Boty Superfit

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
22.12.14 15:16

Jinak ortopedi pořád radí tvarované vložky a hnusný boty. Fyzio spíš cvičení a naopak co nejvíc nohu na boso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.12.14 15:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.12.14 15:19

Je jasné, že ti sem hodí odkazy na pravý opak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.14 15:36

@Martooni Já si myslím, že boty nemusí být jedinou příčinou. Jaký měla dcera motorický vývoj? Ono stačí, aby měla třeba nějaký špatný pohybový vzorec z lezení, nebo mohla najednou rychleji vyrůst apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.12.14 15:57

Myslím, že plochá noha nevznikne jenom obuví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
22.12.14 16:06

Taky mame pry plochou nohu a to mela vzdy nove zdravotni boty jako fare, superfit, beha cele leto bosa.. tak jsem se na to vyprdla a snazime se ted obouvat barefoot i kdyz na zimu ma opet superfit. U deti je plocha noha bezna a nemusi to byt problem. Takze ja to resit nijak nebudu, snad neublizim. Doktorum davno neverim vse, co vypusti z pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
22.12.14 16:19

Plochá noha je i dědičná a neuděláš s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
22.12.14 17:51

@Run článek hezký, ale to lze využít a také využíváme jen v létě.. od podzimu do jara prostě musí mít v našich klimatických podmínkách boty :nevim:

@Svistice motorický vývoj - myslím, že naprosto standartní, ve 4m se začala otáčet, nikdy jsem ji neposazovala, sama začla lézt v 9m, pak si sedla a týden na to se začala stavět okolo nábytku. Chodit začla ve 12m a 14ti dnech.
Rychle taky nevyrostla, spíš pomalu. Je maličká po nás.

@xreni barefoot - co to je?

@Busy Bee možná, že to bude tím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.12.14 17:53

@Martooni barefoot je právě „bosé“ chození. Boty s tenoučkou a ohebnou podrážkou. Cítíš nerovnosti a noha tak pracuje přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
22.12.14 18:12

@Run už si o tom začínám zjišťovat a začíná se mi to líbit. Nevěděla jsem, že existují boty na bosé chození. Každopádně nic tím nezkazím, ploché nohy už má :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.12.14 18:25

@Svistice motorický vývoj - myslím, že naprosto standartní, ve 4m se začala otáčet, nikdy jsem ji neposazovala, sama začla lézt v 9m, pak si sedla a týden na to se začala stavět okolo nábytku. Chodit začla ve 12m a 14ti dnech.
Rychle taky nevyrostla, spíš pomalu. Je maličká po nás.

známá teď říkala, že její dcerka (3,5r) má taky plochou nohu, byla někde na rehabilitaci nebo kde kvůli něčemu a tam ji to sdělili právě a že to může být jejím častým sezením na zemi v rozkleku a nezpevněným břišním svalstvem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.14 18:34

@hofka Nás právě na cvičení miminek upozorňovala fyzioterapeutka, že laik si ani nevšimne, ale že stačí, aby dítě při lezení třeba chvilku lezlo s jinak zafixovaným kotníčkem, nebo při ležení na zádech přeskočilo takovou tu fázi, kdy miminka třou nožky o sebe a sundavají si ponožky - jsou to „blbosti“, ale nevytvoří se nějaké nervové spojení a za rok, dva, tři se to může (a taky nemusí) projevit třeba šmajdáním, nohama do X a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.12.14 19:04
@Run píše:
Není to tím :kytka: Nevěřím na to, spíš to zdědila nebo je to smůla. Děti rozhodně nemají mít tvarované stélky a upřímně už se i upouští od toho, že kotník musí být vysoký. Já tomu věřím, bota má být hlavně ohebná. Což Superfity jsou. Hele malá má většinou bot po někom a nohy má krásný, doma jedině bosa, trochu koberců a hlavně dlažba. Mám ráda Superfity a Primigi a na nové fakt nemám. Koupila jsem zánovní Fare a teda zklamání veliké. Tvrdé a hlavně podrážka hrozně rychle ošoupaná. A to jsou to prý skvělé boty.

Mam naprosto shodne nazory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.14 19:11

@Run OT: Ženský, proč mě blbnete novýma nickama. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.12.14 19:14

Taky si myslim, ze to urcite neni botkami. Nereknu, kdyby mala chodila v neohebnych tvrdych botach, pokudmozno jeste sesmajdanych a podedenych. Ale takhle bych to tipla na genetiku nebo lehky vliv vyvoje (jak lezla, jakym zpusobem sedela atd.) ;)
Mmch mam dve holcicky, obe nosi stejne kvalitni botky (nove vetsinou Supetfitky) a starsi ma nozicku hodne klenutou a uzkou a vzdy mela, a mladsi ji ma baculatejsi a dost plochou (starsi po mne, mladsi po chlapovi) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková