Termín porodu - Březen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
21.12.25 10:16

Také vám přeji krásné Vánoce 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.12.25 12:31

Ahoj holky, já měla kontrolu 12.12., prý vše ok, ale váhu malého nám nikdy nikdo neříkal teda, takže já tak nějak odhaduju podle infa z netu a knížek. Moje váha je momentálně +10kg, ale předpokládám, že po Vánocích to magicky nabyde.. :D Bříško mám velké celou dobu, trápí mě diastáza hlavně v oblasti žaludku, tak je to nepříjemné, když ležím na boku. Ale aspoň na fyzioterapii mi povolili bolavé hýžďové svaly a můžu konečně zase bez bolesti chodit a to je fakt úleva!

Na odběry a 3. screening jdu 29.12., budeme řešit už i nástup mateřskou. Určuje ji lékař, nebo je to na domluvě, nevíte?

Taky mám teda zmatek v termínu porodu - podle data embryotransferu to vychází 6.3., což by odpovídalo nástupu na mateřskou nejdřív od 9.1., ale podle ultrazvuku mi po 1. screeningu do průkazky napsali 4.3. a ta porodní asistentka mi teď do průkazky podle toho napsala i nástup na mateřskou o dva dny dřív. Tak jsem z toho trochu jelen, který z těch termínů je teda vlastně směrodatný (tím spíš, když na druhém screeningu mi odhadli termín 5.3. :D )

Jinak Vánoce - pečení a úklid a nákupy a k tomu řešit výbavičku pro prvňátko je docela mazec, kor když té energie ubývá, a doma je to spíš jak ve skladišti. Taky u sebe cítíte efekt zahnizďování? Já dost a teď vstupem do 30.tt nějak cítím v těle větší a větší urgenci mít všechno co nejdřív nachystané. Navíc mě trochu vytáčí, že jsme ještě neabsolvovali náš 4týdenní předporodní kurz, kvůli nemoci posunutý až od 6. ledna. Nejradši bych to měla už za sebou, ať jsem klidnější pro případ předčasného porodu..

Každopádně nám všem přeju, ať si přes ty svátky všechny oddechnem a jsme v klidu a pohodě a naberem síly do cílové rovinky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
22.12.25 03:54

Ahoj holkyyy v první řadě vám přeji také krásné a klidné Vánoce… jinak jak z dnešního příspěvku může být zřejmé - nespavost a teda musím říct, že dneska mě vzbudila bolest žaludku a nevolnost tak jsem už od 1h vzhůru no doufám, že mě ráno nechají doma dospat a brzy zaberu. Jinak ty neklidné nohy taky poctituji ale ne každou noc naštěstí. Otoky jsem měla v prvním těhu kolem 8-9 mesice … ted se mi stane ze sem tam taky natečou ale zatím se to da… jinak pálení žáhy mi přijde teda neskutečný, to me kolikrát i vzbudi… a uolne se rozkašlu jak me to pálí v krku. 8o Zatim ten druhý trimestr byl super ale ted jsem zacala 29tt a uz začínám pociťovat, ze je to čím dál náročnější … snad to vsechno nějak rozumně uteče a zvládneme to. 💪 😀
Ja jdu ja kontrolu 6.1. To bych mela byt začátek 32tt ale sestřička o odběrech nemluvila tak doufam, ze si me oak nejak pozvou taky na ten 3. Screening … :D

@San87 Jinak na MD budu nastupovat 19.1. A to mám TP 16.3., můžeš si to nastavit ty sama, většinou se to určuje dle termínu z prvního screeningu.

Jinak já teda musím říct, že mě občas večer kdyz nemuzu soat přepadá panika z porodu, možná asi horší podruhé jak uz člověk trosku ví do čeho jde … ikdyz doufám, ze druhý porod bude o něco kratší a tím pádem snesitelnější 🙏 prvni porod se mi hrozne dlouho rozbíhal… a bylo to teda dost vyčerpávající obzvlášť ke konci… 🙈

Tak jsem se rozepsala a gratuluju všem, které jste mě dočetly az do konce :srdce: :D tak jeste jednou Krasne Vánoce holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.12.25 12:50

Ahoj holky, snad jste si užily Vánoce! :) Ty jo, nespavost a neklidné nohy vám nezávidím.. Snad to povolí a budete mít ještě na chvíli klid!

Jak píše @zabka93 - i pro mě ten vstup do 3. trimestru je takový skokově náročnější. Jak jsem doteď neměla potřebu šlofíků, tak už došlo i na mě. Nebo teď předvčerem dost nepříjemná bolest hrudní kosti, jak se natahovaly úpony v oblasti hrudníku..

Jinak dnešní update po 3. screeningu: teď jsem 30+3 dle transferu (30+5 dle 1. screeningu). Podle UZ je vše v pořádku, malý je hlavou dole - myslíte, že se to ještě může změnit? Taky vypadá větší, cca na 32+něco tt, váhový odhad 1800g. Má i krásně buclaté tvářičky, takže zatím se zdá, že už teď to bude malý obřík :D A ani se nedivím, můj váhový přírůstek je zatím 12kg, přičemž poslední 1,5kg jsem zázračně nabrala přes Vánoce, ehm.. :D

Občas mi vylítne tlak a tepovka - sice je to prý v závěru těhotenství normální, ale i tak jsme se domluvili, že budu raději brát tabletky na snížení a mám si denně měřit a zapisovat hodnoty a ozvat se, kdyby se to horšilo.

Taky jsem s ním řešila divné znaménko na bradavce, co mi pár týdnů zpět vyrašilo, je tmavé, vystouplé, nepravidelné a začlo se i bolestivě odchlipovat.. Potvrdil moji domněnku a poslal radši k dermatoložce, ať nic nepodceníme. Snad bude vše dobré a nebude to nic horšího než jen kosmetická vada. Minimálně bych to ráda odstranila, než se začnu pokoušet o kojení, už takhle to bolí, když se to zatrhne o látku podprdy třeba.

Vypsal mi taky už žádanku do porodnice na check-in, mám se tam objednat na 36. týden.
Na kontrolu jdu k němu zase za 2 týdny a to prý už budem ukončovat nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.12.25 19:16

@San87 Ahojky! Ja jsem dnes presne 30tt. :mavam:
Kontrolu mam za sebou, vse je v poradku a za dva tydny me ceka posledni odber krve - nakonec sestra odbery krve odlozila. :dance: S vahou jsem aktualne na 62kg, tzn. 6kg nahore. :D
Jinak co se tyce te hlavicky dole - v 1. tehu se mi dcera pretocila cca ve 32tt a pak uz takhle zustala. :nevim: Ale je to dost mozne, protoze mimi ma v brisku jeste dostatek mista. Takze se to muze stat i nemusi.
Ja se vahu miminka dozvim az za 14 dni, tak jsem zvedava, jak prospiva. Dam vam pak vedet. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
2.1.26 14:06

Ahojky holky tak a máme tady další rok, strašně rychle to všechno uteklo a nám všem už se to krátí 😁 už se strašně na malého těším a dokončuji výbavičku tak snad nebude nic chybět a kdyby náhodou ano tak se dá samozřejmě dokoupit 😁 zároveň přemýšlím nad porodem a strachem z něj, ale to je asi normální 🙂 hlavně aby bylo vše v pořádku. Jinak jsem aktuálně 29+5, malý už byl hlavičkou dolů při poslední kontrole tak uvidíme jestli tak zůstal nebo ne. Váha byla 1090 g, moje váha byla +4 kila, ale teď po Vánocích už to bude asi horší 🤣 další prohlídku mám 19.1 a tam se dozvím výsledky krve a zároveň se bude dělat poslední screening. Taky už budu pomalu nastupovat na mateřskou, ale to vůbec nevim jak to je takže to nechám na doktorce co mi k tomu řekne 😁 tak se mějte krásně a přeji vám krásný rok 2026, hlavně zdravíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.1.26 15:44

Anooo, je neskutecny, jak rychle to utika! My v lednu uz konecne budeme kupovat kocarek! :D Na ten se tesim asi ze vseho nejvic. Vybrala jsem Cybex priam rose gold, jen se porad nemohu rozhodnout, jakou barvicku vybrat (rozhoduji se mezi zelenkavou a bezovou)… :roll:
Ja jeste nevim, jestli je maly hlavickou dolu, dam vam vedet za dva tydny. :srdce:
Jinak se citim vyborne. :dance: Jen s tim briskem uz to zacina byt dost narocne. Nemohu poradne sedet, u vseho se zadychavam, a jist musim po mensich porcich (na to nejsem zvykla, haha)…
Jak to mate se sexem, holky? Zvladate? :D Ja se nemuzu dockat, az budu mit zase sve hubene telo (bez briska) zpatky! :D Uz je to vazne mazec a pripadam si u toho s manzou jak nejaky tulen. Vubec nemam zadnou fyzicku… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
2.1.26 16:12

@Romča25 ty čekáš chlapečka že?? Máš fotku kočárku v těchto barvách? A jméno? 😁 Taky si připadám hrozně neohrabaně, bříško už mi překáží a jsem jak vorvaněk 🤣 doufám že to všechno ty kila a bříško půjde pak hezky dolů :) co se týče sexu tak žádná sláva, taky si připadám jak nemotorná 🤣 jedna poloha a stačí 🤣 🤣 🤣 mám i docela silný výtok ze spodku, ale to prý tak bývá a na silvestra mi začalo téct z jednoho prsu mlezivo takže na nějaké větší intimnosti se necítím 🤦 🤦 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.1.26 23:30

@lenicka123456 Anooo, chlapecka :srdce:
Foto ukazu. Manza je spis pro tu zelenkavou a me se ted zacala libit ta bezova. :D
Jinak nad jmenem taky stale tapu. Uz jsme byli temer rozhodnuty, ze to bude Mateo nebo Matias, ted uz jsem zase na vazkach. Sileny semnou. :D
Jojo, ten vytok znam. Mela jsem to tak v prvnim tehu, a ve druhem ted taky. Ale az porodime, urco se to zase vrati vse do normalu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.1.26 00:35

@Romča25 ty jo obě dvě barvičky jsou krásné, ale o něco více se mi líbí ta zelenkavá 😁 tak pak dej vědět jaký jsi vybrala. No mě to povídej o těch jménech, taky jsme se vůbec nemohli rozhodnout a nakonec asi ze čtyř typů to vyhrál Adámek 🙂 je to těžké no…ale na holčičku bych měla hned 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
3.1.26 10:08

@lenicka123456 Presne! Na holcicku bych take vedela hned! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
3.1.26 17:18

Ahoj holky, zrovna jsem si říkala totéž, že se přehoupnul Nový rok a teď to bude fičák už… já jsem dneska 29+6 a v úterý jdu na další kontrolu, tak už jsem zvědavá, jinak mi začaly otíkat a bolet nohy a s tím sexem, no zatím zvládáme, ale taky žádný rodeo, jak píše @lenicka123456 jedna poloha a stačí :-D
Já teď nějak výbavičku neřeším, tím, že je to druhé, vše máme, ale už si dávám dokupy v hlavně seznam do porodnice pro mě a pro miminko, co nakoupit/objednat ať v únoru můžu nějak pomalu začít balit tašku a jsem v klidu.. kdyby cokoliv.. :-D Jinak @Romča25 Matias je krásné jméno i Mateo.. my máme doma Mathiase.. :-D a kočárky jsou nádherný obě dvě ty barvičky… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
5.1.26 16:50

Ahoj holky, jak to čtu, tak jsme na tom všechny plus minus stejne 😁. Me nejvíc trápí asi nespavost, dnes poprvé jsem vnimala i poslíčky.
Zitra me čeká praní obleceni a chystaní, syn se vrátil do školky a uz cítím jak mi dochází energie tak se na to musim vrhnout.

Jinak co se týče jména, tak je to u nás boj kluka jsme chtěli Jáchyma, ale je to holčička a to vypadá na Evelínku akorát nevíme jestli Evelin nebo Evelína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.1.26 16:54
@Petucelli píše: Více

S tou energii to poslední dva dny vnímám ted velmi podobne… tak snad jeste přijde trosku příval energie … tez me ceka prani a tak…my chodíme do skolky ale zatim jen na dva dny v týdnu do takových jesliček… tak toho času noc neni, ale letos budeme dávat přihlášku uz do státní…🙏 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
6.1.26 07:34

@lenicka123456 Mame doma Adama a je to krasny jmeno :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí