Boty v akci 1+1 a reklamace

Anonymní
1.2.13 09:09

Boty v akci 1+1 a reklamace

Holky, jsem naprosto znechucena. Před 10 dny jsme si s přítelem koupili dvoje zimní boty. Prodejna obuvi měla dvě akce – 1) pokud jste si zakoupili jeden pár bot, dostali jste 30% slevu, 2) pokud jste si koupili dva páry, dražší jste zaplatili plnou cenu a levnější dostali za 1 Kč. Bohužel jsme zvolili druhou variantu i když byla asi jen o 100kč výhodnější. Bohužel vůbec mě nenapadlo, jak to bude s reklamací…
Na mých botech za 1 Kč se po dvou dnech nošení objevila závada. Šla jsem je reklamovat, na což mi prodavačka nabídla vrácení peněz – tedy 1 Kč Já ale chtěla aby boty vrátila prodejci jako vadný kus a příteli uplatnila slevu 30% na dražší boty – to odmítla. Rozhodla jsem se tedy, že vrátím oboje boty (přítel je ještě nenosil) – to také odmítla. Chtěla jsem tedy, aby mi boty opravili – to mi však nedoporučila, protože pokud firma boty neopraví a rozhodne o vrácení peněz – vrátí mi 1 Kč a neopravené boty už mi nevrátí Podle nich si mám boty na vlastní náklady nechat opravit na jejich prodejně Jsem naprosto vytočená. Chtěla jsem jen dodat, že mě při nákupu nikdo neupozornil, co se stane v případě reklamace, nedostala jsem ani k účtence žádný papír – reklamační řád, jak je zvykem. Navíc ta prodejna není žádný diskont, ale seriozně tvářící se obuv se značkovým zbožím. Jsem tak vytočená, že přemýšlím, že tam zajdu potřetí, nechám si sepsat reklamační protokol a napíšu do televize

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
1.2.13 09:18

Myslím si, že ať budeš dělat co chceš, máš smůlu. Oni ti za poškozenou obuv chtějí vrátit plnou cenu. je to sice blbé, ale nemáš žádnou šanci z nich dostat něco víc. Když to pošlou do opravny, vrátí se jim že jsou neopravitelné a v tom případě ti musí vrátit cenu bot :nevim: Dle zákona naprosto správné. Vzít zpět nenošené boty ti vzít nemusí. Takže buď naštvaná, ale to je tak jediné, co můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
1.2.13 09:20

To už se mi taky stalo. Neuděláš s tím nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.2.13 10:09

Bohužel to dělají správně, boty jste koupili za korunu, tak korunu nabízí zpátky… :nevim: Nevidím na tom nic divnýho, přijde mi to logický… (I když chápu, že to naštve… Ale mě osobně by třeba nenapadlo boty, který jsem měla v podstatě zadarmo, jít reklamovat, no… :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 10:13
@kate02 píše:
Bohužel to dělají správně, boty jste koupili za korunu, tak korunu nabízí zpátky… :nevim: Nevidím na tom nic divnýho, přijde mi to logický… (I když chápu, že to naštve… Ale mě osobně by třeba nenapadlo boty, který jsem měla v podstatě zadarmo, jít reklamovat, no… :nevim: )

No to jste hodná, to z vás prodejci musí mít radost, že vám přijde blbý se bránit. Já na tom naopak nevidím nic divného. Koupili jsme přítelovi boty po sezoně, kdy jsou všude výprodeje za plnou cenu, druhý boty jsou nepoužitelné, to je přece úplně vpohodě, ne… :roll:

• Citovat
  • Upravit
26093
1.2.13 10:15
@Anonymní píše:
No to jste hodná, to z vás prodejci musí mít radost, že vám přijde blbý se bránit. Já na tom naopak nevidím nic divného. Koupili jsme přítelovi boty po sezoně, kdy jsou všude výprodeje za plnou cenu, druhý boty jsou nepoužitelné, to je přece úplně vpohodě, ne… :roll:

Pokud využívám takovou akci, tak s tímhle prostě musím počítat, ne? :nevim: Pokud by se s botama nic nestalo, měli byste je za polovinu ceny… Nikdo vám přímo tuhle akci nenutil, vybrali jste si ji sami, dobrovolně… Takže je to víceméně vaše blbost… Já chápu, že to naštve, ale prostě postup obchodu je v pořádku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 10:24

Jo je to naše blbost. Bohužel já při koupi zboží nepřemýšlím automaticky hned o reklamaci, doufám, že si to ale přečte někdo, koumu tímto pomůžu.
Jinak polovina to nebyla ani náhodou, říkám, kdby jsme si je brali v akci každý pár zvlášť, tedy -30% tak by nás to vyšlo jen o stovku dráž ale reklamace by pro mě probíhala vpořádku, holt jsem si to nespočítala a ani mě to nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
26093
1.2.13 10:31
@Anonymní píše:
Jo je to naše blbost. Bohužel já při koupi zboží nepřemýšlím automaticky hned o reklamaci, doufám, že si to ale přečte někdo, koumu tímto pomůžu.
Jinak polovina to nebyla ani náhodou, říkám, kdby jsme si je brali v akci každý pár zvlášť, tedy -30% tak by nás to vyšlo jen o stovku dráž ale reklamace by pro mě probíhala vpořádku, holt jsem si to nespočítala a ani mě to nenapadlo.

No ale pokud beru jen tu původní cenu těch druhejch bot, tak půlku oproti původní ceně stály… (tak jsem to myslela…) Jen by mě zajímalo, jestli kdyby se rozbily ty druhý boty a oni by ti nabídli vrácení peněz, nechala by sis ty boty za jednu korunu nebo bys trvala na „férovosti“ a chtěla si ty svoje doplatit na třetinu ceny… :-) Myslím, že to by ses takhle nehádala a za tu korunu by sis je nechala… :nevim: Ale když se tak chová obchod, je to „podvod“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.2.13 10:32

Hele, četla jsem to několikrát a já pořád nechápu s čím máš problém? Nepotřebuješ k tomu dávat papír o reklamaci, protože je to podle zákona - pokud jim ty boty dáš na spravení a oni uznají, že to nejde, tak ti vrátí peníze a ve tvém případě to bude ta 1 koruna, zpětně ti slevu na ty první boty taky dát nemůže - to už je prostě zaúčtované a ona se v tom přeci nemůže hrabat zpětně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.2.13 10:36

Jinak mi to přijde jako situace, kdy si koupíš zboží v akci třeba o polovinu levněji. Zboží se rozbije a prodejce ti vrátí kupní cenu, za kterou ty to ale už nikde jinde nekoupíš, protože nikde akce není… :nevim: Tohle je prostě vždycky risk, no… :think:
Chápu, že tě to štve, ale do televize to podle mě fakt nepatří, protože oni postupujou správně… Já při koupi řeším i případnou reklamaci, protože nějak přitahujem vadný kusy všeho, na co se podíváme ( :-D ) a s tímhle právě i proto počítáme… :think:

Jinak nepíšeš, co se s těma botama stalo, jestli je reálný, aby se to dalo opravit… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí