Poradna duly
Jana Čurdová
@zabka93 musí se využít každá chvilka 😁.
Taky jsme to tak měli nejdřív 2 dny skupinka a pak státní školka😉.
Ahojky holky úplně se mi to tady celé nějak seklo a vůbec jsem neviděla zprávy které jste psali, až dneska 🤦 jak se máte?? U mě vše v pořádku, poslíčky už mám teda často a v pondělí mě čeká kontrola. Při odběru krve mi zjistili chudokrevnost tak mi doktorka nasadila železo tak snad to bude vpohodě a můžu říct že od té doby co ho beru se mi i neklid nohou trochu uklidnil 🙂 jinak mě přepadá čím dál větší strach z porodu, snažím se na to nemyslet ale…🤦 🤣
Ahojky! Ja mam za sebou dalsi kontrolu, vcera 32tt a vahovy odhad 2200g. Vse je v naprostem poradku, dalsi kontrolu mam 3.2.
Maly uz je hlavickou dolu.
Jinak ohledne vysledku z krve se mi ozvou ve ctvrtek, kdyby neco nebylo ok. Kdyz bude vse v poradku, tak prej neni treba a prisla bych az v tom unoru. ![]()
Jooo, a zitra mam prvni predporodni kurz, tak na to se tesim nejvic, hihi. ![]()
Ps. Jeste cekam na kocarek, ktery by mel dorazit kazdou chvilicku. Nemuzu se dockat.
![]()
@Romča25 taky jsem zvědavá kolik prcek cca váží 🙂 v pondělí se dozvím 🙂 tak to je dobře že je u tebe vše v pořádku 🙂 jakou tu barvu kočárku jste nakonec vybrali?
Ahooj, tak já aktuálně 31.tt, kontrola před týdnem, váha 1,5 kg, hlavičkou dolů ještě není, poslíčky nemám
Ale to břicho už pociťuju dost
Příští týden mi začíná mateřská, tak musím dohnat nákupy, zatím máme jen kočárek a pár bodyček co byly dárek k Vánocům ![]()
@oli.afg malý už byl hlavičkou dolů při minule kontrole ale kdo ví jestli se prcek ještě neotocil jinak 🙂 taky budu řešit mateřskou. V pondělí jak budu na kontrole tak se musím s doktorkou domluvit.
@lenicka123456 píše: Více
Nakonec jsme sli do te bezove barvicky!
Ja se totiz bojim, ze by me ta zelenkava po nejake dobe prestala bavit a prece jen, ditko ho bude mit do nejakych 4 let cca… Myslim, ze jsme vybrali dobre.
Alespon ja jsem spoky.
![]()
@Romča25 Moc hezký. Taky se mi líbí béžová.. my jsme šli na konec do Britaxu v olivově zelené, i když béžová byla favorit, oproti Cybexu měli nepraktický řešeny ten spodní košík, který byl taky ve světle barvě a byl by pořád špinavý. ![]()
@oli.afg Je krasny! Ja se rozhodovala mezi timto a Cybexem.
Jinak bych chtela jeste poridit cestovni kocarek, ale to az za dyl. S mimcem ted cestovat nebudeme, tak nekdy v budoucnu, pac je mi jasne, ze bude dostavat rany… Premyslim, ze bych ho vzala z druhe ruky, jelikoz joolz aer+, se kterym dcera cestovala cca od pul roku do tri let, dostaval rany jako blazen… Tenkrat jsem ho kupovala za plnou cenu, vcetne doplnku za nejakych 13 000,– a i kdyz jsme se sebevic snazili, aby nebyl nikde skrabnuty, zaspineny, tak let skoro neprezil.
Tam mi ho hodne znicili… Doporucuju holky, az budete brat s sebou do letadla, tak na palubu… Pri odbaveni s nim zachazi silene.
Ahoj holky,
Krásne kočárky máte vybrané 👏🏻. U nás to zvítězil Thule Urban glide z druhé ruky, ale plně výbavě.
Už jsem ho měla u syna jako sporťák a nemohla jsem si ho vynachválit 😊.
Ahojda, utíká nám to, že? Jak se Vám všem daří? Jaké jsou novinky?
Já jsem dnes 34+6tt, malému se daří, dva dny zpátky měl váhový odhad 2660g a byl v ideální pozici pro porod. Já se mám fajn, ale zároveň se přes svátky objevily problémy s tlakem, takže beru Dopegyt 1-0-1, pak přišly problémy s karpály, nejdřív na jedné a teď i na druhé ruce. Minulý týden mě zlobily problémy se stydkou sponou, že jsem nemohla chodit, ale zázrakem je to pryč. Tento týden mi pro změnu začala silně otíkat chodidla. Letěla jsem s tím radši na pohotovost, protože mám zvýšené riziko PE, ale všechno je prý normální, testy a vyšetření preeklampsii vyloučily. Prostě prý musím vydržet - po porodu se to prý spraví.
Jinak spoustu věcí už mám nakoupenou, čeká mě ještě dost věcí na vyprání. Ještě čekáme na postel a potřebuju zorganizovat nábytek a někam ty věci uložit, protože dosud jsou v krabicích. S balením taky finišuju. Včera jsem si sepsala porodní přání, tak mám radost i z tohohle.
Psychicky je to trochu záhul, protože od začátku roku cítím velkou urgenci mít všechno co nejdřív hotovo, takže sedím před kompem, objednávám, vybaluju, peru, suším, uklízím, a ten leden tak nějak díky tomu strašně rychle utíká. Zároveň jsem unavená jak fyzicky, tak mentálně z toho všeho, co je potřeba mít hotovo a zařídit.. Prostě jsem kontrolor a organizátor a jediné, co mě uklidňuje, je právě krotit ten chaos v hlavě a mít co nejvíc připraveno..
@San87 píše: Více
Ahojky! Ja jsem dnes presne 34tt a uz to vazne prestava bych sranda, no… Ja musim rict, ze tohle tehotensvi mam opravdu ukazkove. Nic me neboli, jen asi posledni dva dny mam silene nadymani… Malej uz zacina pekne tlacit pod zebry, tudiz kdyz musim neco udelat v predklonu, tak uz to opravdu moc prijemne neni… ![]()
Musime to zkratka jeste chvilinku vydrzet, neda se nic delat. ![]()
Ja uz mam do porodnice vse sbalene, pripravene, jen me ceka prani vecicek a melo by to byt vse. ![]()
Jo a holky, taky mate obcas bolesti v podbrisku? Me to dnes chytlo asi hodku zpatky. Nalozila jsem se do teple vany a zatim beze zmeny. Je mi to stale neprijemne. Co by to mohlo byt? Nebude to tim nadymanim?
Ahoj holky tak já jsem dneska 33+2 🙂 jinak se mám celkem dobře až na takové ty občasné bolesti jako jsou záda a nohy ale není to nic co by se nedalo vydržet 🙂 jinak prckovi se taky daří, je otočený už cca měsíc hlavičkou dolů a váhový odhad je 2100 g 🙂 můj váhový přírůstek je 6,5 kg zatím takže to taky ujde. Jinak co se týče věcí, tak já už mám vše, začala jsem brzo no 🤣 chybí mi už opravdu jen sbalit tašku do porodnice 🙂 a když zjistím že mi něco chybí tak se to dá pak dokoupit 🙂 jinak bolest v podbřišku mám častou, mám docela hodně i poslíčky. Tohle jsem u prvního těhotenství třeba vůbec neměla. A teď mi tvrdne břicho celkem dost, vždycky když se malý hodně hýbe tak to najednou začne a jde mi to od spodku nahoru až se mi špatně dýchá 🤦
@lenicka123456 Faaakt? Hele ja jsem tohle ale taky u prvniho tehotenstvi nemela. Podbrisek me zacal bolet tehdy, kdyz uz se mi rozjizdel porod, takze jsem byla docela vyjukana z toho… Za tyden mam kontrolu, tak se o tom zminim dr. ![]()
S tim dychanim je to taky docela otres uz, ale to jak mimi tlaci na branici, no… Holky, jeste chvilinkuuuu, to uz dame!