Boty Superfit

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
22.12.14 19:21
@Svistice píše:
@Run OT: Ženský, proč mě blbnete novýma nickama. :evil:

Když mě ta Sibyla prostě k srdci nepřirostla :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.12.14 10:25

@Martooni Boty jsou v tom vážně nevinně. Bota má být co nejohebnější, tvarovanou stélku děti mít nemají, na nohách mají tukové polštářky. Plochá noha je jednak dědičná záležitost a jednak za to může motorický vývoj. Jsou věci, kterých si laik vůbec nemá šanci všimnout a ani nevšimne, odchylka v pohybovém vzorci a může to v budoucnu udělat paseku. Třeba takové sezení mezi patami se špičkami ven vede v 99,9% k plochým nohám. Kluk nosí většinou Superfit (s vyjímkou sandálů, ty má většinou Fare, do Superfitů se totiž nevejde) a má zborcenou příčnou klenbu III. stupně a valgózní postavení v kolenou. Manžel měl prý jako dítě nohy šílené, kluk měl horší pohybový vzorec jako mimino, věčně seděl mezi patami… na ortopedii jsme začali chodit v roce, až ve 2,5 letech se něco pohnulo. Do té doby se opravdu nedělo vůbec nic a ono je to i logické, protože dřív to moc nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
23.12.14 12:39

@Fima děkuju za objasnění. A tak co s tím máme dělat? Co s tím děláte vy? Každý tvrdí něco jiného. Zalíbilo se mi barefoot, asi bych to zkusila, nic tím nezkazím, snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.12.14 14:03

@Martooni No právě, každý tvrdí něco jiného… a pak si vyber, že. My chodíme co půl roku na kontroly, ve 2,5 letech dostal do bot vložky s korekcí a tím to nějak končí. Má hodně běhat bosky po nerovném povrchu, sedávat v tureckém sedu, máme nějaké cvičení a to je vše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.1.15 14:26

Prosím o názory… dcera má nohu 17cm, chci jí koupit onošené Superfity přes bazar…, takže vyzkoušet je nemůžeme… jsu to vel.27, mají délku 17,7cm… Asi bych měla koupit s větším nadměrkem, že? nebo to stačí, když je to cca na tři měsíce? :nevim: nohu má úuzkou, když vezmu 28, tak jsou 18,5, a budou i širší… tak nevím…

díky za zkušené rady zkušených maminek… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 14:28

@3HE Vzala bych větší, dáš tlustou ponožku…a je to hned několik mm navíc. A po našich zkušenostech, kdy jsme po 2 měsících museli kupovat další botky, protže malé poskočila noha o 1/2 cm… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 14:30

@3HE Jo a myslím, že Superfitky mají prošku pomotané rozměry a stejná velikost u jiného tipu boty je rozdílná…než koupíš, nech si to přeměřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.1.15 14:31

@BaMaK nehci dávat tlusté ponožky… ve školce si je nebude kvůli procházce nasazovat… noha jí právě poskočila teď. v listopadu jí ty loňské zimní byly dobré a teď jsou jí malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 14:34

@3HE tak zajdi do obchodu, vyzkoušej a pak kup v bazaru…sice trochu neetické, ale asi běžné…a jestli jim uděláš tržbu třeba na jaře, pro mě omluvitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
8.1.15 14:40

@3HE
A jaké mají zapínání? Mám zkušenost že ty se šněrováním od nártu (začíná už na vodorovné části) drží dobře na noze i větší velikost (tj. počítáš s nadměrkem a tím že jsou zmenšené kožíškem uvnitř) a ty se sněrováním/zapínáním jen na holeni (začíná až na svislé části boty) stahují ponožky, takže lze jen v punčocháčích což je problém pokud potřebuješ často přezouvat.

A ještě si ověř metr, nevím jak to dnes dělají ale při měření mi ševcovský metr, klasické pravítko a svinovací metr měří každý trochu jinou míru. Nemluvě o tom že Superfitky a konkurenční boty stejného vnitřního rozměru jsou ofic o číslo a půl jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
8.1.15 14:53

Máme šnurovacie Superfity vel. 26, stélka je 17cm, nohu má malá 15-15.5cm. Radili nám a skúšali sme v špecializovanej predajni detskej obuvi. Ja by som na Tvojom mieste vzala tie väčšie, nech ju to pri behaní v snehu a sánkovaní neotravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.15 15:16

@3HE 7mm nadmerek je malo. I na strankach Superfit pisou, ze mas zmerit chodidlo ditete a pripocitat 12 az 15mm, abys mela idealni velikost boty…
Jinak ruzne modely superfitu maji i jinou velikost v milimetrech. Zkus teda napriklad pohledat jen jiny model, kde ti velikost v mm bude vyhovovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.1.15 15:43

@3HE malá včera přeměřená, zdála se mi větší. Má 16 cm a i paní v kamenném obchodě říkala, že ven už jen 27. Bačkory má nový Fare, ještě 26, ale u bačkor je to jiný, navíc Fare má velikosti větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.1.15 15:44

Takže určitě větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.1.15 21:54
@BaMaK píše:
@3HE tak zajdi do obchodu, vyzkoušej a pak kup v bazaru…sice trochu neetické, ale asi běžné…a jestli jim uděláš tržbu třeba na jaře, pro mě omluvitelné.

to právě nemůžu udělat, nejbližší obchod mám 45km…

@kjhui šněrování toto: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
ad metr - nechávám si poslat foto stélky s pravítkem… :palec:

@Black Cat

@Black Cat píše:
@3HE 7mm nadmerek je malo. I na strankach Superfit pisou, ze mas zmerit chodidlo ditete a pripocitat 12 az 15mm, abys mela idealni velikost boty…
Jinak ruzne modely superfitu maji i jinou velikost v milimetrech. Zkus teda napriklad pohledat jen jiny model, kde ti velikost v mm bude vyhovovat…

Já vím, že 7mm je tak tak, ale ona měla teď vel.26, tak mě to děsí, že jdeme hned na 28 a navíc je má na tři měsíce :think: když vezmu větší, tak bude v nich tři měsíce klopýtat a stejně jí na další zimu budou malé… ale zase 7mm je asi opravdu málo :think: - postavila jsem ji na stélku 17,7 z jiných botek a vypadá to už na první pohled tak akorát… asi budu muset vzít ty 28…

@Black Cat jiný model právě nemůžu mít, kvůli šněrování.

DĚKUJI VŠEM, já se s tím už nějak poperu ;) vzala bych větší jen se bojím, že budou už i široké a že jí budou hopsat na noze… ale asi budu muset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková