Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1625
23.2.26 18:36

@Romča25
Ahojky, já jsem na tom podobně jako @lenicka123456 v pátek jsem byla na registraci taky mimouš měl odhad 2770g a tim ze vše je v pořádku tak dál chodím ke své OG s tim ze kontrolu mám zítra.
Jinak teda musím říct ze pro me poslední dny docela zahul, syna jsem nechala uz ze školky doma protoze se tam vyskytly neštovice a o to ted vážně nestojím, takze přes den absolutně žádný odpočinek, v noci minimálně 1-2× vzhůru na wc a jinak to přetáčení se z boku na bok no šílený ten pupek otočit 😃 jinak otoky nohou mám poměrně slušný v podstatě nemam kotníky 😃 trosku natikaji i ruce ale to jen po ránu jak vstanu. Jak mi prdola tlačí uz hodně dolu tak mi tam skřípnulo sedací nerv a to je teda zážitek :roll: ale v proodnici mi nabídli tejpy tak mi zatejpovala nohu až nad zadek a nabídla mi i že můžeme zatejpovat břicho aby to nebyl takový tlak a tíha a musím říct, že to výrazně pomohlo a cítím se líp, každopádně, už se těším teda až bude konec, no ale jeste ty 3 tydny do porodu taky musim hecnout 🙈 😃

Tak se držte holky, cílová rovinka, to uz dáme 💪 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.2.26 20:26

Achjooo holky, ja vam uplne zavidim vahu tech miminek… Ja mam totiz silenou hruzu z toho, ze malej s tou vahou bude podobne jako dcera. Kdyz budu prenaset, tak to bude vazne extrem.
S tim pretacenim se z boku na bok je to fakt strasny. :D Vzdy pri tom malemu minimalne neco skripnu a pak brecim bolesti. :D
Ja mam jeste dva tydny pred sebou a fakt by mi vubec nevadilo, kdyby se to rozjelo treba uz tenhle vikend, haha.
@zabka93 chudi, ty otoky ti vubec nezavidim. Ja to zazila v prvnim tehu pres leto a ty nozky jsem teda pomalu nepoznavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.2.26 22:31

Ahoj holky, já dnes 38+5 a zítra jdu na kontrolu do porodnice. Upřímně nevím, jestli se mi povede se tam vůbec dobelhat - ve středu jsem špatnou technikou lezla do postele a při tom mi luplo u stydké spony tak, že od té doby mám problémy chodit. Asi tam z toho mám natažené vazy, je to tam sakra citlivé, no a pokud neležím, malý tam dole hlavičkou tlačí na všechna ta bolavá místa, takže hlavně při chůzi je to dost peklo. Při sedu nebo ve stoje to nebolí, to cítím jen váhu a tlak, ale teda ten pohyb.. Každým dnem se to trochu lepší, jen tomu musím dávat odpočinout a nechodit - a taky podvazuju břicho zavinovacím šátkem, takže i to trochu ulevuje. Už je opravdu veliké a ta váha jde sakra poznat, hlavně v noci při otáčení, taky to tak máte?
Nejhorší je vždycky první ulehnutí na spaní - to bolí břicho pod vahou sebe sama, bodá mě v té stydké sponě a k tomu brní velké otoky chodidel, kotníků a kolikrát i lýtek. Sedací nervy už mám taky zase bolavé, nejhorší nad ránem, kdy už jsou přeležené. A moje kolena už teda taky silně protestují… No je to popravdě záhul, a snažím se to brát krok za krokem a den za dnem a říkat si, že už to dlouho nepotrvá. :) Jinak včera jsem měla poslední Anopyrin, tak jsem zvědavá, jestli to bude mít nějakou odezvu v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.26 22:39

Ty jo holky tohle vám vůbec nezávidím, takové bolesti a otoky. Já teda taky bolesti mám, nohy a stydká kost ale není to takové hrozné jak popisujete vy 😔 já jsem dneska 37+1 takže oproti vám mám nejvíce času, tak jsem zvědavá kdo tady ukáže první miminko z vás at vám můžu tiše závidět že už to máte za sebou 😁 i když vím že ani já nemusím vydržet do termínu. Dceru jsem rodila 38+3 tak uvidíme 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.2.26 22:39

@San87 Jooooo, to usinani a vlastne celkove spani je dost na prd. Ja jsem delsi dobu sedela s roztazenyma nozkama na zemi (sed na patach s vytocenymi koleny) a hrala si s dcerou. To co nasledovalo pak, bylo fakt komicky. Za boha jsem se nemohla zvednout. No a kdyz uz se mi to povedlo, tak mi tam zacalo krupat! Sileny.
Tyjo, to uz mas krasny tyden ale… No me prijde, ze uz vubec neudrzim curani. Staci, kdyz vypiju pul sklenicky a letim hned na zachod. To same ted. Pila jsem cca 15 min zpet a uz zase potrebuji na wc. V noci chodim 4× i vice… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
24.2.26 06:23

Holky, tak malej uz je na svete!!!

24.2. 2026, 3250g :srdce:
Holky, jsem neskutecne rada, ze uz to mam za sebou. Bolest silena, ale slo to opravdu rychle. S prvnim porodem nesrovnatelne. Malej je zdravej, krasnej, ja take - bez nastrihu, bez poraneni.
1:58 - prasknuti vody
2:27 - prijezd PA ke me domu
2:50 - odjezd do porodnice
4:35 - otevrena na 10cm
4:53 - narozeni miminka :srdce:

Jo a od 2:15 jsem mela pravidelne kontrakce…
Dnes, 38tt presne.
Drzim palecky, holky! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.2.26 11:44

Tak ještě po dnešní kontrole (38+6) dodávám, že zatím vše vypadá v pořádku, tlak mám hraniční a mám dál brát Dopegyt. Malý měl dnes váhový odhad 3450g, minulé úterý to bylo 3300g. Další kontrola za týden 4.3., což je můj TP. Doktor mi na minulé kontrole říkal, že ženy sledované s vyšším tlakem nenechávají většinou přenášet, takže pokud prý neporodím do termínu, tak se budem bavit o indukci - ale na dnešní kontrole to doktorka nezmiňovala vůbec, tak nějak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.2.26 11:48

@Romča25 Cože?? Teď se dívám, že dvě hodiny před tou vodou jsi nám tu psala!!! No mazec 8o 8o :D :D Ale je to teda krásná zpráva, všechno - že to bylo rychlé, jste oba v pořádku, bez natržení… Krása :srdce: Strašně moc gratuluju, ať se vám oběma daří!! :srdce: :) :kytka: :srdce: Takže TP jsi měla 10.3.?

Příspěvek upraven 24.02.26 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
24.2.26 11:53

@San87 Sama to nechapu! TP jsem mela 10.3., ale jako ten odchod hlen. zatky, pak ty MS bolesti… Melo me to hned trknout. V noci jsem jeste byla na wc, vse ok a pak podruhe, kdyz jsem vstala, tak mi najednou praskla ta voda…
Dekuji moc. :srdce: Doufam, ze to i u vas holky bude rychle. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
24.2.26 18:03

@Romča25 neneee tak z dalšího březňátka už je únorové mimi 🙈 ❤️ tak moc gratuluju!!! A přeji krásné první společné dny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
24.2.26 19:14

Jinak já dnes byla na kontrole, moje doktorka už mrňouska ani nemrkla tim ze jsem byla v patek tak jen zkontrolovala takový zaklad, vyšetřila i spodem, rikala ze to tak odpovídá tomu 37+1 a hotovo sla jsem, dalsi kontrolu mam uz za tyden a to budou pry uz točit i ozvy. Nicméně uz se těším až to bude za mnou, musim rict, ze obcas kdyz me chytnou poslíčci tak si rikam jak zas zvládnu odrodit, kdyz i tohle je mi tak nepříjemný 8o :D ale tak jednou uz jsem to zvládla tak to zvládnu i ted :lol: a jsem zvědavá kdo bude další, jestli dáme uz nějaké to březnové miminko nebo jestli tu jeste někdo bude spěchat na svět v únoru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
24.2.26 22:27

@Romča25 ty jo tak to moc gratuluji ❤️ ja jsem si to myslela že budeš první 😁 nevím proč 🤣 asi že už ti odcházela ta hlenová zátka 🙂 přeji vám oběma hlavně zdravíčko ❤️ užívejte společné chvilky ❤️ a jinak ten tvůj porod podle popisu nádhera, snad budeme mít všechny takovou rychlovku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.2.26 11:09

@zabka93 tak to je fajn že je u tebe všechno v pořádku. Mě čeká kontrola zítra tak jsem zvědavá. Jinak mám úplně stejně pocity a otázky jak to zvládnu když už poslíčci mě bolí 🤣 🤣 myslím že tady zůstaneme my dvě vzhledem k týdnů který máme, já jsem dnes 37+3. Ale pořád si říkám zvládly to všechny, zvládnu to i já 😁 ale pak mě stejně zase přepadne panika takže to si nevyberes 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
25.2.26 12:38

@lenicka123456 Joo hele to dáme 💪 😃 ale teda respekt velky mám no… ted v neděli má syn ještě oslavu narozenin a pak uz se to klidně muže vykulit, jdu zrovna objednávat naparku… treba to trosku podpořím 😃 tak napis pak urcite co a jak na kontrole ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.2.26 12:47

@zabka93 určitě napíšu 🙂 já jim datle, lněné semínko a piju malinikovy čaj tak snad to k něčemu bude a trhnu porodní rekord v krátké době 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí