé sice nejsou, ale řeším to nepromokavýma ponožkama a boty celkem rychle schnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
30.9.22 09:38

Já mám od salomonu s goretexem.. jako opravdu nepromoknou, nosím celoročně i do sněhu, dám jen návleky… ale asi nevím zda by někdo chtěl nosit do školy, do města… já je mám fakt na procházky, do lesa, na hory… do mokra. Ty co mám stáli asi 3tis..a vím že je budu mít x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.9.22 10:06

Ja mam zimni keeny a jsou fakt bozi…cena 3500,– ale verim, ze vydrzi leta…a turisticky taky salomon a taky super..proste jsou drazsi, ale zase vydrzi roky, takze se to vyplati..otazka je, jak moc dceri noha jeste roste…, ale asi uz moc ne, kdyz chces na vic sezon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.9.22 10:09

No… ja bych si koupila celorocni goretexove boty od Ecca. Nebo aspon s Hydromaxem. Daly se ještě nedavno koupit ve sleve, cena odpovida kvalite.
Na zimu nebo je mam tez, ale zalezi, jak moc chodite po horach. Ja zimni na hory resim vyssimi pohorkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.9.22 10:21

Pokud chceš boty, co vydrží, potřebuješ pohorky, které jsou celé z kůže - tzn žádníé textilní vložky, a mají co nejméně švů - vzhled cca toto: https://cdn.hudy.cz/…/125021.webp
celokožené boty můžeš donekonečna natírat (nejdřív drahým prostředkem na GTX, pak už klidně jen vazelínou) a neprotečou ti. textilii ale sotva natřeš.

dále mají být boty na kvalitní podrážce, s jistotou vibram
(varuji před pohorkama CXS GO-TEX MONT BLANC, které mají vzhledově skvělý vršek, ale podrážka je z másla - zato neklouže)

i u bot s vibram podrážkou budeš muset podrážku nechat cca po 5-7 letech vyměnit, to je novinka posledních dvou dekád, vymysleli materiál, co se rozpadá. dokonce tím rychleji, čím méně se používá.

značkové Lowa, hanwag, meindl,, poloznačka bennon, garmont, prabos, la sportiva… jak top bude pod 5000, je to podezřelé

spíš než vyteplené a nevyteplené potřebuješ vysoké a nízké.

pokud má někdo tip na kvalitní levnější boty, uvítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.22 10:22

Ša bych do keenu, alpine pro nebo čehokoliv s membránou ze Sportisima. Tam není špatná ani ta jejich value segment značka crossroad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.9.22 10:45

Všem díky, zapisuji si.

@Semtex píše:
U takových bot většinou cena odpovídá kvalitě :lol: nejlevnější nepromokave boty jsou ovšem gumaky. To zní možná blbě, ale já mám jedny, co vypadaji jako boty typu chelsea, a nosim je v dešti i normálně do města. Hlavni je pro mě sucho, i nepatrná vlhkost v bote me vytaci, a zde je to 100% jistota :lol: vypadaji úplně normálně, akorát jsou proste z gumy, no. A do hor mám kožené pohorky.Příspěvek upraven 30.09.22 v 09:27

Tyto gumáky mám taky v plánu, jsou celkem laciné a vydrží. Takže je určitě užijem. Ale tak na tůru do hor to nebude, to je jasné :)
Každopádně díky za tip :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.9.22 10:47
@NEITIRI píše:
Já jsem tohle vyřešila trochu jinak. Potřebovala jsem, jak boty na trek do hor, tak abych v nich mohla chodit normálně a nepotila se mi noha. Slečna, co prošla Pacifickou hřebenovku mi doporučila, ať si vezmu nějaké lepší boty na běhání a tak jsem pročítala různé cestovatelské finty na boty, koupila jsem si nakonec boty na běhání od Salomonu, které jsou prodyšné a rychleschnoucí a lehoučké. Člověk má pocit, že chodí po obláčku, zároveň se cítí pevně a boty jsou příjemně prodyšné. Nepromokavé sice nejsou, ale řeším to nepromokavýma ponožkama a boty celkem rychle schnou.

To je zajímavé, možná půjdu i touto cestou. Fakt je, že tyto boty bývají lehoučké a dobře se v nich chodí. Ale k tomu bude zapotřebí koupit ještě ty nepromokavé, bez nich se neobejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.9.22 10:51
@Melodie91 píše:
Ja mam zimni keeny a jsou fakt bozi…cena 3500,– ale verim, ze vydrzi leta…a turisticky taky salomon a taky super..proste jsou drazsi, ale zase vydrzi roky, takze se to vyplati..otazka je, jak moc dceri noha jeste roste…, ale asi uz moc ne, kdyz chces na vic sezon

Noha už neroste. Proto chci koupit nějaké pořádné boty, dražší, až je prochodí, tak si už bude kupovat sama za svoje peníze z brigád.
A kupuješ je prosím kde? Sportisimo nebo se vyplatí hledat na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
30.9.22 10:59

Pro sebe mám Columbie za pět tisíc, mám je i na hory. Neosvědčily se mi Merrellky za tři tisíce ani jakákoliv lacinější obuv. Dítěti s dospělou velikostí nohy jsem kupovala Fare, teď bohatě postačuje obuv z Decathlonu.

• Citovat
  • Upravit
138
30.9.22 12:19

Tak závisí na ako náročné trasy to bude… mne stačia i outdoorky Fila z Deichmannu…:D ale ak fakt kvalita tak môžem odporučiť Dolomite, ale sú výrazne drahšie… ale niektoré modely vypadajú pekne i na nosenie do mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.9.22 12:22
@Pavlína05 píše:
Noha už neroste. Proto chci koupit nějaké pořádné boty, dražší, až je prochodí, tak si už bude kupovat sama za svoje peníze z brigád.
A kupuješ je prosím kde? Sportisimo nebo se vyplatí hledat na internetu?

Oboje jsem kupovala primo v jejich obchode…ja moc boty pres net neumim 🙈 radsi vyzkousim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák