Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky já to vyfotila, a j to mnohem větší, jak mi zapózuje.já mám takový strach, podívejte na to, jak je to veliký
v těchto místech to má i syn..je to zvětšená uzlina..teda u nas..dneska už s tím stejně nic nenaděláš..i kdyby vzali na pohotovosti krev, tak rozbor stejně dneska nebude
Dej si v google obrázky uzliny na krku, v tomto místě jsou uzliny.
@smurfka @Kikla holky fakt? já jsem asi de.bil. jsme myslela, že jsou výš. každopádně jsem malinko klidnější…jak jsme viděla tu svou otku, chtěla jsem na pohotovost, ale takhe počkám. já tím strachem asi vidím blbě…asi určitě, když jsem tu prvně psala o 1-2 krát 1 cm. takže myslíte uzlina? to by mělo být snad ok, jak bolí ta moje, tak jsem googlila a prý když zvětšená uzlina bolí, tak je to dobrý, když je to nádor, prý to nebolí, v případě uzliny
děkuju, uklidnily jste mě..ale strach mám pořád. dětičky jsou moje všechno
![]()
Syn má na jedné straně 1× 1,7cm a na druhé straně menší..syna teda nebolí.. ![]()
Kamarádka měla rakovinu, tu bouli měla u uzlin nahoře a nic ji nebolelo. Tohle nebude nádor ![]()
Anonymní, chápu tvé obavy, ale nepanikař. Vezmi to logicky, copak by nádor vyrostl za den? Dle mého je to buď uzlina, nebo zatuhlý sval ev. skřípnutý nerv.
@Avele píše:
Anonymní, chápu tvé obavy, ale nepanikař. Vezmi to logicky, copak by nádor vyrostl za den? Dle mého je to buď uzlina, nebo zatuhlý sval ev. skřípnutý nerv.
no ale já nevím, jeslti to tam nemá dýl. jen ted jsem mu to prozkoumala že říkal že ho to bolí. jinak mu tne krk nezkoumám ![]()
Syn to mel taky, jak rostl, tak to bylo vic videt, pri nemoci, urazu telo vic pracuje a uzlina se zvetsi.Syn mel shluk uzlin, detsky dr tomu neprikladal vyznam, ja vystrasena si vykecala aspon vysetreni sono, tam mu tech uzlin zvetsenych nasli mnohem vic a napsali jen kontrola v pripade potizi.
Casem mel hmatne uzliny i v trislech a bylo mi receno, ze to maji deti, co sportuji, ze je to spojeno s toleranci namahy.
Uz je to nejaky ten rok, uzliny hmatne porad a nic dalsiho se nedeje.
Neboj, u vas to taky bude ok.
M
@mado jj mě říkala dr, že to bude mít pořád..že to nemizí, jen se to zvětšuje a zmenšuje..zatím to má jen na krku ( jinde ne ) ale tak zatím má taky jen 4roky
Jo a zkus mu na to sahnout, zda je to jakoby gumove, pohyblive, pak je to urcite uzlina.
@smurfka u syna jsem to taky objevila ve ctyrech letech, ta trisla v sedmi.
M
Gumove a jakoby pohyblive to je. Tak budu doufat, dekuju, ale srdce mam sevreny
syn sportuje, hraje fotbal.uz aby bylo rano, snad me doktorka uklidni.moc dekuju ![]()
Bolestivost je dobré znamení. Nebolestivá, ale zvětšující se uzlina může být známkou nádorového bujení. Bolestivé uzliny jsou naopak známkou probíhajícího zánětu v dané lokalizaci. U dětí běžné.
Zakladatelko, jsem anonym 2 kvůli rodině (tchán). Můj syn to má taky, od narození. Je to zvětšená uzlina a mění tvar podle aktuálního zdravotního stavu. Nicméně, můj tchán měl z ničeho nic takovou bulku na krku před 3 lety a měl rakovinu krčních uzlin… takže asi tak. Zajděte co nejdřív k lékaři. Každopádně „jen“ zvětšené uzliny jsou u dětí opravdu velmi časté. ![]()
Holky já to vyfotila, a j to mnohem větší, jak mi zapózuje.
já mám takový strach, podívejte na to, jak je to veliký