Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím jestli si četla příspěvky i předtím, ale dá se to chytnou kdekoli- veřejné WC, ať už v hospodě nebo jinde, bazén, atd. Mě na gyndě řekla Dr, že to mám příteli mazat kolodiem Forte, je to volně prodejné, stojí to okolo stovky a fakt pomohl, od vyléčení už se mu neobjevili. Držím palce ať jsou co nekdřív pryč ![]()
Ať přítel zajde na dermatovenerologii. A až půjdeš ke gynekoložce na kontrolu, asi bych se jí o tom zmínila, ať Tě taky skoukne. Kde se to vzalo nepátrej, stejně to nevypátráš. Mohl to chytit bůhví kdy dávno a teď se to prostě jen projevilo.
Moc prosím arcenobacteriu… Chtěla jsem se zeptat - máme s manželem oba bradavičky - nejdříve se objevily v těhotenství jen u mě, včera jsme našli jednu i u manžela. Mně gynekolog řekl, když jsem ho na ně upozornila, že to budeme řešit po porodu, byla jsem tam po šestinedělí a nijak to neřešil, takže já také ne, chci mu ale volat a řešit to odstranění… Hlavně mi záleží na tom, zda to od nás při společném koupání může chytit dcera, případně při použití ručníku (např. až bude starší a použije náš ručník). Samozřejmě jí nechám očkovat, ale co do té doby? Moc děkuji za pomoc a radu.
@Anonymní píše:
Moc prosím arcenobacteriu… Chtěla jsem se zeptat - máme s manželem oba bradavičky - nejdříve se objevily v těhotenství jen u mě, včera jsme našli jednu i u manžela. Mně gynekolog řekl, když jsem ho na ně upozornila, že to budeme řešit po porodu, byla jsem tam po šestinedělí a nijak to neřešil, takže já také ne, chci mu ale volat a řešit to odstranění… Hlavně mi záleží na tom, zda to od nás při společném koupání může chytit dcera, případně při použití ručníku (např. až bude starší a použije náš ručník). Samozřejmě jí nechám očkovat, ale co do té doby? Moc děkuji za pomoc a radu.
Ahojky, pokud se spolu s dcerkou koupete, tak je bohužel chytit může a i z ručníku. Určitě co nejdříve zavolej svému gynekologovi a domluv si prohlídku. Chlap by měl jít také na odstranění bradavičky, možná by mu to tvůj gynekolog udělal také, nebo na urologii. Takže zatím se s dcerkou nekoupat a co nejdříve řešit odstranění.
![]()
@arcanobacterium píše:
Ahojky, pokud se spolu s dcerkou koupete, tak je bohužel chytit může a i z ručníku. Určitě co nejdříve zavolej svému gynekologovi a domluv si prohlídku. Chlap by měl jít také na odstranění bradavičky, možná by mu to tvůj gynekolog udělal také, nebo na urologii. Takže zatím se s dcerkou nekoupat a co nejdříve řešit odstranění.![]()
![]()
Děkuji moc za rychlou odpověď… Určitě je necháme co nejdříve odstranit, jde mi ale hlavně o to, že ten virus už v sobě máme pořád a šíří se přeci i v případě, že bradavičky nejsou - to znamená, že se s ní nebudeme moc nikdy koupat, chodit na plavání s miminkama apod.? Budem ji muset stále hlídat aby náhodou nepoužila náš ručník? To mi přijde hrozný ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc za rychlou odpověď… Určitě je necháme co nejdříve odstranit, jde mi ale hlavně o to, že ten virus už v sobě máme pořád a šíří se přeci i v případě, že bradavičky nejsou - to znamená, že se s ní nebudeme moc nikdy koupat, chodit na plavání s miminkama apod.? Budem ji muset stále hlídat aby náhodou nepoužila náš ručník? To mi přijde hrozný
Nikdo nezaručí, že se infekce neroznese i pokud nebudete mít bradavičky. V bazénu je ale pravděpodobnost skoro nulová oproti vaně. Po použití ručníku je také pravděpodobnost minimální. Co můžete udělat je nechat se také naočkovat, ale je to s nezaručeným výsledkem. Velké množství lidí v sobě virus má bez toho, aby o něm vědělo a dělají všechny činnosti bez toho, aby někoho nakazili. Já bych to až tak moc nehrotila, kontrolovala bych hlavně, zda nejsou bradavičky, ale jinak dodržovat běžnou hygienu a myslím, že se nemáte čeho bát. Existuje tinktura, která je na recept - Podophyllin, ten se štětičkou aplikuje na bradavičku (ta nesmí krvácet, nebo být nějak poraněná, nesmí se přitom kojit, není to doporučeno pro diabetiky a ani pro těhotné). Po aplikaci se za 2-4h tinktura smyje a bradavičku by měla „vypálit“ během cca několika dnů až týdnů. Aplikuje se jednou týdně a je dobré okolí namazat vazelínou, nebo jiným krémem, aby se nezasáhlo do zdravé kůže, či sliznice. To měnapadlo, že by ti mohl napsat gynekolog a mohl by to použít partner. Můžou po této léčbě zůstat drobné změny v pigmentaci, nebo jizvičky, ale je to lepší, než mít bradavičky.
![]()
To určitě - ty jizvičky by nám vůbec nevadily… Zkusím tam zítra zavolat a domluvit se. Ještě jednou moc děkuju za radu a ochotu, jsem z toho docela špatná
Snad malou nenakazíme, to bych si neodpustila. Přeju dobrou noc…
Dobrý den,
mám menší problém na stydkém pysku se mi udělala taková bradavička když jsem byla u gynekoložky tak mi řekla že musím na kožní aby mi to vyřízli ale mě se na to vyříznutí moc nechce a známá mi radila že je na to nějaká vodička nebo krém bez předpisu…myslíte že by mi mohl něco napsat na kožním nebo mě hned pošle na vyříznutí předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
mám menší problém na stydkém pysku se mi udělala taková bradavička když jsem byla u gynekoložky tak mi řekla že musím na kožní aby mi to vyřízli ale mě se na to vyříznutí moc nechce a známá mi radila že je na to nějaká vodička nebo krém bez předpisu…myslíte že by mi mohl něco napsat na kožním nebo mě hned pošle na vyříznutí předem děkuji za odpověď
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Už asi tak 14 dní mám bílé pupínky kolem genitálií, hlavně u stydkých pysků. Dřív když jsem šla na záchod, bylo močení bolestivé a pálivé. Kamarádka mi poradila mastičku, bolest při močení už přestala, ale pupínky tam jsou pořád. Na internetu jsem se dočetla, že přítel by to mohl mít taky, ale když jsem se ho ptala, říkal že nic nemá ani žádnou bolest nepociťuje. Nevíte co by to mohlo být??
@sandrik
Ahoj nejspíš mám to samé. Již nekolik mesicu mam tyto ploche vyrustky kolem stydkych pysku. No nic moc zazitek to tedy neni. Delavali se mi i v podpazdi. Ale cim vic toho tady ctu, tim vic se bojim co to vsechno muze byt ![]()
Na prevenci chodim kazdy rok, pred mesicem jsem na ni byla a cipek i citologie byla v poradku, zadne svedeni, jen me obcas behem cyklu poboliva pravy podbrisek, na UTZ take nic zjisteno. MS se mi ted nejak rozhazelo, dva cykly uz po dvaceti dnech a ted dva az po 33 dnech. Tak nevim zda mam plasit, ze mam nejaky HPV a hnat na gyndu nebo ne?
Diky za radu, jsem z toho cela mimo ![]()
@bajuuu zajdi na gyndu, případně kožní, tam ti poradí nejlíp a neplaš dokud není proč ![]()
Příspěvek upraven 15.10.16 v 17:17
Potrebovala bych radu. Mam bradavice na genitaliich. Jde o to, ze vsude sem se docetla, ze tento vir je nakazlivy pouze pohlanim stykem. Ja jsem svymu manzelovy nebyla neverna a on mi odprisahl ze byl verny (vim ze to muze byt lez). Strasne moc me zajima jestli je mozne se nakazit v bazenu nebo wc?