Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj…napíšu k tomu také své.Sandálky Rebit z hypky ted Alberta máme také a přijdou mi nic moc, vloni sme dokonce dvoje reklamovali.Přijde mi, že je to moc měkká kůže a nesedí tak pěkně na nožkách jako třebas Essi, ale zase na písek, kolo a do školky ideální.
Jinak také kupuji botky v hypernově a dokonce i do zásoby/pokud netrefim velikost, že z nich vyroste prodávám pak kámošce, co má mladšího kluka/.Musim říct, že určité značky mají stejné jako rákosníci, ale jiné mají zas své.
Do 2.let sem řešila dost dětské botky kupovala sem jen nové značkové Essi,Buble gummers anebo Santé,ale brzy vypadali jak staré jak je nosil všude.
Tak sem pak také přešla na variantu levnějších na písek, odrážedlo,atd…které se právě dají sehnati v hypernově a tescu.Tam jsou super ty cherokee plátěné botky na suchý zip ted stojí cca 180Kč, malej mi je během chvile zničil na odrážedle tak sem je obrečela.
A ted, co chodíme do školky tak kupuju většinou v hypernově a dbám dle rady doktorky na tvrdý opatek, aby bota zároven měla měkkou podrážku a popř. u tenisek tvrdé okolo.Prostě,aby seděla jak má.
já si myslím, že pokud si člověk botu prohlídne, zdá se mu pro dítě vyhovující, tak proč ne? všichni nemají na drahé značkové boty…
my jo, a tak je kupuju, protože na Vojtovi prostě nešetřím… ale je to tak, že má prostě 1 boty, 1 sandálky. plus teď na léto sketchers (alá crocsy). víc bot nekupuju, páč se mi to nevyplatí. ale za dvoje boty dám najednou 1300,– i víc což uznám, že je dost. ale boty nosí všude, i na písek apod., teď v léte je to super, chodí v písku bosky, což je stejně nejlepší…
myslím, že i na odrážedle a na písku se formuje noha a podle mého by měl mít prcek botu, kterou uznám za dobrou i tam… takže žádné boty na horší se u nás nevedou…
každopádně, boty jsou to kvalitní (essi, fare, santhe - jiné neoblíkne) a díky častému nákupu nových jsou nezničené a zůstanou pro další děti.
takže pak i já budu za „nepřítele“, neboť dítě bude mít děděné boty
![]()
Tak se přidám i já se svým názorem, snad optimistickým:-)
Já to ze začátku taky dost řešila a žrala každý článek a měla v plánu kupovat jen nové a značkové, ale pak jsem mluvila se sestřenkou, co má syna o 3 dny starší než já malou a viděla jsem ho v holčičích sandálkách ( sestřenka je doktorka, takže si myslím, že by nedělala nic, co by vyloženě ohrožovalo vývin nožky jejího syna) a ona mi řekla, že u první dcery to taky hrotila a kupovala samé nové a drahé, ale ted už z toho teda vyrostla a má jedny lepší, ale jinak na ven, písek ( malého jsem v jiných, než těch pískových botech neviděla:-)-je ny písku víc než kde jinde:-))má boty dokonce po někom jiném a jinak nějaké levné právě z nějakého hyper marketu nebo tak.
No a další názor, s malou jsem chodila skoro od narození do jejího 1 roku na rehabilitace ) je narozená dříve, takže jsme museli) a když jsem se té rehabilitační sestry ptala právě na boty, tak mi řekla, že ano se žirafkou jsou dobrý, ale prý i u vietnamců se dá narazit na bezrpoblémové boty, takže asi tak u nás…
Jinak, malá chodí teprve měsíc, takže zatím máme jen dvoje boty, jedny sandálky z deichmanna za 299 a jedny plné s žirafkou za 360, ale už ji porostla noha, tak musím ekoupit nové, ale víc než 500 si taky dovolit nemůžu a dokonce jsme uvažovala, že bych i jedny koupila přes mimibazar na takové to nošení na písek a tak…
Tak hlavně mě ted neukamenujte, ale taky na tom nejsem finančně nejlépe:-)