Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To ti 20 měsíční dítě ještě nikdy předtím nepadlo na hlavu? Našemu se teda stane i několikrát denně že se v sede prevrati a padne hlavou na podlahu. Jezdit s tim na pohotovost, to bych tam mohla rovnou bydlet. Kolikrat padne i ze stoje nebo padne hlavou na nějaký kus nabytku.
@Kriss Tina píše:
To ti 20 měsíční dítě ještě nikdy předtím nepadlo na hlavu? Našemu se teda stane i několikrát denně že se v sede prevrati a padne hlavou na podlahu. Jezdit s tim na pohotovost, to bych tam mohla rovnou bydlet. Kolikrat padne i ze stoje nebo padne hlavou na nějaký kus nabytku.
Nespadl nikdy tak silně na hlavu do zadu. Vždy se max bouchl do čela nebo tak. Ale tohle byla rána vážně mám strach. Syn má 15 kg a pes 40kg.
1. V nemocnici jste byli, nic nenašli, nic mu není, bude ok. Takových ladu ještě bude…
2. Pokud máte doma takový tele (tím myslím 40 kg psa), asi bude potřeba ho hlídat. Deti a psi k sobě prostě nepatří. Určitě ne bez dozoru. Dovedu si představit, jak si asi rok a půl starý dítě „hraje“ se psem.
Pozoruj jestli reaguje, neni spavy, neni mu zle od zaludku, vnitřní krvácení by se projevilo nejakou bledosti, nizsim pulsem, mohla by mu byt zima a potil by se. Ale rekla bych ze bude v pohodě, náš takhle padá od 10 měsíců, většinou padne tak, že letí na záda, zvlášť když ho třeba starší strčí. Kolikrat padne až zaduni podlaha, ma bouli a zvedne se bezi dal.
Když se jeví v pořádku, bude v pořádku.
Proboha, my měli pádů… Z linky na dlaždičky, z kočárku na chodník, ze schodů… Dva kluci, no. To bychom se mohli na pohotovost rovnou nastěhovat. Nešil, děti jsou na pády dělané… Za doopravdy nebezpečné se považují pády s bezprostřední ztrátou vědomí nebo s příznaky typu spavost, zmatenos, nevolnost, bledost…
Pokud to bylo jen ze sedu, byla bych klidná. Syn padá na hlavu pořád. Často má boule. Prohlásil, že je parkourista a neustále od někud skáče. Stačí, abych šla na wc a už stojí na stole.
Chce se to obrnit. Pokud po úraze pláče, reaguje, nezvrací, není boule měkká, není spavý, zorničky reagují stejně, tak by to mělo být v pohodě. Já plaším, jen když spadne z větší výšky, než sám měří.
Uživatelka Pudloslava to má na svém profilu hezky popsané.
@elibro píše:
Když se jeví v pořádku, bude v pořádku.Proboha, my měli pádů… Z linky na dlaždičky, z kočárku na chodník, ze schodů… Dva kluci, no. To bychom se mohli na pohotovost rovnou nastěhovat. Nešil, děti jsou na pády dělané… Za doopravdy nebezpečné se považují pády s bezprostřední ztrátou vědomí nebo s příznaky typu spavost, zmatenos, nevolnost, bledost…
Nešil. To se lehce řekne je to mé první dítě které navíc spadlo ještě k tomu tak silně tak si myslím, že je normální mít strach. Navíc v nemocnici se podívali na něho tak rychle, že bych nestihla ani namazat rohlík.
@Billi píše:
Pokud to bylo jen ze sedu, byla bych klidná. Syn padá na hlavu pořád. Často má boule. Prohlásil, že je parkourista a neustále od někud skáče. Stačí, abych šla na wc a už stojí na stole.
Chce se to obrnit. Pokud po úraze pláče, reaguje, nezvrací, není boule měkká, není spavý, zorničky reagují stejně, tak by to mělo být v pohodě. Já plaším, jen když spadne z větší výšky, než sám měří.
Uživatelka Pudloslava to má na svém profilu hezky popsané.
Ano byl v sedě ale nebylo to opravdu jen převrácení ale opravdu sebou třískl.
@Anonymní píše:
Nešil. To se lehce řekne je to mé první dítě které navíc spadlo ještě k tonmu tak silně tak si myslím, že je normální mít strach. Navíc v nemocnici se podívali na něho tak rychle, že bych nestihla ani namazat rohlík.
I moje dítě kdysi spadlo prvně. A pak prvně ošklivě. A pak prvně spadlo to druhé… A ano, vím, jaké ošklivé zadunění vydá dětská hlava po pádu na podlahu…
Nicméně je bez příznaků a na pohotovosti jste byli. Nelze prostě každé dítě po každém běžném batolecím pádu prohnat cétéčkem. Chápu, že tě to vyděsilo, ale víc, než ho teď lehce pozorovat prostě udělat nemůžeš…
@Anonymní píše:
Ano byl v sedě ale nebylo to opravdu jen převrácení ale opravdu sebou třískl.
Má bouli, modřinu? Roztřískl si hlavu, že mu tekla krev?
Ještě mi kdysi někdo říkal, že pokud je boule a není díra, tak to je taky dobré. Ještě by mu neměla téct krev z uší (a vlastně odnikud)
Ono to opravdu vypadá děsivě a hlava umí zadunět. Udělala jsi maximum. Pokud by se jim to nezdálo, nechají si vás na pozorování.
Věř tomu, že pádů ještě bude časem víc. Tomu nezabráníš.
@Billi píše:
Má bouli, modřinu? Roztřískl si hlavu, že mu tekla krev?
Ještě mi kdysi někdo říkal, že pokud je boule a není díra, tak to je taky dobré. Ještě by mu neměla téct krev z uší (a vlastně odnikud)
Ono to opravdu vypadá děsivě a hlava umí zadunět. Udělala jsi maximum. Pokud by se jim to nezdálo, nechají si vás na pozorování.
Věř tomu, že pádů ještě bude časem víc. Tomu nezabráníš.
Nemá bouli.
Zakladatelko, neboj, určitě je dítě v pořádku, Žádný lékař by si to u batolete nevzal na svědomí. A můžu tě uklidnit, plovoučka je asi ten nejlepší povrch, ba který mohl upadnout. Beton je horší. Pro klid duše ho dnes pozoruj, ale bude jistě v pořádku. ![]()
@Anonymní píše:
Nešil. To se lehce řekne je to mé první dítě které navíc spadlo ještě k tomu tak silně tak si myslím, že je normální mít strach. Navíc v nemocnici se podívali na něho tak rychle, že bych nestihla ani namazat rohlík.
Fakt neblazni, deti padají, to je normlani. Ja taky mela kdysy prvni dítě, které padalo. Starší syn na to byl ještě vetsi expert, ten si i rozrazil čelo o šuplík a nikam sme nešli, zalepili sme to a pozorovali. Nebo silně padnul na stejné místo na hlavě 3 dny po sobe, pokaždé měl velkou bouli, dalsi dny se mu delaly boule na těch boulich, ten treti den uz vypadal jak jednorozec
hod se do klidu a zvyklej si, že detem se obcas neco stane, jsou na to od prirody vybavený.
Ve 20 měsících mi malá bezne padala na zem stylem znak. Roztahla ruce a prostě s sebou mrskla. Nikdy ji nic nebylo ![]()
Dobrý den prosím chci se zeptat včera kolem 11 h si syn ( 20 měsíců )hrál se psem seděl a pes ho převrátil malý se silně bouchnul do hlavy o plovoucí podlahu. V nemocnici mu pouze zkontrolovali zorničky a jestli reaguje. Strašně se ale bojím krvácení do mozku. Neví prosím někdo jaké jsou příznaky nebo co mám hlídat? Syn se jeví zcela normálně. Ale prý se to může projevit až do několika dní.