Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak volat mi ze školy, že dítě tam vykládá, že se chce zabít, tak ho bez pardonu seberu a odvezu. Na co čekat do druhého dne nechápu.
To mi přijde i ta reakce rodičů dost mimo.
Na krizovém by ho přijali i tak bez doporučení. Pokud to myslel opravdu … Což zřejmě naštěstí ne.
On nechtěl ani jíst léky a nejedl je a všem tvrdil, že je jí a tak mamka mu to dávkuje a dává každý den a musí to před ní sníst… A když jsme s ním šli já a taťka k psychiatrovi, tak jsem myslela do poslední chvíle, že nám po cestě z auta tam uteče… On nechce, on tam nepůjde a my jdeme na policajty? A proč tam jdeme? A takové začne říkat a provokuje… Pak jsem obvolala, co jsem mohla, kde by mu mohli pomoct a tam mi řekli, že to nejde, že bych ho objednala, protože on má 19 let a nejde ho obejít… Což chápu… A tak jsem mu jen řekla o těch možnostech a samozřejmě on nechce, on nebude, on nepůjde…
@Anonymní píše: Více
Co má napsáno v papírech teď aktuálně? Úzkost či deprese či porad nic? Nebo chtějí toho psychiatra, aby stanovil diagnózu? Má vůbec nějaké kamarády? Někoho slušnějšího, nebo vůbec žádné?
Taťka se bál té cesty tam v noci a zpět, necítil se na to a tak jsme ho celou noc hlídali… Jako upřímně na mě je toho tolik, protože to jsou neustále nějaké problémy, starosti, teď všichni jsou z toho nervózní a tak dochází prostě k hádkám atd… A já to pak ventiluju svému příteli a toho už to taky nebaví poslouchat, protože to je každý den něco a já se mu ani nevidím…
Tak sehnat si prášky, nebo učinit jinak pokus o sebevraždu je asi možné. To fakt rodiče, kterým volají, že jejich dítě chce se zabít počkají do rána, protože volali až v 16.15 hod?
Mě to hlava nebere. A je úplně jedno jak to chtěl udělat. Blbě je že to chtěl udělat.
No a jako rodič asi nebudu čekat, až to udělá že.
Na to rodiče reagovali jak?
Si tedy vůbec neumím představit tu bezmoc a to si jako večer jdu lehnout, když syn odpoledne ve škole řve, že se chce zabít … A proč to odvoláváš ty?
Naše dítě bylo pod kontrolou odborníků, vědělo kde všude tu pomoc může hledat a i tak to udělalo.
Ty se odstěhuj, ať uchráníš hlavně sebe.
Rodiče jsou oni. Ne ty.
To je tak na toho psychoterapeuta. A brat leky. At rodice zakroci.
Ty jsi typicke sklenene dite, vis to?
@Marki1985 píše: Více
nikdo nikoho jen tak nemuze vyhodit z bytu. Jen na zaklade soudniho rozhodnuti
@PaníBovaryová píše: Více
jo přesně!
popis obdobného sourozence třeba zde : Sklenění dítě má ve své rodině má totiž nezastupitelnou roli - denně pomáhá s péčí o mladší sestru s postiže- ním. Přes veškerou lásku se musí vymanit z očekávání všech, najít vlastní prostor a opustit stín své sestry. Johana je tzv. skleněné dítě, nezáměrně přehlížená přetíženými rodiči i světem.
Jestli takhle bude zakladatelka pokračovat, rozejde se s ní přítel a zničí si svůj soukromý život.. okamžitě by měla bráchovi přestat dělat matku a odstěhovat se.. je to boj rodičů a bratra…ona může občas pomoct, ale ne to celé řešit místo rodičů. To je strašně špatně.
@PaníBovaryová přecitlivělost a poruchu přizpůsobení a jeli jsme tam celá rodina, protože rodiče potřebovali navigovat… Oni to prostě s technologiemi neumí a do Brna vůbec nejezdime…