Bratr nechce chodit do školy a ani do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.2.25 09:52

@PaníBovaryová přecitlivělost a poruchu přizpůsobení a jeli jsme tam celá rodina, protože rodiče potřebovali navigovat… Oni to prostě s technologiemi neumí a do Brna vůbec nejezdime…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.25 09:54

No tak volat mi ze školy, že dítě tam vykládá, že se chce zabít, tak ho bez pardonu seberu a odvezu. Na co čekat do druhého dne nechápu.
To mi přijde i ta reakce rodičů dost mimo.
Na krizovém by ho přijali i tak bez doporučení. Pokud to myslel opravdu … Což zřejmě naštěstí ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.25 09:56

On nechtěl ani jíst léky a nejedl je a všem tvrdil, že je jí a tak mamka mu to dávkuje a dává každý den a musí to před ní sníst… A když jsme s ním šli já a taťka k psychiatrovi, tak jsem myslela do poslední chvíle, že nám po cestě z auta tam uteče… On nechce, on tam nepůjde a my jdeme na policajty? A proč tam jdeme? A takové začne říkat a provokuje… Pak jsem obvolala, co jsem mohla, kde by mu mohli pomoct a tam mi řekli, že to nejde, že bych ho objednala, protože on má 19 let a nejde ho obejít… Což chápu… A tak jsem mu jen řekla o těch možnostech a samozřejmě on nechce, on nebude, on nepůjde…

• Citovat
  • Upravit
5893
19.2.25 09:56
@Anonymní píše: Více

Co má napsáno v papírech teď aktuálně? Úzkost či deprese či porad nic? Nebo chtějí toho psychiatra, aby stanovil diagnózu? Má vůbec nějaké kamarády? Někoho slušnějšího, nebo vůbec žádné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.25 10:00

Taťka se bál té cesty tam v noci a zpět, necítil se na to a tak jsme ho celou noc hlídali… Jako upřímně na mě je toho tolik, protože to jsou neustále nějaké problémy, starosti, teď všichni jsou z toho nervózní a tak dochází prostě k hádkám atd… A já to pak ventiluju svému příteli a toho už to taky nebaví poslouchat, protože to je každý den něco a já se mu ani nevidím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.25 10:03

Tak sehnat si prášky, nebo učinit jinak pokus o sebevraždu je asi možné. To fakt rodiče, kterým volají, že jejich dítě chce se zabít počkají do rána, protože volali až v 16.15 hod?
Mě to hlava nebere. A je úplně jedno jak to chtěl udělat. Blbě je že to chtěl udělat.
No a jako rodič asi nebudu čekat, až to udělá že.
Na to rodiče reagovali jak?
Si tedy vůbec neumím představit tu bezmoc a to si jako večer jdu lehnout, když syn odpoledne ve škole řve, že se chce zabít … A proč to odvoláváš ty?
Naše dítě bylo pod kontrolou odborníků, vědělo kde všude tu pomoc může hledat a i tak to udělalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.25 10:07

Ty se odstěhuj, ať uchráníš hlavně sebe.
Rodiče jsou oni. Ne ty.

• Citovat
  • Upravit
21500
19.2.25 10:24

To je tak na toho psychoterapeuta. A brat leky. At rodice zakroci.

Ty jsi typicke sklenene dite, vis to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
19.2.25 20:03
@Marki1985 píše: Více

nikdo nikoho jen tak nemuze vyhodit z bytu. Jen na zaklade soudniho rozhodnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
19.2.25 20:28
@PaníBovaryová píše: Více

jo přesně!

popis obdobného sourozence třeba zde : Sklenění dítě má ve své rodině má totiž nezastupitelnou roli - denně pomáhá s péčí o mladší sestru s postiže- ním. Přes veškerou lásku se musí vymanit z očekávání všech, najít vlastní prostor a opustit stín své sestry. Johana je tzv. skleněné dítě, nezáměrně přehlížená přetíženými rodiči i světem.

Jestli takhle bude zakladatelka pokračovat, rozejde se s ní přítel a zničí si svůj soukromý život.. okamžitě by měla bráchovi přestat dělat matku a odstěhovat se.. je to boj rodičů a bratra…ona může občas pomoct, ale ne to celé řešit místo rodičů. To je strašně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí